Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

Kati Ollilainen ja HBA pyrkivät horjuttamaan Peli-Karhujen dynastiaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA-Märsky on tällä kaudella pelannut ennakkoluulottomasti. Joukkue on jo nyt yltänyt seuran historian parhaaseen suoritukseen, kun se on ensimmäistä kertaa mukana välierissä.

Puolivälierissä se kukisti Vimpelin Vedon otteluvoitoin 2-0 ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa nähty huima nousu oli osoitus joukkueen kovuudesta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis päällä.

- Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella lähdetään PeKaa vastaan taistelemaan finaalipaikasta. PeKalla on kokenut ja monipuolinen joukkue, joka asettaa meille kovan haasteen. Siihen lähdetään täysillä vastaamaan ja kun HBA on nyt ensimmäistä kertaa välierissä, kaikki ovat varmasti innoissaan ja valmiina pelaamaan, Kati Ollilainen sanoo.

Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty PeKa:n hyväksi 3-1. HBA on kuitenkin osoittanut, että se pystyy haastamaan kotkalaiset. Helsinkiläisryhmä on kuitenkin keskittynyt omaan tekemiseen valmistautuessaan ottelusarjaan.

- Olemme keskittyneet omien asioiden parantamiseen ja siihen, että toteutamme niitä yhdessä kurinalaisesti, Ollilainen vastaa.

PeKa:lta löytyy kaksi sarjan eliittiin kuuluuvaa amerikkalaisvahvistusta Zykera Rice ja Naomi Davenport. Lisäksi joukkueessa on todella vahva kotimainen runko mm. Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa. Kenellekkään ei kuitenkaan ainakaan sarjan alussa ole tarjolla erityisvartiointia vaan Märsky luottaa omaan tekemiseen.

- Vastassa on monipuolinen joukkue täynnä monia ratkaisijoita eri pelipaikoilla, joten keskitymme enemmän yhtenäiseen puolustamiseen ja pyrimme sitä kautta vaikeuttamaan PeKan pelaamista, Ollilainen pohtii.

18-vuotiaan pelaajan mukaan asenteella on iso merkitys finaalipaikan kannalta.

- Välieräsarjassa ratkaisevia tekijöitä ovat mielestäni ainakin kamppailupelaaminen, voitontahto ja omien asioiden toteuttaminen kentällä, hän päättää.

Myös PeKa eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Se pystyi välieräsarjassa käyttämään laajaa rotaatiota.

- Levolla ottelusarjojen välillä ei ole meille niin suurta merkitystä. Saimme puolivälieräsarjan kahdessa pelissä poikki ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla, joten pelaajien kuormat eivät nousseet kovin suuriksi, Roosa Lehtoranta sanoo.

Vastustaja on PeKa:lle tuttu ja kohtaamisia on niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan puolelta. Se tuo Lehtorannan mukaan mukavan lisämausteen ottelusarjaan.

- Olemme pelanneet kovia pelejä HBA:n kanssa tällä kaudella ja olemme myös hävinneet heille. Se tuo mukavan lisämausteen eikä otteluista varmasti puutu tunnelmaa, hän sanoo.

Välieräsarjaan on Kotkassa valmistauduttu puolustuspelaamisen kautta.

- Olemme korostaneet 1vs1 puolustamista ja sitä miten pystymme vastaamaan HBA:n agressiiviseen puolustukseen, 25-vuotias takamies kertaa.

Märsky on tällä kaudella ihastuttanut laajuudellaan, sillä joukkueesta on löytynyt useita ratkaisijoita. Kotkalaisten huomio kiinnittyy erityisesti takakentälle.

- Meidän täytyy kiinnittää erityistä huomiota HBA:n takakentän trioon Elina Aarnisaloon, Kati Ollilaiseen ja Janette Aarnioon, Lehtoranta sanoo.

PeKa on tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen, kun taas HBA on ensimmäistä kertaa mukana tässä vaiheessa. Se antaa PeKa:lle Lehtorannan mukaan edun.

- Kokemus tuo meille edun tässä ottelusarjassa. Meillä on monta pelaajaa, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä. Lopulta ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen hyväksi, joka pysyy paremmin terveenä ja pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa, Lehtoranta päättää.

 
25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

Näytä lisää vastaavia