ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

Carmen Tyson-Thomas onnistui Peli-Karhuja vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

ToPo vei nimiinsä kärkikamppailun

Torpan Pojat jatkavat edelleen ilman tappioita. Päivän ottelussa sarjakkonen PeKa jäi helsinkiläisten jalkoihin 92-67.

ToPo nappasi vieraskentällä johdon avausjaksolla. Isoja eroja ei kuitenkaan avauspuolikkaalla syntynyt vaan vieraiden puoliaikajohto oli kuusi pistettä.

Tasaisuus jatkui myös kolmannella jaksolla. Päätösjaksolla PeKa nousi pisteen päähän seitsemän minuuttia ennen loppua. Viimeiset seitsemän minuuttia olivat kuitenkin ToPo:n näytöstä. Ne merkittiin vieraille 28-4 ja sarjapisteet matkasivat Helsinkiin.

Ilmar’I Thomas pussitti 26 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Carmen Tyson-Thomas oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhujen Randi Brown heitti 24 pistettä.

Pyrintö kesti Kouvottarien kirin

Pyrintö ja Kouvottaret kohtasivat Tampereella. Kotijoukkue nappasi sarjapisteet jännittävästä ottelusta 78-76.

Ensimmäisellä puoliajalla ei syntynyt isoja eroja. Kotijoukkue pääsi puoliajalle kolmen pisteen johdossa.

Jälkimmäisen puolikkaan Pyrintö aloitti paremmin ja kasvatti vähitellen johtonsa jo 17 pisteeseen. Kouvottaret ei kuitenkaan luovuttanut. Joukkue nousi viimeisillä minuuteilla aina kahden pisteen päähän. Kotijoukkue piti kuitenkin päänsä kylmänä päätöshetkillä ja voitto jäi Tampereelle.

- Menetimme vain kuusi kertaa tänään. Siinä meillä oli viime pelissä parannettavaa. Paransimme edelliseen peliin verrattuna kokonaisuutena. Koko joukkue onnistui. Johdimme jo reilusti ja päästimme vastustajan turhan lähelle. Tärkeintä kuitenkin, että saimme sarjapisteet, Saana Kujala kertasi.

Kujala loisti Pyrinnön tähtenä. Hän heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 30 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.  Kayla Shaw 24/7/7 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös vahvasti. Vieraista Shaiquel McGruder 19/11 teki tupla-tuplan.

Ottelutilasto

Vimpeli haki vierasvoiton EBT:stä

Vimpelin Veto otti toisen peräkkäisen voittonsa. Illan ottelussa se kaatoi EBT:n 81-72.

Vieraiden alku oli vahva. Joukkueen hyökkäyspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle kahdeksan pisteen johdossa. EBT paransi ottelun edetessä, mutta ennen puoliaikaa vierasjohto kasvoi kuitenkin 11 pisteeseen.

Vimpeli aloitus myös kolmannelle jaksolle oli hyvä ja joukkueen johto kasvoi 22 pisteeseen. Sen jälkeen EBT paransi ja kavensi eroa vähitellen. Vimpeli kuitenkin nappasi sarjapisteet

- EBT on todella hyvä joukkue. Onneksi saimme aikaan ison johdon. EBT pystyy tulemaan takaisin mistä tilanteesta vain. Jouduimmekin taistelemaan loppuun asti, Samatha Breen sanoi.

Breen oli tehokas. Hänelle kirjattiin 31 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Silja Viita säesti 12 pisteellä. Emännistä Erika Mace pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen 24 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

Ottelutilasto

 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia