PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

14.1.2023 15:36 Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Ilmar'I Thomas johdatti ToPo:n finaaliin. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen peräkkäinen finaalipaikka

Helsinkiläinen ToPo eteni finaaliin naisten Suomen Cupissa. Se voitti välierässään Pyrinnön 70-49.

Ottelu pelattiin aamusta. Kotijoukkueena pelannut helsinkiläisryhmä olikin alussa terävämpi ja kasvatti johtonsa kaksinumeroiseksi avausjakson aikana. Tämän jälkeen Pyrintökin sai oman pelinsä toimimaan paremmin, mutta helsinkiläiset pitivät toisen puoliajan pelillään huolen siitä, että vierailla ei ollut lopulta mahdollisuuksia.

- Onnistuimme pitämään Reili Richardsonin alle kymmenessä pisteessä ja ilman palloa. Hyökkäyspäässä onnistuimme monipuolisesti. Puolustuksessa onnistuimme joukkueena erittäin hyvin. Magdalene Agyei ja Annika Aarrejoki tekivät loistavaa työtä Richardsonin paimentamisessa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun tehokkaimpana pelaajana hääri Ilmar’I Thomas, jolle kertyi 30 pistettä ja kymmenen levypalloa. Taru Tuukkanen 13/9 pelasi myös vahvasti korin alla. Tera Reed 19/8 oli vieraiden pisteykkönen.

- Hyvä peli. Joukkueessa oli todella hyvä fiilis koko pelin ajan. Todella hienoa päästä pelaamaan finaalia kotikaupungissa, Meri Kanerva sanoi pelin jälkeen.

ToPo:lle finaalipaikka oli toinen peräkkäinen Suomen Cupissa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut eteni finaaliin jatkoajan kautta

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut eteni jälleen finaaliin. Vimpeli kuitenkin laittoi joukkueen todella tiukoille ja kotkalaisten voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen.

Kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa saanut isoa etua luotua vastustajaan. Onnistumiset nähtiinkin pääosin puolustuspäässä. Linda-Lotta Lehtoranta pääsi vielä neljännen jakson lopussa yrittämään voittoheittoa, mutta se ei osunut. PeKa oli kuitenkin vahvempi jatkoajalla.

- Voitto tästä pelistä on se hyvä asia. Huomiselle jää kuitenkin todella paljon parannettavaa. Tänään meille kertyi liian paljon menetyksiä ja annoimme liikaa hyökkäyslevypalloja,  PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana kertasi.

Linda-Lotta Lehtoranta pussitti ottelussa 18 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Roosa Lehtoranta heitti 14 pistettä. Vimpelin Alexandra Wittinger heitti ottelun korkeimman pistemäärän 22 pisteellä.

- Tänään meiltä vaikea ottelu ja tuntui, että olimme aika väsyneitä. Vimpeli oli todella vaikea vastus. Huomenna vastassa ToPo, joka sopii meille vastustajana hyvin, Linda-Lotta Lehtoranta pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia