Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja Suomen Cupin finaalista. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Runkosarjan nimiinsä vienyt Peli-Karhut on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista, mutta on saanut pelin uomiinsa juuri oikealla hetkellä. Puolivälierissä joukkue pudotti Kouvottaret ja välieräsarjassa FoA jäi jalkoihin otteluvoitoin 3-1. Lotta Vehka-ahon mukaan joukkueessa odotetaan finaaleita innolla.

Runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat keskinäisistä otteluista yhden. Suomen Cupin finaalissa ToPo oli tällä kertaa vahvempi. Se tuo extralatausta sarjaan.

- Suomen Cupin finaalitappio tuo extralatausta. Paras viidestä sarja on kuitenkin erilainen formaatti kuin cupissa. Edellisien pelien jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia, mutta hyvillä mielin lähdetään pelaamaan, Vehka-aho sanoo.

Pudotuspeleissä joukkueen tilastokärki on ollut Natalie-Kleemann Day. Hän on kerännyt keskiarvoikseen 24,5 pistettä, ja 12,2 levypalloa ottelua kohden. Muutenkin joukkuepeli on loksahtanut kohdilleen, sillä kuusi pelaajaa on tehnyt pisteitä yli kymmenen pisteen keskiarvolla.

FoA:aa vastaan joukkuepuolustus onnistui, joten sen suhteen peli näyttää hyvältä. Vehka-aho odottaa fyysistä finaalisarjaa.

- Fyysisyys on avainasemassa. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan toisen vahvuuksia pois. Kamppailupelaamisessa täytyy olla hereillä.

Peli-Karhuilla on vain mestaruus mielessään ja avaimet siihen ovat joukkueella omissa käsissä.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa. Pelataan tilanne kerrallaan ja tehdään asioita yhdessä, Vehka-aho päättää.

ToPo:lle finaalipaikka oli naisten puolella seurahistorian ensimmäinen. Magdalene Agyei kertoo, että finaalipaikalla on iso merkitys seuralle.

- Tämä on tosi iso juttu niin joukkueelle kuin seurallekin. Tämän joukkueen ja joukkueen ympärillä olevien ihmisten kanssa tehtiin seurahistoriaa. Se tulee kantamaan pitkälle.

ToPo pudotti avauskierroksella Hongan. Välierissä se kohtasi ViVe:n ja oli parempi otteluvoitoin 3-1. Lisäksi joukkueella on taskussa jo Suomen Cupin voitto tältä kaudelta. Voitonnälkää joukkueessa riittää.

- Meillä on tällä hetkellä joukkueessa ihan huikea fiilis. Kausi on ollut pitkä ja mutkikas. Siihen on mahtunut paljon hyviä ja joitain huonoja hetkiä. Saavutimme kuitenkin kauden alla asetetun tavoitteen eli finaalipaikan. Nyt lähdemme itsevarmoina pelaamaan mestaruudesta, Agyei sanoo.

Myös ToPon puolella odotetaan fyysistä finaalisarjaa.

- Finaalisarjasta tulee varmasti vauhdikas ja kiihkeä. PeKa:lla on laadukas joukkue, joka eteni tuttuun tapaan finaaleihin. Odotan todella fyysisiä ja kamppailuhenkisiä pelejä, Agyei pohtii.

Ilmar’I Thomas on ollut koko kauden todella vahva ja on pudotuspeleissä kantanut hyökkäyspään päävastuuta. Hän on tilastoinut keskimäärin 26,2 pistettä ja kahdeksan levypalloa ottelua kohden. Hänen takanaan onnistumisia on tullut tasaisesti laajalla rintamalla.

Oman tekemisen täytyy olla timanttista, jotta helsinkiläisryhmä pääsee juhlimaan tuplaa.

- Luotto meidän joukkueeseemme on kova. Kun toteutamme omaa peliämme ja pysymme meille toimivassa konsepteissa, nappaamme sitä kautta mestaruuden, Agyei päättää.

Peli-Karhujen ja ToPo:n välinen finaalisarja alkaa lauantaina Kotkassa. Pallo nousee ilmaan klo 17:00.

 
30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia