Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

27.4.2018 Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Kotkan Peli-Karhut on naisten Korisliigan kauden 2017/2018 mestari.

Naisten Korisliigan mestaruuspokaali otettiin hymysuin vastaan Peli-Karhujen riveissä.

Kotkan Peli-Karhut pääsi suorittamaan ikiaikaisen mestaruustradition: korisukan leikkuun mestaruuden ratkettua. Kuvat: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhut onnistui kääntämään perjantai-illan hurmoksen parketin suorituksista mestaruusjuhliksi. Kotkalaisryhmä oli ensimmäinen joukkue, joka pystyi ottamaan voiton Lappeenrannan Catzin kotihallista kuluvalla kaudella. Voittonumerot laskettiin kotkalaisille 69–56.

18 pistettä päätösfinaalissa urakoineella Linda-Lotta Lehtorannalla oli vaikeuksia löytää sanoja summerin soitettua kauden päätökseen viimeisen finaalin jälkeen. Lehtoranta osui kolmen pisteen kaaren takaa ottelussa 71 prosentin (5/7) tarkkuudella.

– Aivan uskomaton fiilis tällä hetkellä. Ei ole hirveästi sanoja. Hyvään paikkaan tuli (heittovire). Huomasin, että menee koriin, niin jatkoin vain heittämistä.

Edellisessä finaaliottelussa Lehtoranta tilastoi vain yhden pisteen, mutta löysi tärkeän latauksen finaalisarjan päätökseen.

– Ei siinä sen kummempaa. Välillä tulee huonoja heittopäiviä. Ei siinä ole mitään erikoista. Pitää vaan jatkaa heittämistä.
Lehtoranta kuvailee Catzin voittamista Lappeenrannassa ”järkyttävän mahtavaksi”.

– Aivan järkyttävää. He eivät olleet hävinneet täällä kertaakaan tällä kaudella, eikä me oltu voitettu heitä täällä neljään vuoteen. Aika mahtavaa.


 

Olimme päättäneet voittaa”


 

Läpi kauden isoilla tehoilla uurastanut Megan Mullings kuvailee Suomen mestaruutta vakaan päätöksen tulokseksi.

– Peli oli kaikkea mitä halusimmekin sen olevan. Olimme takana ajoittain, mutta tulimme takaisin johtoon, ja päätimme, että pysymme johdossa. Olimme päättäneet, että voitamme tämän pelin. Jokainen joukkueessamme päätti, että voitamme tämän pelin ja teimme sen.

Täydet 40 minuuttia päätösfinaalissa pelannut Mullings näki, että Peli-Karhujen paikkapuolustus toimi erittäin hyvin.

– Se toimi. Se oli tavallaan viime hetken päätös. Annoime heille avoimia kolkkeja. Riskeerasimme hieman siinä. Toteutimme puolustusta kuitenkin todella hyvin ja pysyimme keskittyneinä.

Mullings antaa kehuja Lappeenrantaan matkustaneille Peli-Karhujen kannattajille, joiden paikallaolo lämmitti pelaajia erityisesti viidennessä finaalissa.

– Se on uskomatonta. Rakastan tätä. Kun pelasin itse Collegessa meillä oli joka kerta täysi stadion. Ja nyt kun pelasimme vieraskentällä, ja minulla ei ollut omaa perhettä katsomossa, oli aivan mahtavaa nähdä täällä ihmisiä, jotka ovat kannustaneet meitä koko kauden. Se on maailman paras tunne.

 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia