Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

Saana Kujala upotti heittoja Pyrinnön voitto-ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö pelasi kotikentällään vahvoin ottein Kouvottaria vastaan. Ottelu oli tiukka, ja Kouvottaret pitivät johtoa ison osan peliajasta, mutta lopulta kotijoukkue vei sarjapisteet nimiinsä luvuin 98–91.

Erityisen hyvässä heittovireessä tänä iltana olivat Pyrinnön Saana Kujala ja Kouvottarien Johanna Räty, jotka pussittivat 23 pistettä kumpikin. Kujalalle merkittiin lisäksi seitsemän levypalloa ja Rädylle viisi koriin johtavaa syöttöä.

– Neljännellä jaksolla päästimme Pyrinnön helppoihin ajoihin, emmekä sen jälkeen saaneet enää omaa peliämme rauhoitettua, Räty kommentoi.

Kujala puolestaan totesi Pyrinnön osalta:

– Onnistuimme levypallokamppailussa, jota olemme parantaneet tässä parin ensimmäisen pelin jälkeen. Menetysten osalta voisimme vielä parantaa, mutta sekin koheni tänään toisella puoliajalla.

Ottelutilastot

Torpan Pojat ja Vimpelin Veto pelasivat yhtä lailla tasaista peliä Helsingissä ensimmäisen puolikkaan ajan. Ottelun loppua kohden ToPo sai kuitenkin repäistyä reippaasti eroa, eikä ViVe enää toipunut. Voitto merkittiin kotijoukkueelle luvuin 84–77.

ToPon tähdet illan ottelussa olivat Ilmar'l Thomas 30 pisteellä sekä Taru Tuukkanen kymmenellä pisteellä, 17 levypallolla ja viidellä syötöllä. Joukkueen levypallotilastot vastasivat kokonaisuudessaan Tuukkasen antamaa esimerkkiä, sillä ToPo vei irtopallot ottelussa nimiinsä järisyttävällä erolla 56–24.

ViVen vahvimmat tilastorivit olivat Lasha Petreen 28 pistettä, viisi syöttöä ja neljä riistoa sekä Samantha Breenin 20 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Espooseen sekä voitto että tappio

Tapiolan Honka kaatoi kotonaan HBA-Märskyn varmoin ottein 84–64.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Cierra Walker, joka keräsi heikosta osuumatarkkuudestaan huolimatta illan korkeimman pistemäärän, 21. Lisäksi Walkerille merkittiin kuusi syöttöä ja peräti kuusi riistoa.

HBA:n kovin pistenikkari oli Wilma Tuomi 15:llä, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin joukkuetoveri Tiia Talonen, jonka rivillä komeili yhdeksän pistettä ja kuusi syöttöä.

– Ajoittain pelaamisemme oli todella hyvää, mutta turhat menetykset ja huonot hetket kasvattivat piste-eron isoksi. Kun pelasimme yhdessä ja saimme aikaan hyvän paineen, kävimme kaikkein lähimpänä tasoitusta, Talonen kommentoi.

Ottelutilastot

Espoon toiselle joukkueelle, Espoo Basket Teamille, ei käynyt yhtä ruusuisesti vierasmatkalla Kotkaan. Peli-Karhut veivät kotikentällään voiton vahvasti 89–70.

PeKan peli oli monilla tavoin Natalie Kleemann-Dayn juhlaa, sillä yhdysvaltalaislaituri keräsi hurjan tilastorivin: 30 pistettä, 16 levypalloa, kuusi syöttöä, kolme riistoa ja kolme torjuntaa.

EBT:n parhaan pisterivin, 15, merkkautti penkiltä aloittanut 18-vuotias laituri Peppi Lohko. Kyseessä oli kaiken lisäksi Lohkolle uran ensimmäinen Naisten Korisliiga -ottelu.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia