Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

14.12.2022 21:34 Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

Natalie Kleemann-Day johdatti PeKa:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Sarjakärki PeKa sai vieraakseen sarjassa toisena majailevan EBT:n. Kotijoukkue nappasi ottelusta pisteet 95-89.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Peli-Karhut nousi kolmannella jaksolla yhdeksän pisteen johtoasemaan, jota vieraat eivät onnistuneet kuromaan kiinni.

Levypallot merkittiin Peli-Karhuille 45-31.

Natalie Kleeman-Day kasasi 27 pistettä ja kymmenen levypalloa. Roosa Lehtoranta heitti kauden parhaan pistemääränsä 25 pisteellä. Vieraiden Carmen Tyson-Thomas oli jälleen tehokas. Hänelle kirjattiin 20 pistettä ja hurjat 20 levypalloa.

Kotkalaisilla on kasassa 24 sarjapistettä. EBT:llä on 20 pistettä.

Ottelutilasto

Alku nousi voittoon

Vimpelin Veto sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue haki makoisan vierasvoiton 77-71.

Kotijoukkue oli ottelussa johtoasemassa vielä päätösjaksolle lähdettäessä. Forssa pelasi kuitenkin hienon lopun ja matkasi sarjapisteet mukanaan Forssaan.

Jade Vega pussitti ottelussa 17 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Breon Gunnells heitti 14 pistettä. Vimpelin hyökkäystehot olivat Kristina Kingin varassa. Hänelle kirjattiin 26 pistettä.

Vimpeli on sarjassa kuudennella sijalla ja Alku seitsemäntenä. Molemmilla on 12 pistettä.

Honka palasi voittokantaan

Tapiolan Honka emännöi illan ottelussa kovassa vireessä viime aikoina ollutta Tampereen Pyrintöä. Espoolaisjoukkue nappasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen kotivoiton 88-78.

Vierasjoukkue oli voitossa kiinni päätösjaksolle asti. Honka kuitenkin vei päätösjakson 26-10 ja nappasi sarjapisteet.

Hongan voiton takuupelaajana hääri Madelynn Utti 22/19. Cierra Walker antoi taustatukea 23 pisteellä. Reili Richardson 24/8/8 koriin johtanutta syöttöä oli vieraiden tehokkain.

Honka nousi voitollaan 14 pisteeseen ja pitää sarjassa neljättä sijaa. Pyrinnöllä on 12 pistettä ja joukkue on viidentenä.

HBA:lle kotivoitto Kouvottarista

HBA-Märsky sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Kotijoukkue piti vieraat takanaan loppuun asti ja voittivat ottelun 82-78.

Ottelu oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue johtanut ottelua yli seitsemällä pisteellä missään vaiheessa. HBA teki ottelussa 18 pistettä enemmän kolmen sekunnin alueen sisältä.

- Puolustuksemme sai ottelun lopussa Kouvottaret ahtaalle ja he eivät saaneet enää helppoja koreja. Pidimme myös pallosta parempaa huolta ja hyökkäyksemme olivat tasapainoisempia ja saimme hyviä ratkaisuja, HBA:n Wilma Tuomi sanoi.

Fiia Hellsten pelasi vahvasti. Hänelle merkittiin 16 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Märskystä 16 pisteeseen ylsivät myös Elina Aarnisalo ja Kati Ollilainen. Vieraista Tierra Hodges 29/14 oli tehokkaalla pelipäällä.

- Viimeisten minuuttien aikana HBA pääsi liian monta kertaa nostamaan lay upilla koreja ja ratkaisi pelin. Meidän täytyy vain tehdä töitä harjoituksissa ja luottaa omaan tekemiseemme tiukoissakin paikoiss, Hodges harmitteli ottelun jälkeen.

Märsky on sarjassa kahdeksantena. Kouvottaret puolestaan pitää hallussaan yhdeksättä sijaa.

Catz jäi ToPo:n jalkoihin

Sarjajumbo Catz sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi vierasotteluun. Kotijoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään, kun vieraat hakivat voiton 88-55.

- Ensimmäisellä puoliajalla ei saatu pelistä oikein kiinni, teimme todella tyhmiä henkilökohtaisia virheitä puolustuspäässä. Omassa hyökkäyksessä oli hakemista. Puoliajalla muutettiin muutamia asioita, jotka toimi tänään ja sen vuoksi ero kasvoi lopussa niin isoksi, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Lappeenrantalaisryhmä pelasi ensimmäisellä puolikkaalla hienosti ja pystyi haastamaan vieraita. Toisella puoliajalla ToPo karkasi kuitenkin voittoon.

Saana Kujala teki ottelussa tupla-tuplan 22 pisteellä ja 14 levypallolla. Ilmar’I Thomas heitti 28 pistettä korkealla onnistumisprosentilla. Raziyah Farrington pussitti Catzille 17 pistettä.

Helsinkiläisryhmä on sarjassa kolmantena 18 sarjapisteellä. Catz on viimeisenä.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.