Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja Suomen Cupin finaalista. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Runkosarjan nimiinsä vienyt Peli-Karhut on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista, mutta on saanut pelin uomiinsa juuri oikealla hetkellä. Puolivälierissä joukkue pudotti Kouvottaret ja välieräsarjassa FoA jäi jalkoihin otteluvoitoin 3-1. Lotta Vehka-ahon mukaan joukkueessa odotetaan finaaleita innolla.

Runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat keskinäisistä otteluista yhden. Suomen Cupin finaalissa ToPo oli tällä kertaa vahvempi. Se tuo extralatausta sarjaan.

- Suomen Cupin finaalitappio tuo extralatausta. Paras viidestä sarja on kuitenkin erilainen formaatti kuin cupissa. Edellisien pelien jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia, mutta hyvillä mielin lähdetään pelaamaan, Vehka-aho sanoo.

Pudotuspeleissä joukkueen tilastokärki on ollut Natalie-Kleemann Day. Hän on kerännyt keskiarvoikseen 24,5 pistettä, ja 12,2 levypalloa ottelua kohden. Muutenkin joukkuepeli on loksahtanut kohdilleen, sillä kuusi pelaajaa on tehnyt pisteitä yli kymmenen pisteen keskiarvolla.

FoA:aa vastaan joukkuepuolustus onnistui, joten sen suhteen peli näyttää hyvältä. Vehka-aho odottaa fyysistä finaalisarjaa.

- Fyysisyys on avainasemassa. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan toisen vahvuuksia pois. Kamppailupelaamisessa täytyy olla hereillä.

Peli-Karhuilla on vain mestaruus mielessään ja avaimet siihen ovat joukkueella omissa käsissä.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa. Pelataan tilanne kerrallaan ja tehdään asioita yhdessä, Vehka-aho päättää.

ToPo:lle finaalipaikka oli naisten puolella seurahistorian ensimmäinen. Magdalene Agyei kertoo, että finaalipaikalla on iso merkitys seuralle.

- Tämä on tosi iso juttu niin joukkueelle kuin seurallekin. Tämän joukkueen ja joukkueen ympärillä olevien ihmisten kanssa tehtiin seurahistoriaa. Se tulee kantamaan pitkälle.

ToPo pudotti avauskierroksella Hongan. Välierissä se kohtasi ViVe:n ja oli parempi otteluvoitoin 3-1. Lisäksi joukkueella on taskussa jo Suomen Cupin voitto tältä kaudelta. Voitonnälkää joukkueessa riittää.

- Meillä on tällä hetkellä joukkueessa ihan huikea fiilis. Kausi on ollut pitkä ja mutkikas. Siihen on mahtunut paljon hyviä ja joitain huonoja hetkiä. Saavutimme kuitenkin kauden alla asetetun tavoitteen eli finaalipaikan. Nyt lähdemme itsevarmoina pelaamaan mestaruudesta, Agyei sanoo.

Myös ToPon puolella odotetaan fyysistä finaalisarjaa.

- Finaalisarjasta tulee varmasti vauhdikas ja kiihkeä. PeKa:lla on laadukas joukkue, joka eteni tuttuun tapaan finaaleihin. Odotan todella fyysisiä ja kamppailuhenkisiä pelejä, Agyei pohtii.

Ilmar’I Thomas on ollut koko kauden todella vahva ja on pudotuspeleissä kantanut hyökkäyspään päävastuuta. Hän on tilastoinut keskimäärin 26,2 pistettä ja kahdeksan levypalloa ottelua kohden. Hänen takanaan onnistumisia on tullut tasaisesti laajalla rintamalla.

Oman tekemisen täytyy olla timanttista, jotta helsinkiläisryhmä pääsee juhlimaan tuplaa.

- Luotto meidän joukkueeseemme on kova. Kun toteutamme omaa peliämme ja pysymme meille toimivassa konsepteissa, nappaamme sitä kautta mestaruuden, Agyei päättää.

Peli-Karhujen ja ToPo:n välinen finaalisarja alkaa lauantaina Kotkassa. Pallo nousee ilmaan klo 17:00.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia