Catz, FoA ja PeKa naisten SM-sarjan mitalisuosikit

30.9.2012 Lappeenrannan Catz voitti pelikauden 2011/12 aikana kolmea lukuun ottamatta kaikki ottelunsa ja juhli näytöstyyliin niin Suomen mestaruutta kuin cupin kultaakin. Uudistunut Catz puolustaa mestaruuttaan tällä kaudella erityisesti vahvistuneita Kotkan Peli-Karhuja ja takaisin mitalikantaan pyrkivää Forssan Alkua vastaan.

Reetta Piiparin PeKa ponnistaa viime kevään pronssin jälkeen takaisin mestaruusmittelöihin.

Anni Mäkitalo johtaa uudistunutta Catzia mestaruusjahtiin.

Juta Jahilolla ja Forssan Alulla on mestaruuskelpoinen ryhmä kasassa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Tuomas Venhola & Francois Perthuis.

Catzin iskunyrkissä on käynyt kesän aikana puhuri, sillä Dionne Pounds siirtyi Espanjan ammattilaiskentille, Vilma Kesänen Torpan Poikiin ja Kirby Copeland Belgian liigaan. Mestaruusvitjasta on kuitenkin vielä jäljellä muutamia merkittäviä palasia, kuten korinalustan tehokaksikko Alexandria Anderson-Jelena Reshetko.

– Alex ja Jelena ovat molemmat hyviä koripalloilijoita ja ennen kaikkea joukkuepelaajia. Lähdimme keskustelemaan jatkosta molempien kanssa melkein heti mestaruuden ratkottua ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen, selvittää Catzin apuvalmentaja Marianne Koskinen.

Uuden amerikkalaispelaajan Chandrea Jonesin lisäksi hallitsevan mestarin joukkoihin ovat siirtyneet mm. HoNsUssa viime kaudella kolmosia viljellyt Katja Summala sekä Tshekin liigassa debytoinut maajoukkuetakapelaaja Anni Mäkitalo. Koskisen mukaan ryhmällä on uudistustenkin jälkeen kaikki edellytykset toistaa viime kauden menestys.

– Emme vielä tiedä, mitä kaikilta uusilta pelaajilta haluamme, mutta he ovat kaikki sulautuneet saumattomasti ryhmään. Erityisesti haluaisin nostaa esille Vimpelistä saapuneen Ulriikka Nuolikosken, joka on esittänyt todella hyviä otteita, Koskinen kertoo.

– Muutama tosi tärkeä palanen viime kauden joukkueesta lähti, mutta monta avainpelaajaa on yhä jäljellä. Ehdottomasti lähdemme yhä tavoittelemaan mestaruutta, arvioi ensimmäisen kautensa Catzissa aloittava Anni Mäkitalo.

Peli-Karhut toipuu viime kevään pettymyksestä

Viimeisestä kuudesta naisten Suomen mestaruudesta kolme voittanut Peli-Karhut kärsi viime keväänä yllätystappion Äänekosken Huimaa vastaan SM-välierissä. Kevään pettymystä on hätistelty kesän ajan kotkalaiskannattajien mielistä, ja joukkue palaa halusta palata kultakantaan.

– Lähdimme viime kevään pudotuspeleihin kovin tavoittein, joten turha sitä on kierrellä, että pronssimitali oli paha pettymys. Uuteen kauteen lähdemme pitkälti samoin eväin. Vahvistukset ovat vaihtuneet ja sisäänajoon menee aikansa, mutta mestaruus on edelleen tavoitteena, Peli-Karhujen apuvalmentaja Antti Silvonen miettii.

Joukkueen nuoret runkopelaajat Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds tutkailivat pitkään ulkomaan korttejaan, mutta päätyivät lopulta pysymään Kotkassa. Joukkue on nyt erityisen vahva takakentällä, kun Lehtorannan lisäksi kokeneet Reetta Piipari ja Kaisa Höök, SM-sarjan takamieseliittiin viime vuosina noussut Lotta Richter sekä uusi amerikkalaispelaaja Miriam McKenzie tahdittavat Peli-Karhujen juoksua.

– Ihan varmasti tämä on yksi SM-sarjaurani parhaista takakentällisistä. Kunhan maltamme pelata hyvin joukkueena, pääsemme pitkälle, Reetta Piipari vakuuttaa.

Alulla taivas rajana

1990-luvulla käsittämätöntä menestystä niittänyt Forssan Alku teki uutta tulemistaan mitalikamppailuihin viime kauden aikana, mutta hyytyi kalkkiviivoilla Henna Salomaan lähdettyä kesken kauden Espanjaan ja muiden kotimaisten runkopelaajien kärsiessä loukkaantumisista. Kausi päättyi lopulta pronssiottelutappioon.

– Aineksia mitaleille oli jo viime vuonna. Kaikki loukkaantumiset ja Hennan lähtö huomioon ottaen neljäs sija oli ihan hyvä suoritus, mutta parempaankin olisimme pystyneet, Alun tehosentteri Juta Jahilo miettii.

Alun amerikkalaispaletti on mennyt uusiksi, ja kotimaiseen osastoon tullut kiitettävästi lisää laajuutta. Viime kaudella 15,1 pistettä ottelua kohden heittänyt Salomaa vetää jälleen Alun pelipaidan ylleen, jonka lisäksi kokenut takapelaaja Sanna Helenius ja SM-sarjaläpimurtonsa viime kaudella tehnyt Laura Saarinen tuovat optioita päävalmentaja Jari Marjamäen palettiin.

– Tämä on hyvä joukkue, aika lähellä 1990-luvun menestysjengejä. Parin pelaajan suhteen tilanne on se, että on siinä kintaalla, että ehtivätkö he mukaan kauden alkuun. Hyvältä näyttää kuitenkin, Marjamäki hymyilee.

Marjamäen mukaan forssalaisyleisö on esittänyt kasvavaa kiinnostusta Alkua kohtaan kauden alun lähestyessä. Feeniks-hallista tulee taas alkavalla kaudella olemaan vaikea hakea vieraspisteitä matkaan.

– Kokoonpanomme on sellainen, että kiinnostusta löytyy. Kolminkertainen runkosarja tekee sen, että forssalaisyleisöä tunnetusti sytyttävät Catz ja PeKa eivät tule Forssaan kuin kerran, mutta ehkä keväällä sitten sitäkin useammin, Marjamäki lataa.


 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia