Alku haastaa Catzin naisten välierissä

27.3.2012 Naisten SM-välierät pyörähtävät käyntiin torstaina suurimpien ennakkosuosikkien kotisaleissa Lappeenrannassa ja Kotkassa. Runkosarjassa vain yhden tappion kärsinyt Catz saa välieräsarjassa vastaansa Forssan Alun, joka suisti paikkapuolustuksellaan Espoo Teamin puolivälieristä kesälaitumille.

Vanessa House ja Forssan Alku käyvät vain yhden tappion kauden aikana kärsineen Catzin kimppuun välierissä.

Viime kauden MVP Dionne Pounds johdattaa Catzit kiihkeään välieräsarjaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Forssan Alun ja Espoo Teamin puolivälieräsarjan saattamiseksi loppuun vaadittiin täydet kolme ottelua, mutta joukkueiden suoritustasoissa oli sarjassa merkittävä ero. Alku pakotti täsmäaseellaan paikkapuolustuksella espoolaiset turvautumaan lähes poikkeuksetta kaukoheittoihin, jotka eivät toisen osaottelun viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta juurikaan uponneet.

 

Vaikka Alku onkin selviytynyt pitkän tauon jälkeen mitalipeleihin, päävalmentaja Jari Marjamäen mukaan joukkue etenee välieriin edelleen nöyrällä asenteella.

– Sanoin ennen puolivälieräsarjan alkua forssalaisille, että Espoo Team on sarjan ennakkosuosikki. Välieriin lähdettäessä ei ole sanottavana kahta sanaa siitä, kumman tästä ottelusarjasta pitäisi finaaliin edetä, viittaa Alun päävalmentaja Jari Marjamäki Catzin uskomattomaan putkeen: 27 voittoa runkosarjan 28 ottelusta sekä ylivoimainen Suomen cupin mestaruus.

– Varmaa on myös, että se, mikä puri Espoo Teamia vastaan, ei toimi Catzin tasoista leveää ja ratkaisuvoimaista joukkuetta vastaan. Puolivälieräsarja antoi meille kuitenkin itsevarmuutta jatkoon, ja onhan tässä pari päivää aikaa setviä kuvioita, Marjamäki jatkaa.

Runkosarjan voitto takasi Catzille suoran välieräpaikan, joka tuli joukkueelle kuin taivaan lahjana, sillä pelinrakentaja Vilma Kesänen loukkasi nilkkansa viimeisessä runkosarjaottelussa. Kesäsen nilkka on sittemmin parantunut odotuksien mukaan ja joukkue odottaa kasvavalla innostuksella välierien alkua.

– Vilma treenasi jo tänään hyvin muiden mukana, ja muutkin flunssakierteet sun muut sairastelut alkavat olla ohitse. Puolentoista viikon tauko tuli hyvään saumaan, nyt pääsemme tuoreilla jaloilla liikkeelle, kertoo Catzin päävalmentaja Mika Haakana joukkueensa tunnelmista.

Runkosarjan otteidensa perusteella Catz olisi ennakkosuosikki pudotuspelikamppailuihin jokaista SM-sarjan vastustajaa vastaan, eikä Alku ole poikkeus: lappeenrantalaiset voittivat neljä otteluaan Alkua vastaan keskimäärin 22,0 pisteen voittomarginaalilla. Haakana ei kuitenkaan suostu vetämään runkosarjakohtaamisista turhan pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

– Alku on nyt ihan eri joukkue kuin kuukausi sitten. Olayinka Olorunnife ja Ashley Awkward pelaavat erittäin hyvällä tasolla. Joukkueen kärkiviisikko on todella vaarallinen, ja otteluissa Espoo Teamia vastaan heidän puolustuksensa toimi erinomaisesti. Alku on mestaruuskelpoinen joukkue, ja meidän on suhtauduttava heihin vakavasti.

Catzin ja Alun ensimmäinen kohtaaminen käydään torstaina 29.3. Lappeenrannassa klo 18:30 alkaen. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia