Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

9.11.2023 13:08 Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

Kokenut Mikko Larkas astuu ensimmäiseen valmentajapestiinsä Suomen rajojen ulkopuolella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

SIG Strasbourg otti yhteyttä Larkakseen, kun apuvalmentaja Bruno Savignani jätti ranskalaisseuran ja solmi sopimuksen espanjalaisjoukkue Real Betisin kanssa. Larkas oli tuolloin palaamassa Suomeen kuukauden kestäneestä valmentajakoulutuksesta.

- Juttelimme kotiväen kanssa Strasbourgin tarjouksesta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä tilaisuus kannattaa käyttää, Larkas tiivistää.

Larkas toimi Suomessa aikuisten pääsarjatasolla Espoo Teamin naisten päävalmentajana 2009–12 ja komensi ryhmänsä vuoden 2011 Suomen cupin mestaruuteen. Espoosta Larkas siirtyi Helsinkiin, missä hän toimi Helsinki Seagullsin päävalmentajana 2013–19. Seagulls nousi Larkaksen komennossa Divari A:sta Korisliigaan ja haki SM-pronssia 2017 ja 2018.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla PuHu Juniorien urheilutoimenjohtajana toiminut Larkas on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2016 sekä luotsannut vuosien aikana useita Suomen juniorimaajoukkueita. Pesti SIG Strasbourgin kanssa on Larkaksen ensimmäinen valmentajasopimus ulkomaille ja samalla paluu pääsarjatasolle.

- Yksi unelmani on ollut valmentaa ulkomailla, ja nyt siihen tulee mahdollisuus perinteikkään eurooppalaisen huippujoukkueen peräsimessä. Uutta pitää tietenkin oppia ja todistaa oma osaamisensa uudelleen uudessa ympäristössä. Tulen antamaan oman panokseni sen eteen, että suomalaista valmennusosaamista arvostetaan kansainvälisesti myös jatkossa, Larkas muotoilee.

- Uskon, että tuntumani huippupelaajien valmennukseen on pysynyt Susijengissä vietettyjen kesien ja maajoukkueikkunoiden ansiosta hyvänä. Samalla olen varma siitä, että juniorien ja alempien sarjatasojen valmentaminen on tehnyt minusta paremman valmentajan, koska olen päässyt palaamaan ruohonjuuritasolle ja perustojen muokkaamiseen.

SIG Strasbourg on Ranskan liigassa tällä hetkellä 13. sijalla voitettuaan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan neljä. FIBA Mestareiden Liigassa joukkue jakaa alkulohkonsa kärkipaikan voitettuaan molemmat ottelunsa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toimi SIG Strasbourgin päävalmentajana tammikuusta 2020 marraskuuhun 2022 ja komensi joukkueensa parhaimmillaan Ranskan liigan kolmanneksi ja FIBA Mestareiden Liigan neljänneksi. Ennen päävalmentajapestiään Tuovi työskenteli SIG Strasbourgissa Henrik Dettmannin (2016) ja Vincent Collet’n (2016-18, 2019-20) apuvalmentajana.

Lisätietoja: SIG Strasbourgin tiedote

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia