Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

24.2.2023 17:40 Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

Sinivalkoiset sankarit: Ilari Seppälä ja Sasu Salin olivat kultaa Tel Avivissa. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengin pitkäaikaisten fanien keskuudessa on elänyt jo pitkään sanonta ”perinteisestä Susijengi-voitosta”. Tämä sanonta viittaa siihen, että vaikka alussa näyttäisi kuinka tukalalta ja eroa vastustajan hyväksi toistakymmentä pistettä, ottelusta kehkeytyy todennäköisesti trilleri.

Sanonnan mukainen ”perinteinen Susijengi-voitto” nähtiin tänä vuonna jo sen ensimmäisessä maaottelussa.

Hengästyttävällä intensiteetillä pelannut Israel paalutti MM-karsintaottelun ensimmäisellä puoliskolla tonttinsa suomalaiskorin alle ja nosti lähietäisyyksiltä ilmaisia koreja toisensa perään. Parhaimmillaan 15 pisteessä käynyt kotijohto kuitenkin suli neljännellä jaksolla, kun Susijengin joukkuepuolustus loksahti kohdalleen ja Alex Murphy (17/9/5 syöttöä) ja Sasu Salin (18/7/3 syöttöä) löysivät jyvänsä.

Voitto oli tarjolla niin koti- kuin vierasjoukkueellekin varsinaisen peliajan viime minuuteista jatkoajan viimeiseen heittoon asti, mutta sankarin kultatuoliin nostettiin tällä kertaa Ilari Seppälä (15/1/4 syöttöä), joka onnistui viiden pisteen takaa-ajoasemassa kahdesti perättäin kolmosessa ja heitti päälle kolme vapaaheittoa.

- Eka kolmonen oli aika villi, mutta se tuntui alusta asti hyvältä ja meni ihan keskelle. Toinen kolmonen meni taas ihan rytmistä. Vapariviivalle oli hyvä mennä, kun oli saanut pari koria alle, Seppälä hymyili voiton ratkettua.

Kapteeni Salin: ”Tykätään näistä elokuvamaisista peleistä”

Enää neljän ottelun päässä pelattujen miesten maaotteluiden kaikkien aikojen top 20 -listasta väijyvä susikapteeni Sasu Salin ylisti jälleen omiensa taistelutahtoa.

- Aivan hirveä alku ja sen jälkeen taisteluvoitto. Me tykätään näistä elokuvamaisista peleistä. Jännitetään vähän ja loppuhuipennus on sellainen, että Susijengi voittaa, Salin hehkui.

- Oli koko jengiltä iso tasonnosto. Piti koko porukalla näyttää, että osataan pelatakin. Ja on tolla Ilarilla (Seppälä) aika iso reppu, kun se sai meidät kaikki mahtumaan sinne.

Murheellisella avauspuoliskolla Israel nosteli kolmen pisteen alueelta käsittämättömät 30 pistettä ja oli pelin jokaisella osa-alueella aktiivisempi ja aloitteellisempi. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan erillistä herättelypuhetta ei tauolla vaadittu – kaikki pelaajat tiesivät, mitä oli tehtävä, jos voitosta halutaan pelata.

- Kyllä jokainen tajusi, että ei Israelin saa antaa kävellä meidän korin alle. Virheitä voi tulla, mutta pitää ainakin pelata rohkeasti, Tuovi kommentoi.

- Israel tuli suurella ammattiylpeydellä tähän peliin ja todella tahtoi voittonsa, mutta samalla tavalla me näytimme suomalaista sisua. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun tulemme todella vaikean näköisestä asemasta peliin mukaan.

Ottelun päätösjakson ja jatkoajan aikana Israel upotti tukun hurmosheittoja Bar Timorin (27/2/6 syöttöä) johdolla, mutta joka ainut israelilaisheitto oli työn ja tuskan takana.

Besselinkiltä energinen sisääntulo

Susijengin tehot jakautuivat verrattain tasaisesti.

Sasu Salin piti onnistumisillaan susileiriä pystyssä avauspuoliskolla ja käynnisti kolmosillaan joukkueensa päätösjakson kirin. Isossa päässä Alex Murphy ja Mikael Jantunen (15/7) vakuuttivat kumpikin aktiivisuudellaan ja monipuolisuudellaan molemmissa päissä kenttää.

Ilari Seppälä säkitti viidestätoista pisteestään yhdeksän jatkoajan viimeisen kahden minuutin aikana. Viidentenä pelaajana kaksinumeroisille pisteille nousi Edon Maxhuni (10/2/6 syöttöä) Max Besselink (5/6) toi Susijengin isoon päähän ison piristysruiskeen täydellisellä heittopelillään ja vahvalla levypallopelaamisellaan.

- Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kun palataan Suomeen, treenataan vähän vapaaheittoja, Tuovi naurahti viitaten Susijengin välttävään vapaaheittojen osumatarkkuuteen (57,7%).

Susijengi palaa Tel Avivista Suomeen lauantaina ja kohtaa MM-karsintojen päätösottelussa maanantaina Saksan Espoo Metro Areenalla. Ottelu ratkaisee myös MM-karsintalohkon voittajan.

Israel – Susijengi 95-97 (28-13, 46-35, 70-60, 83-83), miesten maaottelu (MM-karsintaa), Tel Aviv (Israel) 24.2.2023

Susijengi: Sasu Salin 18/7/3 syöttöä, Alex Murphy 17/9/5 syöttöä, Mikael Jantunen 15/7, Ilari Seppälä 15/1/4 syöttöä, Edon Maxhuni 10/2/6 syöttöä, Remu Raitanen 6/0, Max Besselink 5/6, Topias Palmi 5/2, Elias Valtonen 4/4, Aatu Kivimäki 2/1, Daniel Dolenc 0/1, Shawn Hopkins 0/0.

Israel: Bar Timor 27/2/6 syöttöä, Tomer Ginat 16/1, Noam Yaacov 12/1, Itay Segev 11/6, Idan Zalmanson 10/11/6 syöttöä.

Ottelutilastot

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

25.2.2022 21:24 Susijengi

”Tulevaisuuden Susijengi” saalisti Euroopan mestarin hampaisiinsa

Hallitseva Euroopan mestari ja olympianelonen Slovenia ei saanut moottoriaan kertaakaan kunnolla käyntiin perjantai-illan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. Sasu Salin osui kaaren takaa seitsemän kertaa, 17-vuotias Miro Little hurmasi yleisön energiallaan ja joka ikinen penkiltä tullut pelaaja toi lisää energiaa Susijengin 86–76 (32–31) -voitossa.

28.11.2021 21:46 Susijengi

Maxhuni ja Salin pommittivat Susijengin avausvoittoon MM-karsinnoissa

Yli 5000 susifania sai tuulettaa täysin palkein sunnuntai-iltana Espoo Metro Areenalla, kun Edon Maxhuni ja Sasu Salin takasivat viime hetkien kolmosillaan Susijengille elintärkeän MM-karsintavoiton Kroatiasta. Pieni viisikko, uhrautuva joukkuepuolustus ja erinomainen kaukoheittopeli olivat sinivalkean voiton elementit 77–71 (34–34) -voitossa.

25.11.2021 23:39 Susijengi

Håkansson tukahdutti Susijengin kiriyritykset Tukholman illassa

Susijengi oli jälleen lähellä kääntää piinallisen illan voitoksi, kuten aiemminkin viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Jengi kiri Ruotsia vastaan pelatun MM-karsinta-avauksen päätösjaksolla 17 pisteen päästä kahden heiton tuntumaan, kunnes Ruotsin tähti Ludvig Håkansson otti kentän haltuunsa ja johdatti sinikeltapaidat arvokkaaseen 72–62 (31–19) -voittoon.

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

2.7.2018 22:11 Susijengi

Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin täyden Hartwall Arenan todistaessa

Peräti 12 183 -päinen kotikatsomo loi heinäkuisena maanantaina Hartwall Arenalle viime syksyn EM-kotikisojen tunnelman, kun alkuvaikeuksista selvinnyt Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena. Tehotrio Koponen-Salin-Markkanen liekitti islantilaissukkaa 64 pisteen edestä.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

Näytä lisää vastaavia