Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

15.3.2018 Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

Kenya Robinsonin hienoa uraa muisteltiin keskiviikkona Huima–Peka -ottelun yhteydessä. Ottelun oli Robinsonille 500. naisten Korisliigan runkosarjassa.

Kenya Robinson pääsi fanien piirittämäksi viimeisen ottelunsa jälkeen.

Kenya Robinson jää all time-ennätysten haltijaksi useassa kategoriassa naisten Korisliigassa. Kuvat: Ville VuorinenDaytona Beachilta Floridasta kotoisin oleva Kenya Robinson tuli Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna 1997. Ennen sitä hän kuului Los Angeles Sparksin joukkueen kokoonpanoon. Loukkaantuminen mutkisti asioita kuitenkin Yhdysvalloissa, joten Kenya päätti hankkia kansainvälistä kokemusta.
– Yhdellä vanhoista valmentajistani oli kaveri Suomessa. Hän kysyi, että mikset menisi Suomeen. Minä olin, että missä se on? Robinson naurahtaa.

– Floridan lämmöstä tulleena se oli kova paikka, mutta olen ollut täällä siitä asti.


 

Robinson muistelee lämmöllä pitkää uraansa Suomessa. Hän juhlisti kolmesti naisten pääsarjan mestaruutta. Kahdesti Pantterien paidassa ja kaudella 2002–2003 Äänekosken Huiman riveissä.

– Ensimmäinen mestaruus Huimassa on muisto, jota ei voi ottaa pois.

Robinson kertoo, että päätös uran lopettamisesta syntyi hiljalleen. Hän on aina pitänyt itseään hyvin kilpailullisena pelaajana, joka tekee kaikkensa auttaakseen joukkuetta voittamaan.
– Viime kesänä en poiminut koripalloa ollenkaan. Se oli selvä merkki, että tämä on tässä.
Hän ei ollut mukana Huiman riveissä kauden alkaessa, mutta teki paluun joulukuussa kypsyneen ”vielä kerran” -tyyppisen päätöksen myötä.

– Olin surullinen kun ajattelin faneja, jotka eivät odottaneet minun vielä lopettavan. Joulunaikaan Mervi (Nurmi) soitti ja kysyi haluanko tulla takas pelaamaan. Päätin tulla takaisin loppukaudeksi.

 

Robinson pelasi uransa 500. naisten Korisliigan runkosarjaottelunsa keskiviikkona. Hän on Lea Hakalan jälkeen toinen nainen, joka rikkoo kyseisen rajapyykin. Naisen tunnelmat ottelun jälkeen olivat onnelliset ja kiitolliset.
– Olen onnellinen ja valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni. Olen iloinen, etten loukkaantunut viimeisessä pelissäni.
– Haluan sanoa kiitos kaikille faneille urani varrella. Kiitos hirveästi kaikille suomalaisille ihmisille.
Vaikka Robinson vihjaa olevansa fyysisesti vielä kunnossa, hän vakuuttaa olevansa valmis menemään eteenpäin. Hän väläyttelee kuitenkin mahdollisuudella toimia suomalaisjoukkueen valmentajana tulevaisuudessa.
– Toivottavasti joku joukkue olisi kiinnostunut saamaan minut valmentamaan täällä.
Robinson toivoo, että on onnistunut jättämään jotain esimerkiksi nuorille pelaajille.
– Toivon, että nämä nuoret ovat oppineet jotain minulta. Yritän aina antaa takaisin ja toimia esimerkkinä pelaten kovaa ja pitäen hauskaa. Toivon, että he arvostavat tekemääni työtä.


Robinson jää naisten Korisliigan ennätyskerhojen johtajaksi useassa kategoriassa. Hän on kaikkien aikojen tilastojen ykkönen muun muassa levypalloissa, syötöissä, pelatuissa minuuteissa, vapaaheitoissa, riistoissa ja tuplatupla-tilastoissa.
 

Lisätietoja: Kenya Robinson
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia