1986-syntyneiden tyttöjen maajoukkuevalmentajat valittu

23.5.2000 Suomen 1986-syntyneiden tyttöjen maajoukkueen valmentajiksi on valittu Kaisa Pohjola Helsingistä ja Kimmo Ketola Tampereelta. Sekä Pohjola että Ketola ovat ansioituneita juniori- ja aluevalmentajia.

Päävalmentajan titteliä maajoukkueprojektissa kantaa 30-vuotias Pohjola, joka on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Pohjolalla on takanaan myös menestyksekäs pelaajaura naisten SM-sarjassa. Pelaajana hän voitti mm. kaksi Suomen mestaruutta ja yhden Suomen Cupin mestaruuden. Lisäksi Pohjolalla on useita juniorimaaotteluita tilillään.

Valmentajana Pohjola on luotsannut 14 vuoden ajan seurajoukkuetasolla juniorijoukkueita sekä tyttöjen että poikien puolella. Koripalloliiton aluevalmentajana hän on toiminut viisi vuotta. Maajoukkuevalmentajana Pohjola on toiminut aiemmin 1978-syntyneiden tyttöjen joukkueessa. Kulunut kausi sujui Pohjolalta vantaalaisen Pussihukkien ikäluokan mestaruussarjassa pelanneen A-tyttöjoukkueen peräsimessä.

Pohjolan ja Ketolan rinnalle maajoukkueeseen on nimetty joukkueenjohtajaksi huippupelaaja Nina Pajanti-Raudus. Mestaruussarjan Vuoden pelaajaksi Pajanti-Raudus on valittu vuonna 1997, jonka lisäksi hän on edustanut Suomea urallaan 59 kertaa.

 
27.9.2018 17:15 Sudenpennut

Mukaan valmennus- ja tukitehtäviin Sudenpolulle?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkueisiin. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

SUSI All Star -leirien kutsutut pelaajat 2017

Suomen Koripalloliitto on kutsunut 13-14-vuotiaita tyttöjä ja poikia SUSI All Star -leirityksen ensimmäiseen vaiheeseen Kisakallion Susi Training Centeriin. Leirit järjestetään 11.-14.5. ja 18.-21.5.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

21.10.2015 Valmentajat

Antti Koskelainen kansainvälisessä ICAB-koulutuksessa Delawaressa

Suomen nuorten maajoukkueiden vakiovalmentaja sekä Koripalloliiton olympiavalmentajana HBA-Märskyssä nuoria lupauksia luotsaava Antti Koskelainen hakee parhaillaan lisäoppia Yhdysvalloista. Koskelainen viettää kaikkiaan viisi viikkoa Delawaren yliopistossa kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) ja USA:n olympiakomitean ICAB-koulutuksessa (International Coaching Apprenticeship in Basketball).

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Koripalloliitto hakee naisten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto järjestää kilpailutoimintaa ”Stadista Sallaan”, organisoi valmentaja- ja erotuomarikoulutusta sekä vie Suomi-korista maailmalle yli 10 maajoukkueen välityksellä. Koripalloliitto hakee tiiminsä vahvistukseksi naisten päävalmentajaa.

Näytä lisää vastaavia