Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

Roosa Frimodig oli hyvässä heittovireessä Honkaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret kaatoi Hongan

Kouvottaret nappasi arvokkaan voiton vieraskentällä, kun sarjassa toisena oleva Tapiolan Honka jäi joukkueen jalkoihin 83-69.

Ensimmäisellä puolikkaalla molemmilla oli omat hyvät jaksonsa. Vieraat aloittivat vahvemmin, mutta Honka nousi johtoon vielä ennen puoliaikaa, jolle mentiin espoolaisten kahden pisteen johdossa.

Kouvottarien osalta parhaat hetket osuivat kolmannelle jaksolle. Joukkue onnistui molemmissa päädyissä ja nousi jakson päätteeksi 13 pisteen johtoon. Ottelun loppu oli tasainen, mutta vieraspisteet matkasivat Kouvolaan.

Roosa Frimodig heitti 20 pistettä ja osui neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Doniyah Cliney pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä Kouvottarien riveissä. Hän sai kasaan tupla-tuplan 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Cierra Walker pussitti emännille 19 pistettä.

Ottelutilasto

ViVe:n vahvalle vireelle jatkoa

Vimpelin Vedon vahva vire sai jatkoa. Joukkue nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa Peli-Karhujen kustannuksella 91-80.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Joukkue oli ensimmäisellä puoliajalla vahva etenkin hyökkäyspäässä ja johti suurimmillaan 24 pisteellä. Puoliajalla emäntien etumatka oli 14 pistettä.

Kolmannella jaksolla PeKa nousi vielä emäntien kantaan. ViVe kuitenkin varmisti voiton päätösjaksolla.

- Todella tyytyväinen voittoon. 91 pistettä on hyvä saldo. Meille merkattiin 21 koriin johtanutta syöttöä, joten hieno joukkuevoitto, Anni Kujala sanoi.

Samatha Breen oli totutun tehokas. Hänelle kirjattiin 25 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sirena Tuitele antoi tulitukea 16 pisteen arvoisesti. Vieraiden Randi Brown 36/11 heitti ottelun korkeimman pistemäärän.

ToPo:lle kotivoitto

Torpan Pojat nappasi kauden seitsemännentoista voittonsa. Joukkue kaatoi Töölön Kisahallilla FoA:n 83-61.

Ensimmäisellä puoliajalla vieraat pysyivät hyvin sarjakärjen mukana. Puoliajalle mentiin emäntien kolmen pisteen johdossa.

Kotijoukkue ratkaisi pelin kolmannella jaksolla. ToPo:n puolustus tuotti vaikeuksia vieraille ja jakso merkittiin helsinkiläisille 21-7. FoA ei tästä enää toipunut ja pisteet jäivät Helsinkiin.

- Kiva ottelu. Ottelu oli tasainen puoliaikaan asti. Forssa pelasi hyvin siihen asti. Kolmannella jaksolla saimme tehtyä eroa ja pidimme sen loppuun asti. Puolustusta voidaan parantaa, Taru Tuukkanen sanoi.

Tuukkanen pussitti ottelussa 21 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Myös Ilmar’I Thomas 21/8/5 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös hyvin. Jade Vega osui vieraille 20 pisteen arvoisesti.

Pyrinnön puolustus piti EBT:n kurissa

Tampereen Pyrintö haki vieraspisteet Espoosta. EBT kaatui joukkueen käsittelyssä 67-53.

Tasaisen alun jälkeen Pyrintö otti ottelussa komennon itselleen. Puoliajalla vieraat johtivat kahdeksalla pisteellä.

Tauon jälkeen vieraat kasvattivat johtonsa 15 pisteeseen. Päätösjaksolla peli tasoittui, mutta sarjapisteet matkasivat Tampereelle.

Saana Kujala teki tupla-tuplan 21 pisteellä ja 12 levypallolla. Kayla Shaw 18/6/6 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös hyvin. Erika Mace teki EBT:lle 16 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.