Severi Kaukiainen loppukaudeksi BC Kalev/Cramon paitaan

3.12.2023 11:07 Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa. 185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

Severi Kaukiainen vaihtaa Slovakian Tallinnaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Kaukiaisen siirto Slovakiasta Tallinnaan alkoi kypsyä aiemmin tällä viikolla, kun Patrioti Levicen ottelut FIBA Europe Cupissa päättyivät alkulohkovaiheeseen.

- Sopimuksessani Levicen kanssa oli pykälä, jonka mukaan minulla olisi europelien päättymisen jälkeen oikeus siirtyä toiseen seuraan, jos sopiva tarjous sattuisi kohdalle, Kaukiainen selventää.

- Kalev/Cramo tarvitsi vahvistusta takakentälleen, juttelin heidän valmentajansa kanssa ja aika nopeasti ymmärsin, että tämä sopimus tarjoaisi minulle ison roolin pykälää korkeatasoisemmassa liigassa.

Kaukiainen edusti Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa viidessä ottelussa 12,6 pisteen, 4,8 syötön ja 2,2 levypallon keskiarvoin. Slovakian liigassa Kaukiaisen ottelukeskiarvot olivat 6,3 pistettä, 3,0 syöttöä ja 1,8 levypalloa.

- Olen tosi kiitollinen ajastani Levicessä. Seura hoiti kaikki asiat ensiluokkaisesti. Aina voi kuvitella, minkälaista on pelata ammattilaisena ulkomailla, mutta on ihan eri asia kokea se itse. Uskon olevani tämän kokemuksen jälkeen taas paljon parempi koripalloilija, Kaukiainen kiittelee.

BC Kalev/Cramo kuuluu Viron perinteisiin suurmenestyjiin. Joukkue on Viron liigan hallitseva mestari, joka voitti Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden viimeksi keväällä 2021. BC Kalev/Cramo on tällä hetkellä Viron ja Latvian runkosarjan kärjessä.

- Odotan innolla mahdollisuutta pelata taas vähän kovemmissa ympyröissä ja uudessa koripallokulttuurissa. Suomalaisille koriksen ystäville muistutukseksi, että Tallinnaan on lyhyt matka, Kaukiainen päättää.

Kaukiainen on pelannut urallaan Korisliigaa vuosina 2015-2023 KTP:n, Kouvojen ja Karhu Basketin paidassa. Korisliiga-vuosiltaan Kaukiaisella on palkintokaapissaan yksi Suomen mestaruus ja kaksi SM-hopeaa, kaksi Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkintoa sekä kevään 2023 Korisliigan MVP-palkinto.

Kaukaisella on tilillään myös yksi miesten maaottelu, kuusi haastajamaaottelua sekä 57 juniorien maaottelua.

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia