Antti Ahonen ja Hugo Boman ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimukset BC Nokian kanssa

3.7.2023 09:06 BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi kaksivuotista jatkosopimusta, kun Antti Ahonen, 22, ja Hugo Boman, 21, on kiinnitetty Näätiin.

Antti Ahonen jatkaa BC Nokiassa kaksi seuraavaa kautta. Kuva: Ville Vuorinen.

Ahonen on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo seitsemänä kautena Korisliigaa kasvattajaseurassaan.

– Hyvä fiilis, että pääsee vielä kahdeksi vuodeksi jatkamaan. Ehtii näkemään uuden hallin, mutta toivottavasti sitä ennen jengi eksyy myös Harjuniittyyn ja saamme siitä kunnon kotiluolan, Ahonen aloittaa.

Päättyneellä kaudella Ahonen pelasi vain yhden ottelun loukkaantumisen takia. Loukkaantumisesta palautuminen kestää vielä, mutta paluu pelikentille nähdään todennäköisesti jo ensi kauden aikana.

– Tavoitteena päästä pelikuntoon, pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta.

Edellisellä terveellä kaudellaan 2021-22 Ahonen tilastoi Näädille keskimäärin 4,5 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden liki 15 minuutin peliajalla.

– Antin viimeinen vuosi on ollut täynnä huonoa onnea. Hän on todellinen ammattilainen ja työskentelee sen eteen, että hän on takaisin kentällä pian. Tulee olemaan hienoa saada hänet takaisin tulevalla kaudella.

Ahonen on pelannut urallaan neljä ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa ja kesällä 2022 hän pelasi myös yhden ottelun Suomen haastajamaajoukkueessa.

Toinen jatkaja Näädissä kaksivuotisella sopimuksella on Hugo Boman, jolta löytyy kausia BC Nokian edustusjoukkueessa jo viisi kappaletta. Bomanin sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.

– Kun Aleksi Koskinenkin tekee paluun, niin koen, että Nokia on paras paikka kehittyä minulle. Tuntuu oikeasti siltä, että seura uskoo minuun. Tosi tyytyväinen sopparista ja olen iloinen, että saan jatkaa Nokialla.

Viime kaudella Boman tilastoi Näädille keskimäärin 2,7 pistettä ja 1,2 levypalloa ottelua kohden kahdeksan ja puolen minuutin peliajalla. Korisliigan lisäksi Boman pelasi BC Nokia Akatemiassa miesten I divisioona B:tä, jossa hän oli sarjan paras kotimainen pisteidentekijä 23,0 pisteen keskiarvolla.

– Todella iloinen, että Hugo jatkaa. Kyseessä on todella tärkeä kausi hänelle, koska hänen pitää oppia johdonmukaiseen toimintaan kentällä ja sen ulkopuolella. Uskon, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen, mutta paljon on nyt Hugon käsissä, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

Raholan Pyrkivä -kasvatti on pelannut urallaan 13 ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa.

BC Nokialla on Ahosen ja Bomanin lisäksi voimassaolevat jatkosopimukset myös Niko Mattilan ja Elias Sauramon kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Asiat

 
29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

Näytä lisää vastaavia