Alku jatkoaikavoittoon Vimpelissä, Catz, Huima ja HyPo kotivoittoihin

29.10.2016 Forssan Alku vastasi Naisten Korisliigan lauantain kierroksen maukkaimmasta suorituksesta, kaatamalla Vimpelin Vedon vieraskentällä jatkoajan jälkeen lukemin 94-92 (39-33, 86-86). Lappeenrannassa Catz voitti PeKan 72-55 (38-32), Huima otti kotivoiton EBT:stä luvuin 82-67 (33-35) ja Hyvinkään Ponteva oli Martinhallissa Kouvottaria etevämpi numeroin 77-71 (35-25).

Hanna Vapamaa urakoi koko 45 minuuttia ja upotti vapaaheiton, kun FoA haki sarjapisteet Vimpelistä jatkoajan jälkeen.

Elena Reshetko oli tuttu, monipuolinen itsensä kun Catz kaatoi kotonaan PeKan.

Kenya Robinson, tupla-tupla ja Huiman kotivoitto. Jotkut asiat vain kuuluvat yhteen.

Bria Goss oli kotijoukkueen parhaimmistoa, kun HyPo piti sarjapisteet Martinhallissa voittamalla Kouvottaret. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo

Forssan Alku haki lauantai-illan kierroksen maukkaimmat sarjapisteet Vimpelistä, kun se kaatoi Vedon jatkoajalle venyneessä trillerissä 94-92 (39-33, 86-86). Alku oli voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, mutta pystyi kampeamaan voiton lopulta yliajalla Hanna Vapamaan silkinpehmeällä hyppyheitolla.

Ottelu kulki verrattain tasaisena läpi ottelun, vierasjoukkue FoAn kuitenkin hallitessa pelitapahtumia hienokseltaan. Päätösjakson aikana Alku käväisi jo yhdeksän pisteen karkumatkalla, mutta Veto taisteli tiensä rinnalle ja jopa pinnan johtoon reilut kolme ja puoli minuuttia ennen jakson päättymistä.

Alku oli voitossa kuitenkin kiinni vielä 14 sekuntia ennen neljänneksen loppua, mutta Vedon oma kasvatti Tuulia Timo laulatti kolmosellaan korisukkaa viisi sekuntia ennen jakson päättävää summeria ja venytti ratkaisun yliajalle.

Jatkoaika kuljettiin likimain käsi kädessä, eikä isompaa eroa kumpaankaan suuntaan ehtinyt viisiminuuttisen aikana syntymään. Wilesia Hardy toi kotijoukkueen tasoihin reilu puoli minuuttia ennen päätössummeria, mutta Alku oli tyly vieras ja vei sarjapisteet mukanaan Vapamaan kovalla kahden pisteen korilla reilut kymmenen sekuntia ennen ottelun päättymistä. Veto sai peräti kaksi potentiaalista voittoheittoa vielä ilmaan kaaren takaa, mutta koriraudat eivät olleet suotuisalla päällä ja Alku vei kamppailun nimiinsä lukemin 94-92.

- Hyvä alku meiltä otteluun. Pystyimme toteuttamaan nyt meidän omia asioita paremmin kuin muutamassa aikaisemmassa pelissä, iloitsi FoA-luotsi Jari Marjamäki.

- Olemme takaisin oikealla tiellä. Olen erittäin tyytyväinen voittoon.

Alun voiton tukipilareina toimivat 28 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa repinyt Tyonna Snow, vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Kiana Johnson (23 pistettä/4 levypalloa/6 syöttöä) sekä ottelun voittoheiton naulannut Vapamaa (4/11).

Vedolta esiin nousivat tupla-tuplat urakoineet Olivia Nash (20/10/3 riistoa) sekä tuttuun tapaansa vahvoja otteita parketilla esittänyt Hardy (19/10/6/6 riistoa).

Ottelutilastot: ViVe - FoA

Catzin rutiinitaso riitti PeKaa vastaan

Kotkan Peli-Karhut pystyi lauantaina kiusaamaan kotijoukkue Catzia melkein 30 minuuttia, mutta lopulta hallitsevan mestarin rutiinitaso oli vierailijoille liikaa. Vahvan päätösjakson ansiosta Catz piti sarjapisteet Lappeenrannassa numeroin 72-55 (38-32).

Catz oli ottelussa kuskin paikalla lähestulkoon koko ottelun, mutta kolmannella jaksolla PeKa hiipi miltei hallitsevan mestarin rinnalle vahvan puolustuspelaamisensa ansiosta. Noin kaksi minuuttia ennen kolmannen jakson loppua PeKa käväisi kahden pisteen päässä kotijoukkueesta, mutta Catzin 13-1 –”runi” siivitti lappeenrantalaiset takaisin tukevaan 61-47 –johtoon.

Tämän jälkeen PeKa ei enää onnistunut taistelemaan tietään mukaan voittotaisteluun. Ero käväisi parhaimmillaan jo 21 pisteessä, mutta Saara Wahlgren kavensi vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 72-55.

Catzin parhaimmistoon kuuluivat tupla-tuplan vaistomaisesti kerännyt Chandrea Jones (16/12) sekä joukkueen pisteykkönen, monipuolinen laituri Elena Reshetko (17/8).

PeKan riveistä tappiosta huolimatta esille itsensä nostivat 13 pistettä heittänyt Juta Jahilo, kuten myös hienoa takamiespelaamista esitellyt Wahlgren (11/3/5 syöttöä).

Ottelutilastot: Catz - PeKa

Huiman päätösjakso liikaa EBT:lle

Äänekosken Huima nousi sarjataulukossa viidentenä olevan Kouvottarien kantaan kiinni lauantain kierroksella, kun se kaatoi kotiottelussaan EBT:n lukemin 82-67 (33-35). Tasainen ottelu ratkesi vasta päätösjaksolla, jonka Huima vei nimiinsä numeroin 26-13.

Ottelun päätösjaksolle lähdettiin kotijoukkueen kahden pisteen johtoasemasta, mutta Huima tuli kymmenminuuttiselle vahvasti ja käväisi pisteen johdossa kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Huima terävöitti otettaan ja nousi kuuden pisteen johtoon kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää noin kolme ja puoli minuuttia.

Tämän jälkeen Huima polkaisi kaasupolkimen lattiaan asti ja karkasi vierailijoilta. Huiman puolustus piti EBT:n kiriyritykset aisoissa ja kotijoukkue repäisi 9-0 –pisteputkellaan eron viimeiselle minuutille lähtiessä numeroihin 80-65, eikä EBT enää onnistunut kuromaan eroa kiinni. Loppulukemat 82-67 sinetöi vapaaheittoviivalta Huiman Karoliina Rytkönen.

Huiman riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan tapojensa mukaisesti kirjauttanut ikinuori Kenya Robinson (15/13/3/3 riistoa), samaan saavutukseen yltänyt Dyana Pierre (12/15/3) sekä joukkueen pisteykkönen Faith Randolph (23/5/5).

EBT:n Morgan Bailey pelasi vahvasti heittäen 16 pistettä ja keräten 6 levypalloa, Lotta Aaltosen tarjoillessa illan vahvimman kokonaissuorituksen 12 pisteellä, 7 levypallolla ja 5 syötöllä.

Ottelutilastot: Huima - EBT

HyPo kotivoittoon Kouvottarista

Hyvinkään Ponteva jatkaa sarjakärjessä myös lauantain kierroksen jälkeen, hyvinkääläisten voitettua Kouvottaret Martinhallissa vahvan esityksen jälkeen numeroin 77-71 (35-25).

HyPo piti ottelua tukevasti hallinnassaan likimain koko 40 minuuttia, mutta päätösjaksolla Kouvottaret oli tehdä ottelun voittotaistelusta todella jännittävän. Vain reilu minuutti ennen ottelun päättymistä, Taru Tuukkanen vei kotijoukkueen jo ratkaisevan tuntuiseen 74-59 –johtoon. Tämän jälkeen Kouvottaret tulitti kuitenkin 11-0 –pisteputken ja ennätti neljän pisteen päähän kotijoukkueesta reilu kymmenen sekuntia ennen päätössummeria.

Bria Goss ja Veera Puustinen osuivat kuitenkin vapaaheittonsa, eikä Kouvottaret enää onnistunut pelitilanneheitoissaan huikean kirinsä jälkeen. Loppulukemiksi Martinhallin valotaululle jäivät täten loistamaan HyPon 77-71 –voittonumerot.

HyPon riveistä parasta osaamistaan esittivät tupla-tuplan postittanut Tuukkanen (23/11) sekä 18 pistettä heittänyt Henna Salomaa.

Kouvottarien terävintä kärkeä edustivat 32 pistettä, 4 levypalloa, sekä yhtä monta syöttöä ja riistoa tililleen kirjauttanut Khadjah Sessions, sekä tupla-tuplan operoinut Whitney Frazier (13/12/3 syöttöä/4 riistoa).

Ottelutilastot: HyPo - Kouvottaret

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.