Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

Re'Shawna Stone ja Kouvottaret nappasivat kovan päänahan. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret voittoon derbyssä

Kouvottaret matkasi illan ottelussa Kotkaan paikallisvastustaja Peli-Karhujen vieraaksi. Kouvottaret nappasi ottelusta sarjapisteet vakuuttavan esityksen jälkeen 95-72.

Vierasjoukkue otti komennon itselleen ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla joukkue oli vielä parempi ja karkasi puoliajalle 20 pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla vieraiden johto kasvoi suurimillaan 38 pisteeseen ja Kouvottaret otti toisen peräkkäisen voittonsa.

Vieraista viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Re’Shawna Stone pussitti 17 pistettä. Shaiquel McGruder säesti 16 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Emännistä Randi Brown pussitti 33 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Ottelutilasto

Honka nousi voittoon EBT:n vieraana

Myös Espoossa pelattiin derby, jossa EBT emännöi Honkaa. Vierasjoukkue nappasi sarjapisteet 84-66.

Kotijoukkueen alku oli vahva ja se onnistui erityisesti hyökkäyspäässä karaten 11 pisteen johtoon. Puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa viidellä pisteellä.

Honka käänsi ottelun kolmannella jaksolla. Sen aikana se piti EBT:n kahdeksassa pisteessä ja onnistui samaan aikaan hyökkäyspäässä. Jakso merkittiin vieraille 28-8, eikä EBT enää toipunut taistelemaan voitosta.

- Peli ratkesi tänään kolmannella jaksolla, kun pystyimme nostamaan intensiteettiä ja päästiin lähemmäs omaa peliämme. Kaikki kunnia EBT:lle, joka taisteli tänään hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ihan purjeessa, Niko Nyholm sanoi.

Tayanna Jones oli hyvässä vireessä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja 16 levypalloa. Cierra Walker säesti 19 pisteellä. Sanni Tuomisto pussitti EBT:lle 17 pistettä.

Pyrintö putosi ToPo:n kyydistä

ToPo sai vieraakseen Pyrinnön. Vierasjoukkue tipahti lopulta emäntien kyydistä ja ToPo jatkoi voittoputkeaan. Voitto kirjattiin joukkueelle 103-77

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Kotijoukkue aloitti vahvemmin, mutta Pyrintö kiri ennen puoliaikaa kotijohdon neljään pisteeseen.

Toisella puoliajalla sarjakärki paransi peliään. Pyrintö jäi statistin rooliin, kun helsinkiläiset vyöryttivät hyökkäyksiään. Joukkue vei nimiinsä molemmat jaksot ja nappasi kauden 18. voittonsa.

Taru Tuukkanen teki tripla-tuplan 12 pisteellä, 12 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Ilmar’I Thomas heitti ottelun korkeimman pistemäärän 33 pisteellä. Saana Kujala 22/8 oli Pyrinnön ykkönen.

FoA:lle tärkeät pisteet

FoA sai illan ottelussa vieraakseen HBA-Märskyn. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 90-67.

Kotijoukkue aloitti vahvasti upottaen heiton heiton perään ja vei avausjakson 28-15. Toisella jaksolla Märsky pystyi laittamaan paremmin kampoihin, mutta siitä huolimatta emäntien puoliaikajohto oli 19 pistettä.

Toisella puoliajalla peli tasoittui, mutta FoA piti johdon turvallisena loppuun asti. Voitolla FoA:n ero Märskyyn kasvoi neljään pisteeseen.

- Peli lähti rullaamaan hyvin kahden ensimmäisen minuutin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvää korista ja saimme laajalla rintamalla onnistumisia. Kolmannella jaksolla HBA pääsi vähän lähemmäksi, mutta onneksi saimme pidettyä eron läpi ottelun, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen kertasi.

Shelby Cheslek teki emännille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 18 levypallolla. Jayda Jansen pussitti 21 pistettä. Fiia Hellsten teki vieraille 13 pistettä.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.