Forssan Alku vaihtoi valmentajaa

31.1.2004 Naisten SM-sarjajoukkue Forssan Alku on vaihtanut valmentajaa. Kyösti Kantakoski sai tehdä tilaa penkin päässä Pentti Kanervalle. Kanerva ottaa komennon FoA:n peräsimessä jo lauantaina, kun joukkueella on edessään tärkeä vierasottelu Äänekosken Huimaa vastaan.

FoA taistelee parhaillaan alemmassa SM-jatkosarjassa yhdestä tarjolla olevasta puolivälieräpaikasta yhdessä Huiman ja Tapiolan Hongan kanssa. Kantakosken luotsatessa FoA voitti 20 ottelustaan yhdeksän.  

Kanerva on valmentanut Alkua aiemminkin. Hän oli vastuuvalmentajana kausilla 1996-98, jolloin forssalaiset voittivat molemmilla kausilla SM-kultaa. Kanerva palkittiin naisten SM-sarjan vuoden valmentajana 1997.

FoA voitti kaikkiaan historialliset seitsemän peräkkäistä mestaruutta vuosina 1993-99.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

10.5.2012 Valmentajat

Iisalo priimus, mestari-Gibson HKVT:ltä valmistuneiden joukossa

Vuosi sitten opintonsa Suomen Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnolla (HKVT) aloittaneesta valmentajakatraasta kymmenen valmistui viime viikonvaihteessa. Valmistuneiden joukossa oli tuoretta Suomen mestarijoukkue Nilan Bisonsia luotsannut Greg Gibson. Vastikään ToPo Akatemian päävalmentajaksi nimitetty Joonas Iisalo oli vuosiluokan priimus.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

Näytä lisää vastaavia