Naisten Korisliigan ennakko: EBT, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto

29.9.2022 09:25 Espoolaisseurat Espoo Basket Team ja Tapiolan Honka lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tämän kauden sarjassa. Vahvistuneen Vimpelin Vedon harteille sovitellaan kauden mustan hevosen viittaa.

Ninni Salmi palaa juurilleen, kun hän palaa Vimpelin Vetoon tulevalle kaudelle. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 5.-7. sijoittuneilla seuroilla.

EBT pyrkii pelaamaan nopeasti

EBT on tälläkin kaudella nostamassa mukaan omia junioreitaan, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Naisten Korisliigassa. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa Lotta Hämäläinen, joka palaa Espooseen Lappeenrannassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän odottaa tulevaa kautta jo innolla.

- Tosi innostuneet ja odottavat fiilikset tulevasta kaudesta. Tuttu ympäristö, valmennus sekä tutut joukkuekaverit ovat tehneet paluusta Espooseen helppoa, hän kertaa.

Hämäläisen mukaan harjoittelu joukkueen kanssa on sujunut hyvin ja pelitapaa on hiottu yhtenäisemmäksi. Joukkue pyrkii olemaan valmiina kauden alkaessa. EBT on ollut viimekausina inhottava vastustaja. Myös tälle kaudelle raamit ovat selvillä.

- Totutusti EBT haluaa pelata tänäkin vuonna nopeeta korista. Toivottavasti tehdään vastustajien pelaaminen pelissä vaikeaksi.

Omia kasvatteja joukkueessa on kuusi. Kokemusta tuovat Hämäläisen lisäksi Kouvottarista saapunut Elli Salovaara sekä amerikkalaiset Sierra Moore ja Hongasta tuttu Carmen Tyson-Thomas. Myös Venla Määttäseltä voidaan odottaa seuraavia askeleita.

- Meillä on joukkueessa monia naisten peleihin ensimmäisiä pelejä odottavia junioreita. Suosittelen tarkkailemaan millaisia steppejä he kauden edetessä ottavat, Hämäläinen sanoo.

Tulostavoitetta joukkueessa ei ole vielä asetettu, mutta EBT pyrkii viemään peliään eteenpäin kauden edetessä.

- Joukkueena halutaan kehittyä ja viedä joka treeneissä joukkuepelaamista eteenpäin. Sitä tukee myös yksilöinä kehittymisen mahdollisuus, koska pelaajilla on Espoossa hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavia askeleita uralla eteenpäin.  Sen mahdollistavat harjoitukset aamuin ja illoin, Hämäläinen pohtii.

Selkeä ennakkosuosikki Catzin kasvatilta myös löytyy.

- Heittäisin ennakkosuosikin viitan Kotkan Peli-Karhujen suuntaan, hän päättää.

EBT 22-23 pähkinänkuoressa


Tapiolan Honka tähtää mestaruuteen

Tapiolan Hongan penkin päässä jatkaa Niko Nyholm. Espoossa ollaan valmiina tulevaan kauteen.

- Joukkueessa on odottavat tunnelmat kauden alla. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi kesän aikana. On hienoa päästä mittamaan tasomme muita joukkueita vastaan, Nyholm sanoo.

Nyholmin mukaan joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut suhteellisen hyvin, mutta pieniä vammojakin on ollut. Energisyys on isossa roolissa Hongan pelissä, jonka lisäksi seuran vahva juniorityö näkyy joukkueessa.

- Tällä kaudella tullaan näkemään energinen ja taisteleva Honka. Meillä on joukkueessa monta omaa kasvattia, joka varmasti lisää kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Kirjoita kuvateksti tähän

Joukkueessa viime kaudella liigan vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Elsa Lemmilä on vuoden kokeneempi ja varmasti isossa roolissa. Sama koskee myös Olivia Saarelaista ja Emma Ristolaa. Amerikkalaispelaajina nähdään Cierra Walker ja Madelynn Utti.

- Meillä on kasassa erittäin tasainen ja laadukas ryhmä. Kauden aikana tullaan näkemään monia onnistumisia. Lemmilä, Saarelainen ja Ristola ovat mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi. Heidän vastapainokseen meiltä löytyy paluumuuttajia kuten Armi Anttila, Ella Väätänen ja Ronja Orpo, jotka ovat seuraamisen arvoisia tulevalla kaudella, Nyholm sanoo.

Joukkueen tavoitteena on päävalmentajan mukaan mestaruus. Kovimmat kilpailijat löytyvät Kymenlaakson suunnalta.

- Viimevuotiset finalistit Kouvottaret ja Peli-Karhut ovat mestaruussuosikkeja tälläkin kaudella, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 22-23 pähkinänkuoressa


Vimpelin Veto tähtää pudotuspeleihin

Vimpelin Veto aloitti viimekauden todella kovassa lennossa, mutta hyytyi loppukautta kohden. Joukkue saa tälle kaudelle kovan vahvistuksen, kun Ninni Salmi palaa joukkueeseen, jossa aikanaan teki liigadebyyttinsä.

- Hyvät fiilikset paluusta Vimpeliin. Viimeksi, kun olin täällä, se oli ensimmäinen liigakausi niin minulle kuin seurallekin. Nyt molemmille on kertynyt lisää kokemusta, Salmi sanoo.

Harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen on edennyt aikataulussa.

- Valmistautuminen on sujunut aika perinteisen kaavan mukaan harjoittelun kautta. On kuitenkin todella hienoa päästä viimein tositoimiin.

Vimpeli on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan ja he ovat löytyneet tehotilastoissa sarjan kärkipäässä. Tällä kaudella amerikkalaisvahvistuksia on mukana kaksi Tynice Martin ja Shayla Cooper. Salmen lisäksi Tuulia Anttonen tekee paluun Vimpelin paitaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään urheilullinen ja vauhdikas Veto. Anni Kujalaa kannattaa seurata erityisesti, sillä hän on vuodesta toiseen nostanut tasoaan. Hän on minusta hyvä esimerkki pelaajasta, joka on kehittynyt myös junnuvuosien jälkeen, Salmi sanoo.

Myös Salmen suusta vastaus ennakkosuosikista osuu Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on suurin suosikki Suomen mestariksi, Salmi päättää.

Vimpelin Veto 22-23 pähkinänkuoressa

 
14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliiga

Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

Näytä lisää vastaavia