Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

15.4.2018 Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

 

Taistelu naisten Korisliigan mestaruudesta käynnistyy maanantaina 16. huhtikuuta. Finaalisarjassa kohtaavat Lappeenrannan Catz ja Kotkan Peli-Karhut onnistuivat ainoina joukkueina kaatamaan toisensa runkosarjan aikana. Joukkueiden päävalmentajat Mika Haakana (Catz) ja Roope Mäkelä (PeKa) uskovat, että finaalisarjassa tulee korostumaan puolustuspelin onnistuminen.


 

Mikä asia nousee finaalisarjassa tärkeimmäksi?

MH: – Nopeiden ja puolinopeiden hyökkäysten puolustaminen, joista saimme HyPoa vastaan harjoitusta. Se on ollut PeKaa vastaan isoin asia.

RM: – Puolustuspelin onnistuminen ja oikeiden asioiden tekeminen on iso asia. Kun panokset ovat kovat, pitää pystyä toteuttamaan omaa juttua rauhallisesti ja pitämään pallosta huolta.


 

Pelaaja, jota seurata finaalisarjassa?

MH: – PeKan viisikko on tosi timanttinen ja kova. Kokonaisvaltaisesti Akilah Simsin merkitys on todella iso levypallopelissä ja puolustukseen siiirtymisessä. Hän on äärimmäisen nopea pelaaja.

RM: – Kyllähän Catz on todella hyvä joukkue. Aleighsa Welch on valittu kahdesti kuukauden pelaajaksi, mutta myös Natalie Day tuntuu olevan hyvässä vedossa. Hän on hyvä kaukoheittäjä, jolla on hyvät sisäpelaajan liikkeet. Heillä on paljon hyviä pelaajia, mutta siinä on erinomainen kaksikko.


 

Vastustajan vahvuudet?

MH: – Nopeat ja puolinopeat hyökkäykset. Heillä on paljon heittovoimaa viisikossa. Megan Mullings rullaa korille ja kentällä on neljä pelaajaa, jotka pystyvät heittämään. He osaavat käyttää hyvin palloskriiniä. Sieltä löytyy monenlaisia vahvuuksia.

RM: – Catz on erittäin organisoitu joukkue. He pelaavat kurinalaisesti ja toteuttavat sovittuja asioita tarkasti ja oikein. Heillä on monipuolinen hyökkäysarsenaali ja hyviä pelaajia joka pelipaikalle. Ei heikkoa lenkkiä.


 

Omat vahvuudet?

MH: – Samoja asioita. Toteutamme kurinalaista viisi vastaan viisi hyökkäystä, jolloin on helppo palata alas puolustuksessa. Pelaamme palloskiiiniä kurinalaisesti. Olemme tehneet koko vuoden samoja asioita.

RM: – Myös meillä on joka pelipaikalle hyviä pelaajia. Olemme monipuolinen joukkue. Ei riitä jos yhden asian ottaa pois. Meidän pitää luottaa omaan tekemiseen ja omaan iloiseen hyökkäyspeliin.


 

Mitä pudotuspelit ovat antaneet toistaiseksi?

MH: – Varmasti saimme henkistä kovuutta, etenkin kun pystyimme nousemaan viidennessä välierässä vaikeasta tilanteesta ja voittamaan HyPon. Muutamassa pelissä osoitimme todella vahvaa henkistä kanttia, vaikka HyPo piti kovaa tempoa yllä.

RM: – Pudotuspelit ovat olleet mielenkiintoiset. Pääsimme puolivälieristä kolmessa ottelussa ja välieräsarja taas oli nousua ja laskua. Se kertoo siitä, että olemme henkisesti vahva joukkue. Vaikka kaikissa peleissä ei onnistuttu, onnistuimme pelaamaan viimeisessä välierässä kauden parhaan pelin. Siinä on kyse siitä, miten alamäkiin reagoi. Ei saa keskittyä liikaa negatiivisiin asioihin, vaan pitää luottaa positiivisuuteen.


 

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyy 16.4. kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla. Ottelu on katsottavissa Fanseatista. 

 

Lisätietoa: Otteluohjelma


 

 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia