Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

9.11.2023 13:08 Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

Kokenut Mikko Larkas astuu ensimmäiseen valmentajapestiinsä Suomen rajojen ulkopuolella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

SIG Strasbourg otti yhteyttä Larkakseen, kun apuvalmentaja Bruno Savignani jätti ranskalaisseuran ja solmi sopimuksen espanjalaisjoukkue Real Betisin kanssa. Larkas oli tuolloin palaamassa Suomeen kuukauden kestäneestä valmentajakoulutuksesta.

- Juttelimme kotiväen kanssa Strasbourgin tarjouksesta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä tilaisuus kannattaa käyttää, Larkas tiivistää.

Larkas toimi Suomessa aikuisten pääsarjatasolla Espoo Teamin naisten päävalmentajana 2009–12 ja komensi ryhmänsä vuoden 2011 Suomen cupin mestaruuteen. Espoosta Larkas siirtyi Helsinkiin, missä hän toimi Helsinki Seagullsin päävalmentajana 2013–19. Seagulls nousi Larkaksen komennossa Divari A:sta Korisliigaan ja haki SM-pronssia 2017 ja 2018.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla PuHu Juniorien urheilutoimenjohtajana toiminut Larkas on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2016 sekä luotsannut vuosien aikana useita Suomen juniorimaajoukkueita. Pesti SIG Strasbourgin kanssa on Larkaksen ensimmäinen valmentajasopimus ulkomaille ja samalla paluu pääsarjatasolle.

- Yksi unelmani on ollut valmentaa ulkomailla, ja nyt siihen tulee mahdollisuus perinteikkään eurooppalaisen huippujoukkueen peräsimessä. Uutta pitää tietenkin oppia ja todistaa oma osaamisensa uudelleen uudessa ympäristössä. Tulen antamaan oman panokseni sen eteen, että suomalaista valmennusosaamista arvostetaan kansainvälisesti myös jatkossa, Larkas muotoilee.

- Uskon, että tuntumani huippupelaajien valmennukseen on pysynyt Susijengissä vietettyjen kesien ja maajoukkueikkunoiden ansiosta hyvänä. Samalla olen varma siitä, että juniorien ja alempien sarjatasojen valmentaminen on tehnyt minusta paremman valmentajan, koska olen päässyt palaamaan ruohonjuuritasolle ja perustojen muokkaamiseen.

SIG Strasbourg on Ranskan liigassa tällä hetkellä 13. sijalla voitettuaan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan neljä. FIBA Mestareiden Liigassa joukkue jakaa alkulohkonsa kärkipaikan voitettuaan molemmat ottelunsa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toimi SIG Strasbourgin päävalmentajana tammikuusta 2020 marraskuuhun 2022 ja komensi joukkueensa parhaimmillaan Ranskan liigan kolmanneksi ja FIBA Mestareiden Liigan neljänneksi. Ennen päävalmentajapestiään Tuovi työskenteli SIG Strasbourgissa Henrik Dettmannin (2016) ja Vincent Collet’n (2016-18, 2019-20) apuvalmentajana.

Lisätietoja: SIG Strasbourgin tiedote

Henkilöt

 
4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

20.6.2024 10:56 Susijengi

Miikka Muurinen AZ Compass Prepin riveihin

Ensimmäistä kesäänsä Susijengin kanssa pelaava Järvenpään Beat Basketin kasvatti ja toisen polven koripalloilija Miikka Muurinen, 17, vaihtaa joukkuetta Yhdysvalloissa. Viime kaudella Sunrise Christiania edustanut 209-senttinen Muurinen siirtyy tulevaksi kaudeksi arizonalaiseen AZ Compass Prepiin.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

16.6.2024 12:01 Susijengi

Lassi Tuovin ura jatkuu Japanin liigassa

Vastikään kautensa Italian Serie A:n hopeaan Virtus Bolognan valmennusjohdossa päättänyt Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi, 37, on kirjoittamassa uutta lukua valmentajanurallaan. Lappeenrantalaislähtöinen Tuovi on solminut kaksi kautta käsittävän sopimuksen Japanin liigan Yokohama B-Corsairsin päävalmentajan pestistä.

10.6.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Bologna tasoitti finaalisarjan - Paris pinteessä

Bolognan apuvalmentajana toimiva Lassi Tuovi pääsi tuulettamaan Italian liigassa finaalivoittoa. Ranskassa Paris Basketball on puolestaan tukalassa tilanteessa.

7.6.2024 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Finaalit alkaneet jännittävinä Ranskassa ja Italiassa

Ranskassa ja Italiassa finaalit on saatu käyntiin. Vierasjoukkueet ovat olleet ensimmäisissä otteluissa vahvoilla.

Näytä lisää vastaavia