Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

29.3.2018 Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

Roope Mäkelän luotsaama Peli-Karhut lähtee hakemaan naisten Korisliigan huipennuksesta mitalia. Kuva: Ville Vuorinen


 

Kotkan Peli-Karhut kohtaa pudotuspeleissä jo toisen naisten Korisliigan espoolaisjoukkueista, kun se aloittaa välieräsarjan Tapiolan Honkaa vastaan lauantaina. Peli-Karhut hoiteli puolivälieräsarjan Espoo Basket Teamia vastaan suoraan kolmella voitolla.
– Varsinkin kaksi ensimmäistä puolivälierää oli meiltä erittäin hyvää peliä, ja viimeinenkin saatiin hoidettua tyylikkäästi, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä iloitsee.
Kotkalaisluotsi uskoo, että vastus kovenee asteella välieräsarjassa.
– Honka on astetta kovempi joukkue. Siellä on hyvät amerikkalaiset ja huippupelaaja Heta Korpivaara siihen lisäksi. Kaiken kaikkiaan laadukas porukka, Mäkelä kehuu.
– Pelasimme heitä vastaan kolme tasaista ottelua tällä kaudella, eli varmasti tiukat väännöt tulossa.


Mäkelä kertoo, että EBT-sarja opetti joukkueelle asioita, joita välieräsarjassa täytyy pystyä petraamaan.

– Levypallopeliä pitää parantaa. Hävisimme EBT:lle kaikki kolme peliä levypalloissa. Sitten on pieniä asioita, joita pitää pystyä parantamaan, ja säilyttämään hyvä vireystila.

Mäkelä uskoo, että viikon lepotauko puolivälierien jälkeen kaventaa Tapiolan Hongan etumatkaa valmistautumisessa välieriin.

– Kyllä se sitä kaventaa. Meillä oli pari lepopäivää ja sitten muutamat harjoitukset.

Mäkelä on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että joukkue ei kärsinyt loukkaantumisista puolivälierissä.

– Nythän ne kovat pelit sitten alkavat. Se oli meiltä hyvää puolivälierissä, että pystyimme pitämään asenteen, vaikka tuli selviäkin voittoja.


 

Mäkelä uskoo, että välieristä selviävät mestaruusjahtiin ne joukkueet, jotka toteuttavat omaa peliään parhaiten. Hän pitää runkosarjan perusteella välierissä pelaavia joukkueita äärimmäisen tasaisina.
– Se on loppujen lopuksi pienistä asioista kiinni, että kuka pystyy toteuttamaan omaa juttuaan parhaiten ja säilymään terveenä. Se, että pystyimme voittamaan jokaisen joukkueen runkosarjassa, antaa uskoa siihen, että pystymme voittamaan heidät myös pudotuspeleissä.

Mäkelä kuvailee Peli-Karhujen aseeksi kuluvalla kaudella epäitsekästä joukkuepeliä, jota taitavat yksilöt tukevat.
– Olemme Lindan (Lehtoranta) mukaan tulon jälkeen pelanneet hyvää, epäitsekästä hyökkäyspeliä.

Viime kaudella neljänneksi jäänyt Peli-Karhut lähtee välieriin mitalinkiilto silmissä.
– Lähdemme voittamaan jokaista peliä. Se on selvä. Mitä kirkkaampi mitali, sen parempi.


 

Lisätietoa: Naisten Korisliiga
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia