Saara Sandell: Minun valmentajani

22.5.2020 08:31 Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

Saara Sandell jakaa kiitokset kaikille valmentajilleen, jotka ovat muokanneet hänestä nykypelaajan. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapio Ahonen

Tapio Ahonen on pitkänlinjan espoolainen valmentaja, joka otti Sandellin ’93-ikäluokan haltuunsa C-juniori-iässä EBT:ssä. Ahonen aloitti välittömästi joukkueen valmistamisen harrastejoukkueesta kohti oikeata koripallojoukkuetta.

– Kun Tapsa tuli, niin aloimme oikeasti treenaamaan ja koriksesta tuli koripalloa, eikä vain leikkiä.  Muutamassa kaudessa nousimme heikosta joukkueesta ihan varteenotettavaksi koripallojoukkueeksi. Hän sytytti innon lajia kohtaan, Sandell muistelee.

Tuomas Rahkonen

B-juniori-iän tulessa Sandellin valmentajaksi EBT:ssä tuli Tuomas Rahkonen, jonka kanssa yhteistyö on ollut monivuotinen: EBT:n junnuvuosien lisäksi Rahkonen on valmentanut Sandellia myös aikuisiällä Honka Akatemian ykkösdivarijoukkueessa päävalmentajana sekä naisten pääsarjajoukkueen apuvalmentajana Hongassa.

–Tumpin tullessa valmentajaksi sain ekaa kertaa kosketuksen kilpaurheiluun. Sanottiin, että kesän jälkeen jaetaan joukkue edustus- ja harrastejoukkueisiin. Ennen kesää jo päätin, että haluan edariin, Sandell aloittaa.

– Tumpin kanssa treenaamisesta tuli tavoitteellista ja systemaattista. En välttämättä taidollisesti kuulunut nuorempana B-junnuna joukkueeseen, mutta valmennus osoitti, että kovalla työlläkin voi sinne päästä.

Kimmo Kujansivu

Kimmo Kujansivu varmisti, että Sandell pääsee pelaamaan vahvuuksillaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Kun Sandell kehittyi vuosien saatossa ja alkoi saamaan merkittäviä minuutteja Naisten Korisliigan Tapiolan Hongassa, hänen valmentajanaan toimi Kimmo Kujansivu, jonka raudanluja ammattimaisuus on jättänyt jälkensä.

– Kimmo ehkä sai jo tietynlaisen koripalloilijan eteensä. Hän tavallaan teki minusta sen Korisliiga-pelaajan, joka olen tänään. Kimmolla on taito kehittää yksilöitä joukkuepelaamisen rinnalla. Olen vuosien varrelta oppinut Kimmolta paljon ja saanut myös eväitä omaan yksilöpelaamiseeni.

– Kimmon kanssa sai luottoa omaan tekemiseen ja löysi roolinsa. Olen ollut aikamoinen jokapaikanhöylä monessa joukkueessa. Kimmo ymmärsi sen ja varmisti, että pääsen pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Kaikki valmentajat

Muisteltuaan uransa valmentajia Sandell halusi lisätä erityismainintana kiitoksen kaikille valmentajille, jotka ovat häntä valmentaneet.

– Jokaiselta oppii jotain. Sitä ei välttämättä juuri siinä hetkessä ymmärrä. Jokainen valmentaja on muokannut ja muovannut minusta sen pelaajan, joka tänä päivänä olen. Kiitos kuuluu kaikille valmentajille.

 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

Näytä lisää vastaavia