Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

14.10.2022 12:39 Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

Anissa Pounds on Angels Nördlingenin kokenein pelaaja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pounds ja Koskimies palasivat tuttuihin maisemiin, kun he edustivat jo viime kaudella Angelsia. Viime kauden päätteeksi molemmat kehuivat viihtyneensä joukkueessa erinomaisesti, joten paluu Nördlingeniin oli luonnollinen valinta.

- Tänne oli helppo tulla takaisin, kun kaikki oli valmiiksi tuttua. Sama valmentaja ja samoja pelikavereita viime kaudelta jatkaa, joten hyvillä fiiliksillä.

- Viime kausi jätti hyvät fiilikset muuten, mutta harmittaa miten kausi loppui. Joukkuekaverit ja valmentaja olivat syyt miksi halusin tulla takaisin. Paljon puhuimme Elinan ja yhden toisen kaverin kanssa mahdollisesta jatkosta ja päätimme jatkaa, Pounds kertoo.

Viime kaudella Bundesliigan runkosarja pistettiin ilmoitusluontoisesti pakettiin, vaikka kaikki joukkueet eivät olleet ehtineet pelata kaikkia pelejään. Angels oli yksi kärsijöistä, sillä se taisteli tiukasti vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kauden yllättävä päättyminen ja pudotuspelipaikan karkaaminen jättivät pelaajille hampaankoloon sekä motivaatiota tähän kauteen.

- Viime kaudesta jäi nälkää. Viime kaudelta tärkeitä pelaajia tuli takaisin ja valmentaja pysyi samana, niin oli aika helppo tulla takaisin. Ei tarvitse aloittaa kaikkea nollasta, vaan tietää jo kuviot kentällä ja sen ulkopuolella, Koskimies miettii.

Elina Koskimies lähtee nälkäisenä kauteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka Poundsin ja Koskimiehen ohella muutama muukin pelaaja viime kauden joukkueesta jatkoi, niin joukkueessa on myös tapahtunut myös muutoksia. Joukkue on nuorentunut viime vuodesta ja 29-vuotias Pounds sekä 26-vuotias Koskimies ovat joukkueen konkariosastoa.

- Rooli on sama kuin viime vuonna eli saan heittää. Tällä kaudella olen joukkueen vanhin pelaaja, joten minun pitää näyttää vähän esimerkkiä ja tuoda kokemusta entistä enemmän.

Pounds uskoo nuorekkaan joukkueen menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

- Meillä on aika nuori joukkue, mutta he haluavat oppia ja ovat innokkaita. Haluamme edelleen pelata nopeatempoista peliä ja puolustaa aggressiivisesti. Sillä tavalla meillä on mahdollisuudet pärjätä ja ottaa voittoja.

Koskimies ja Pounds osoittivat tärkeytensä joukkueelle viime viikonlopun cup-ottelussa, kun suomalaiskaksikko oli joukkueensa parhaat pistenaiset ja molemmat kirjauttivat yli 30 minuuttia peliaikaa.

- Tiesin, että minulla on tällä kaudella iso rooli, jos vain pysyn terveenä. Oli tiedossa, että olen yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja ihan mielelläni otan sen roolin vastaan, Koskimies sanoo.

Viime kauden päätös jäi sen verran kaihertamaan, että pudotuspelipaikka on vähimmäistavoite täksi kaudeksi. Sekään ei kuitenkaan riitä täysin tyydyttämään nälkää.

- Pudotuspelit ovat ehdoton tavoite ja myös siellä pärjääminen. Viime vuonna meiltä vietiin se mahdollisuus pois ja siitä jäi nälkää. Lähdemme hakemaan tällä kaudella menestystä. Haluamme näyttää pystyvämme pärjäämään paremmin kuin viime kaudella, Koskimies painottaa.

Angels aloittaa kautensa perjantaina Hannoverin vieraana. Variksen kausi Marburgin kanssa sen sijaan starttaa kotikentällä Kelterniä vastaan.

 
18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Näytä lisää vastaavia