19-vuotiaiden poikien SM-sarja: Ura Basketin pelaajapolku junnuista Korisliigaan

14.12.2020 09:59 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa joukkueet ovat joulukuuhun mennessä ehtineet pelata joko viisi tai kuusi ottelua. Sarjakatsauksessa sukelletaan Ura Basketin pelaajapolkuun ja sarjan tasaisuuteen yhdessä päävalmentaja Arttu Mannelinin ja pistekärki Lauri Hännisen kanssa.

Lauri Hänninen johtaa 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan pistetilastoa. Kuva: Ville Vuorinen.

19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa joukkueet ovat joulukuuhun mennessä ehtineet pelata joko viisi tai kuusi ottelua. Kärkinelikossa olevan Ura Basketin päävalmentaja Arttu Mannelin ja Lauri Hänninen molemmat ovat tyytyväisiä sarjan tasaisuuteen.

Ura Basketin valmennuspäälliköksi ja 19-vuotiaiden SM-sarjajoukkueen päävalmentajaksi kesällä tullut Arttu Mannelin, 38, sai yhdeksi tehtäväkseen kaarinalaisen pelaajapolun kehittäminen junioreista aikuisten sarjoihin.

Ura Basketilla on seurana loistokas lähtökohta tähän: sarjapaikat löytyvät Korisliigasta, Divisioona B:stä ja 19-vuotiaiden SM-sarjasta. 19-vuotiaiden SM-sarjajoukkueen päävalmentajan pestin lisäksi Mannelin on Divisioona B:ssä ja Korisliigassa apuvalmentajana.

– Muutamassa muussakin seurassa tietenkin löytyy samanlainen paketti, mutta meillä on seurana todella hyvä tilanne. Pelaajilla on mahdollisuudet kiivetä portaita ylös Suomen huipulle asti, Mannelin aloittaa.

Ennen nuorten valtakunnallisten sarjojen keskeytystä joulukuun alussa Ura ehti venyttää voittoputkensa neljään. Kokonaisuudessaan sijoitus 19-vuotiaiden SM-sarjassa on neljäs neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Tappiot olivat juuri kauden ensimmäiset kaksi ottelua.

– Ihan hyvin on mennyt. Itsellä meni alku vähän tutustuessa. Jälkikäteen ajatellen nyt on parempi ymmärrys meidän tasosta, kuinka hyvin voimme puolustaa ja kuinka paljon pelaajilta pystyy vaatimaan.

Sarjan neljän kärjessä ovat järjestyksessä Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka, Helsingin NMKY ja Ura Basket.

– Hyvä sarja ja tuntuu, että aika tasainen. Oikeat joukkueet ovat kärjessä, mutta on useampi jengi, jota voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Tällä kaudella ei välttämättä ole sellaisia superjengejä.

SM-sarjapaikan lisäksi Ura Basketin kakkosjoukkueella on pelipaikka valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa.

Arttu Mannelin siirtyi kuluvaksi kaudeksi Loimaalta Kaarinaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Lauri Hänninen kärkkyy jo kolmatta pistekuninkuuttaan

Uran tähtipelaaja on tällä kaudella ollut Lauri Hänninen, 18, joka pelaa viimeistä vuottaan junioreissa. Salamannopea, suoraviivainen ja urheilullinen Hänninen on tehtaillut kuluvalla kaudella 29,0 pistettä, 6,6 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.

– Kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin ja on mukava pelata joukkuekavereiden kanssa pienten alkuvaikeuksien jälkeen, Hänninen kertoo.

Pelaajatilastoissa Hännisen 29,0 pistettä per ottelu on kärkitulos, jolla hän kärkkyy sarjan pistekuninkuutta kevään siintäessä. Jos Hänninen pistekuninkuuden nappaisi, niin se olisi hänelle jo kolmas. Hän oli pistetilaston ykkönen myös oman ’02-ikäluokkansa 16-vuotiaiden SM-sarjassa (2017/18) ja 17-vuotiaiden SM-sarjassa (2018/19).

– Onhan se houkutteleva mahdollisuus, muttei missään nimessä pääasia. Joukkueen menestys tulee edellä.

Hänninen on yksi niistä Ura Basketin pelaajista, joka pääsee nauttimaan kokonaispaketista: pelejä kertyy 19-vuotiaiden SM-sarjan lisäksi Divisioona B:stä sekä minuutteja on löytynyt myös Korisliigasta asti.

– Kolme eri joukkuetta tuo hyvää vaihtelua. Pääsee pelaamaan eritasoisia vastustajia vastaan ja eri rooleissa. Divisioona B:ssä on selkeästi fyysisempiä vastustajia ja tempo on lujempaa. Korisliigassa taas näkyy ammattimaisuus: peleihin valmistaudutaan huolella, pelaajien peliäly on korkealla tasolla sekä tempo ja fyysisyys ovat vielä kovempia.

19-vuotiaiden poikien SM-sarja

Nr Joukkue V/T Pist
1 Pyrintö 1 4/2 8
2 Tapiolan Honka 1 4/1 8
3 Helsingin NMKY 4/1 8
4 Ura Basket I 4/2 8
5 Kataja Basket 3/3 6
6 JBA Gradia 3/2 6
7 Westside 1 3/3 6
8 Sykki 2/3 4
9 Omnia Basketball Akatemia 1/5 2
10 Lahti Basketball 0/6 0
 
5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

17.8.2023 08:43 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2023-24

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Muissa ikäluokissa ei pelata mitään karsintoja, vaan kaikki ilmoittautuneet joukkueet otetaan mukaan 16- ja 17-vuotiaiden valtakunnallisiin I divisiooniin.

17.8.2022 12:48 16-vuotiaiden poikien SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2022-23

16- poikien sekä 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin luokitteluvaiheiden pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

23.6.2022 08:11 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2022-23 – merkittävimmät muutokset

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen on tehty muutamia muutoksia, jotka on kerätty tähän yhteenvetona. Tarkemmin nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen voit tutustua sarjamääräyksissä.

8.5.2022 20:13 Pääjuttu

16-vuotiaiden Suomen mestaruudet pojissa HNMKY:lle ja tytöissä Espoo Basket Teamille

Viikonlopun aikana nuorten SM-sarjoissa ratkesi kaksi Suomen mestaria, kun 16-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuden vei HNMKY. 16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruus taas meni Espoo Basket Teamille.

13.8.2021 07:27 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2021-22

16-, 17- ja 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

21.1.2021 16:45 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistavat muuttuvat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapaa on muutettu 16-, 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on torstaina 21.1. kokouksessaan päättänyt muutoksista.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

Näytä lisää vastaavia