Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

14.3.2018 Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

Megan Mullings kertoo nauttivansa Kotkassa asumisesta. "Meidät pelaajat tunnistetaan ja kaikki ovat hyvin ystävällisiä". Mullings kertoo suomalaisimmaksi kokemuksekseen avantouinnin. Kuva: Ville VuorinenKotkan Peli-Karhut on tarjoillut kuluvalla kaudella voitokasta hyökkäyspeliä. Joukkue on ainoa, joka on onnistunut kaatamaan kauden aikana kaikki muut joukkueet. PeKa kaatoi sarjaa dominoivan Lappeenrannan Catzin peräti kahdesti.
Helmikuun pelaajaksi valittu amerikkalaisvahvistus Megan Mullings laskee voiton avaimiksi laadukkaan kokoonpanon ja joukkueessa vallitsevan voittamisen halun. Mullings urakoi helmikuun voittoputkessa muun muassa naisten Korisliiga-uransa korkeimmat pistelukemat (37) ottelussa FOA:a vastaan.
– Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme. Jos emme voita peliä, se on meille iso pettymys. Vaadimme itseltämme paljon, ja se on tullut näkyväksi voitoissamme helmikuussa.
Mullings pitää sarjataulukon kakkospaikkaa pudotuspeleihin lähdettäessä etulyöntiasemana joukkueelle. Sarjan kaksi parasta menevät suoraan välierävaiheeseen loppunelikon aloittaessa pudotuspelit puolivälieristä.
– Pudotuspelien avauskierroksen lepääminen olisi suuri etu meille. Kauden loppuvaiheessa pelaajat ovat jokaisessa joukkueessa kipeitä tai loukkaantuneita, eikä meidän joukkueemme ole poikkeus.


Mullings pitää kuukauden pelaajaksi valitsemistaan suurena kunniana, mutta hän jakaa kunniaa myös joukkueelleen. Mullings näkee, että PeKan voitontahto on näkynyt joukkueen yhteen klikkaamisena kauden alusta alkaen.
– Päivän päättyessä tiedämme, että kaikki yrittävät suorittaa parhaansa joukkueen eteen, tulla paremmiksi ja voittaa mestaruuden. Auttaa myös, että olemme hyvin kilpailullisia jokaisella pelipaikalla. Pelaamme jokaisissa harjoituksissa todella kovaa.
PeKan kokoonpano koki muutoksia kun nuori lupaus Awak Kuier muutti HBA:n riveihin ja Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun Kotkaan. Mullings näkee, että kauden aikana koetut muutokset rosterissa ovat toimineet loppujen lopuksi Peli-Karhujen eduksi.
– Linda on ollut valtava etu joukkueellemme. Taitava pelaaja, joka osaa tehdä pisteitä, käsitellä palloa ja puolustaa ketä tahansa on täyttänyt tarvitsemamme aukon.
– Awakin menettäminen oli kova kolaus. Hän on suloinen tyttö, jonka pituus on ennennäkemätöntä sarjassa, mutta lähteminen oli hänelle parasta ja on ollut ilo nähdä hänen pelaavan isolla itseluottamuksella HBA:ssa.


"Naisten Korisliigassa ei voi nukahtaa..."
 

Mullings saapui Kotkaan Romanian CSB Terleormassa Alexandriassa pelatun ammattilaiskauden jälkeen. Tätä ennen hän pelasi yliopistokoripalloa Alaskan yliopistossa. Naisten Korisliigaa hän kehuu tasoltaan vahvaksi.
– Katson paljon muualla pelaavien ystävieni pelejä, ja täytyy sanoa, että naisten Korisliigassa ei voi nukahtaa yhdenkään joukkueen kohdalla, koska ne voittavat sinut silloin. Liiga on ehdottomasti fyysinen. Pidän pelaamisesta sarjassa, jossa kaikki ovat hyvin kilpailullisia ja fyysisiä.
Kovimpana vastustajana Mullings pitää Peli-Karhuille Taru Tuukkasen Hyvinkään Pontevaa.
– Taru on uskomaton pelaaja, joka johtaa joukkuettaan syötöissä, levypalloissa ja pisteissä sentterinä. Sellaista systeemiä vastaan on hankala puolustaa. Odotan kovasti heidän kohtaamistaan pudotuspeleissä.

 

Naisten Korisliigan runkosarjan voittanutta Lappeenrannan Catzia vastaan Peli-Karhut vei voitot 2–1. Mullings kehuu vuolaasti Catzin kärsivällistä pelitapaa.
– Catzin voittaminen toista kertaa oli valtaisa juttu joukkueellemme. Meidän piti sopeuttaa peliämme hieman, kun saimme tietää, että (Aleighsa) Welch ei pelannut. Hän on suuressa roolissa heidän joukkueessaan.
– Catzissa on hieman San Antonio Spurs -tyylinen tuntu. He ovat hyvin valmennettuja ja äärimmäisen maltillisia hyökkäyspäässä. He eivät tee paljoakaan virheitä, joten heitä vastaan täytyy todella keskittyä poistamaan omat menetykset ja huonot heitot jos haluaa voittaa heidät.


Levypallot pisteiksi ja pisteet voitoiksi


Oman roolinsa Mullings näkee kotkalaisjoukkueessa sisäpelaajien puolustajana ja avun tarjoajana puolustuspäässä.
– Levypallopelaaminen on iso osa pelaamistani ja suurin osa pisteistäni tulee ohiheittojen kääntämisestä pisteiksi.
Mullingsin mukaan Peli-Karhujen laaja rosteri tulee esiin siinä, että kuka tahansa joukkueesta pystyy toimimaan hyökkäyspelin johtajana minä tahansa iltana,
– Se on valtaisa etu. Joskus johtaja tulee sisäpelaajista, joskus heittäjistä. Olen kiitollinen ja nöyrä jos satun olemaan siinä roolissa itse joku ilta.
Mullings jakaa kiitosta myös PeKan valmennustiimille, jolla on ollut alusta lähtien selkeä näkemys siitä, missä roolissa kukin pelaaja joukkueessa on.
Mullings näkee suurimpana haasteena pudotuspeleissä terveenä pysymisen.
– Meillä ei ole varaa menettää ketään kipeäksi tai loukkaantuneeksi, joten meidän täytyy pitää itsestämme hyvää huolta. Kausi on pitkä ja kun pääsemme pudotuspeleihin, kaikki ovat hieman mustelmilla. Kunhan pysymme terveinä ja pidämme yllä positiivisen, kilpailullisen asenteemme, pärjäämme varmasti hyvin.

 

Lisätietoja: Megan Mullings
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia