Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

Kouvottaret jahtaa Rashida Timbillan johdolla seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan mestaruutta juhlitaan tänä keväänä Kymenlaaksossa. Finaalisarjassa kohtaavat Kouvolan Kouvottaret ja Kotkan Peli-Karhut. Kaupunkien väliset lyhyet välimatkat antavat yleisölle paremmat mahdollisuudet saapua paikan päälle, joka tulee näkymään pelien tunnelmassa.

- Tunnelmaa tulee varmasti olemaan molemmilla paikkakunnilla hieno. Molemmat joukkueet tulevat varmasti saamaan lisäenergiaa yleisön tuesta, Kouvottarien päävalmentaja Joona Frimodig sanoo.

Kouvottaret on pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi todella vakuuttavasti. Avauskierroksella se pudotti Hongan otteluvoitoin 2-0. Välierissä ToPo:sta ei ollut lopulta joukkueelle vastusta vaan se eteni finaaliin 3-0.

Kouvottarien peli on parantunut sen jälkeen, kun se nappasi riveihinsä Taeler Deerin. Pudotuspeleissä joukkueen tähtenä on häärinyt Rashida Timbilla. Hienoja otteita ovat esittäneet myös Sarah Toeaina ja Henriikka Vähäuski.

Finaalisarjassa on vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta pistekeskiarvolla mitattuna. Puolustuspeli tuleekin olemaan isossa roolissa, kun mestaruutta ratkotaan.

- Puolustuspelaaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Mitä enemmän me saamme stoppeja ja päästään juoksemaan kenttää niin sitä vahvemmilla me olemme. 1vs1 puolustuksessa kaarella sekä sisällä on pärjättävä ettei PeKa pääse edun jälkeen liikuttamaan palloa jolloin ollaan pesukoneessa. Palloskriini puolustus on myös iso tekijä tämän sarjan voiton kannalta, Frimodig päättää.

Peli-Karhut pääsi pudotuspeleihin ykkössijoitettuna, joten se pääsee finaalisarjaan kotiedun tuoman edun turvin. Joukkueen päävalmentaja Mika Hartonen ei kuitenkaan osaa suoraan sanoa kuinka ison edun PeKa siitä saa, sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavasti myös vieraskentällä.

Kotkalaisryhmä pudotti puolivälierissä Forssan Alun suoraan 2-0. Se joutui kuitenkin koville HBA:ta vastaan ja eteni finaaleihin rankan sarjan pääteeksi otteluvoitoin 3-2.

PeKa tavoittelee jo neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja joukkueessa on hyvät tunnelmat finaalisarjan alla.

- Kaikki tullaan laittamaan likoon. Peleissä tulee olemaan varmasti hieno tunnelma. Hallit täyteen ja kannattajilla on lyhyt matka tulla myös vieraspeleihin.

Naomi Davenport on pelannut hienot pudotuspelit. Lisäksi joukkueesta löytyy paljon tähtiä Zykera Ricen ja Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kokoonpano on laaja, josta on varmasti hyötyä erityisesti pitkässä pudotuspelisarjassa.

Keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty kotkalaisille 3-1. Viimeisimmän ottelun vei kuitenkin Kouvottaret.

Puolustuspelillä on myös Hartosen mukaan iso rooli finaalisarjassa.

- Puolustus ratkaisee voittajan. Tuskin kumpikaan haluaa korintekokilpailua. Lisäksi meidän on onnistuttava levypallopelissä ja keskityttävä omaan tekemiseen molemmissa päissä, Hartonen päättää.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu alkaa tänään klo 17. Se on nähtävissä Ruudussa.

 
25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

Näytä lisää vastaavia