Palloskriinejä, kolmosia ja lihamyllypuolustusta – Viro käy Susijengin kimppuun hyviksi havaituin asein

27.8.2022 12:16 Jukka Toijalan kolmatta vuotta valmentama Viro pelaa sunnuntaina Tallinnan Saku Suurhallissa kovin panoksin jäätyään MM-jatkokarsintalohko J:n jumboksi. Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan Teemu Rannikon mukaan Virolla on koossa nuori ja potentiaalinen miehistö, joka turvautuu virolaisen koripallon ikiaikaisiin vahvuuksiin.

Kristian Kullamäe on Viron palloskriinipelaamisen pääarkkitehteja. Kuva: FIBA Europe.

Virolaiset ovat vuosikymmenten aikana tulleet tunnetuksi intohimoisena koripallokansana. Koska kansakunta on pieni ja siten myös valinnanvaraa pelaajista vähän, Viro-koripallo turvautuu vuosikymmenestä toiseen samoihin, hyviksi havaituihin metodeihin.

- Viro on erittäin fyysinen joukkue ja he puolustavat todella kovaa. Hyökkäyksessä Viro on erinomaisesti organisoitu ja tietää, mitä kentältä hakee. Tämän nimenomaisen joukkueen hyökkäys pyörii pitkälti takamiesten Kerr Kriisan ja Kristian Kullamäen ja ison miehen Maik-Kalev Kotsarin palloskriinipelaamisen ympärillä, Rannikko tiivistää.

Jos Susijengillä on koossa nuori ja erittäin potentiaalinen ryhmä, on myös Viro-koripallo parhaassa tapauksessa lähestymässä kultaisia vuosiaan. Päävalmentaja Toijalalla on komennossaan koko joukko vuosituhannen taitteen molemmin puolin syntyneitä lupauksia, jotka pelaavat korkean tason eurooppalaisissa seurajoukkueissa.

- Virossa on puhuttu avoimesti, että heidän koripalloilulliset tavoitteensa ovat seuraavaa paria vuotta pidemmällä. Jos ajattelee, että heidän aloitusviisikossaan Kotsar on 25-vuotias, Kriisa ja Kullamäe ja Sander Raieste vähän päälle kahdenkymmenen ja joukkueessa vielä iso lupaus 18-vuotiaassa Henri Veesaarissa, niin siinä on paljon, jonka päälle rakentaa, Rannikko kehuu.

Jos Susijengi liitääkin MM-karsinnoissa kuuden voiton putkessa, on Viro puolestaan kaatunut neljässä viimeisimmässä ottelussaan aloitettuaan karsinnat kahdella voitolla kolmesta ottelussa.

Sunnuntaina Tallinnan Saku Suurhallissa vastaan on asettumassa latautunut isäntäjoukkue aina äänekkään kotiyleisönsä tuella. Rannikon mukaan Susijengin voiton avaimet löytyvät rutiineista.

- Hyökkäyspäässä pallo nopeasti puolenkentän yli, eikä jäädä paikalleen pompottamaan. Puolustuksessa meidän on saatava kuriin niin Viron nopeat vastahyökkäykset, palloskriinit kuin hyökkäyslevypallotkin.

Coach Rannikon träpit – seuraa heitä

Maik-Kalev Kotsar (212 cm/25 v): ”Viron aloittava iso. Vasenkätinen pelaaja, jonka kautta Viro tekee paljon palloskriinejä. Short roll -pelaamista, hyvä puolimatkan hyppyheitto ja kyky tehdä koreja post up -tilanteista korin alta.”

Kerr Kriisa (188/21): ”Aloittava pelinrakentaja, pelaa Arizonassa NCAA-liigaa. Erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä kuljetuksesta ja transition-hyökkäyksessä. Viron palloskriinipelaamisen pääarkkitehti korintekovalmiudellaan ja syöttötaidollaan.”

Kristian Kullamäe (194/23): ”Pelaa molempia takamiehen paikkoja ja Kriisan kanssa paljon yhdessä. Kriisaa isokokoisempi ja hanakampi ajamaan, mutta myös erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä. Kullamäe on Kriisan tavoin erittäin hyvä palloskriiniviimeistelijä ja -syöttäjä.”

Susijengi ja Viro kohtaavat MM-jatkokarsintaottelussa Tallinnan Saku Suurhallissa sunnuntaina 28.8. klo 18.00 alkaen. Ottelu televisioidaan suorana JIM-kanavalla ja Ruutu-palvelussa.

Viro elokuun MM-jatkokarsintaikkunassa 22.–28.8.

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

0

Henri DRELL

206

2000

Windy City Bulls (D-League, USA)

2

Sander RAIESTE

204

1999

Saski Baskonia (ESP)

3

Kaspar TREIER

204

1999

Dinamo Sassari (ITA)

5

Siim-Markus POST

184

1997

Pärnu Sadam (EST)

7

Sten SOKK

184

1989

Messolonghi (GRE)

9

Matthias TASS

210

1999

free agent

11

Siim-Sander VENE

203

1990

Pallacanestro Varese (ITA)

13

Kregor HERMET

205

1997

Lublin (POL)

15

Maik-Kalev KOTSAR

212

1996

Hamburg Towers (GER)

17

Robert VALGE

192

1997

Pärnu Sadam (EST)

20

Rauno NURGER

208

1993

BC Kalev/Cramo (EST)

21

Janari JÕESAAR

198

1993

Bayreuth (GER)

22

Martin DORBEK

194

1991

BC Kalev/Cramo (EST)

31

Henri VEESAAR

210

2004

Real Madrid Junior (ESP)

33

Kristjan KITSING

205

1990

BC Kalev/Cramo (EST)

44

Kerr KRIISA

188

2001

Arizona (NCAA)

77

Kristian KULLAMÄE

194

1999

San Pablo Burgos (ESP)

  • Päävalmentaja Jukka TOIJALA
  • Valmentaja Indrek REINBOK
  • Valmentaja Heiko RANNULA
 
28.2.2023 13:07 Susijengi

Kroatian kaatajaiset ja mestari-Slovenian tuplavoitto – näin Susijengi selvitti tiensä Aasian MM-kisoihin

Susijengi selvitti eilen päättyneissä MM-karsinnoissa tiensä Aasian MM-kisoihin ensimmäisenä joukkueena Euroopasta. MM-kisapaikka irtosi seitsemän ottelun mittaisella voittoputkella vuoden 2022 helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Elä uudelleen Susijengin matka karsintojen haastavilta alkumetreiltä Aasian kisaparketeille!

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

26.2.2023 19:18 Susijengi

Susijengi ja Saksa julkistivat kokoonpanot MM-karsintahuipennukseen, Kaukiainen debytoi

Susijengi ja Saksa ovat vahvistaneet kahdentoista hengen miehistönsä maanantai-iltana Espoo Metro Areenalla pelattavaan MM-karsintojen huipennukseen, joka ratkaisee samalla karsintalohkon ykkössijan. Erinomaista kautta Karhu Basketissa pelaava Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 24, nousee ensimmäistä kertaa uransa aikana Susijengin tusinaan.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

23.2.2023 17:33 Susijengi

Susijengi ja Israel nimesivät tusinansa perjantain maaotteluun

Susijengi ja Israel ovat vahvistaneet kaksitoistapäiset miehistönsä perjantai-iltapäivän MM-karsintaotteluun. Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Näytä lisää vastaavia