Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

21.12.2023 23:01 EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet eteni EuroCupissa 16 parhaan joukkoon. (Kuva: FIBA Europe)

Lahtisen Sedis Basquet lähti toiseen osaotteluun belgialaista Royal Castors Brainea vastaan hyvistä asetelmista voitettuaan avausosan 84-62. Sedis Basquet ei jättänyt mitään sattuman varaan kotikentällään, vaan voitti toisenkin osan viemällä sen nimiinsä 87-83 (62-43). Sedis vei otteluparista voiton yhteispistein 171-145. Lahtinen oli hienossa vireessä 17 pisteellä ja hän sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa sekä kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Kuierin Reyer Venezia oli voittanut sveitsiläisen Fribourgin ensimmäisessä ottelussa 20 pisteen erolla ja oli yhtä vakuuttava kotikentällään voitettuaan 72-51 (39-40). Näin ollen Venezia eteni 16 parhaan joukkoon 155-114. Kuier ei ollut Venezian kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Neljännesvälierissä Sedis saa vastaansa tutun vastustajan, kun vastaan asettuu Girona. Venezia puolestaan kohtaa seuraavalla kierroksella puolalaisen Arka Gdynian. Neljännesvälierät starttaavat 11.1.

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelenin tie puolestaan katkesi Gernika Bizkaian vieraana. Kangoeroes lähti toiseen osaotteluun viiden pisteen johtoasemasta, mutta Bizkaia käänsi otteluparin itselleen kotikentällään voittamalla 69-58 (40-23). Kangoeroes taipui näin yhteispistein 133-139. Aarnisalo oli joukkueensa paras pistenainen 17 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät myös levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen lähtivät joulun viettoon voitto takataskussaan, kun Ferrol kaatoi Espanjan liigan ottelussa Gran Canarian 78-61 (29-36). Kalin pussitti neljä pistettä ja otti kaksi riistoa ja Äijäselle kertyi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Ferrol nousi kahdeksanneksi, mutta sijoitus saattaa vielä muuttua, kun kierroksen muut ottelut pelataan loppuviikon aikana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern putosi niukasti Saksan cupista, kun Hannover oli kotonaan vahvempi 58-57 (33-26). Lehtoranta kirjautti tilastorivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Koskimies nappasi yhden levypallon.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

Näytä lisää vastaavia