Vilppaan Joonas Iisalo luotsaa myös Korisliigan tähdistöjoukkuetta – ”Kunnia-asia päästä edustamaan Korisliigaa ulkomaille”

3.1.2019 15:26 Iisalo uskoo All Stars -tapahtuman olevan oiva mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

Joonas Iisalo on saanut Salon Vilppaan melkoiseen lentoon. Kasassa on 20 ottelusta peräti 17 voittoa. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan sarjataulukon kärkisijalla porskuttavan Salon Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ottaa komentoonsa myös Korisliigan tähdistöjoukkueen, joka kohtaa Viro-Latvia-liigan All Star -sikermän 16. helmikuuta Tartossa.

Tähdistöjoukkueiden päävalmentajina nähdään valmentajat, joiden joukkueet olivat sarjojensa johdossa 1. tammikuuta 2019.

– Tietysti olen tästä hyvin onnellinen, sillä joukkueeni on sarjataulukossa ykkösenä. Siitähän tämä pesti kertoo, Iisalo hymyilee.

Luvassa verkostoitumista ja hauskanpitoa

All Star -tapahtumat eivät välttämättä ole aina kaikkien urheilun ystävien mieleen. Mitä Iisalo miettii ammattivalmentajana moisesta tähtiloistosta keskellä kiireistä runkosarja-arkea?

– Hauskaahan se on, kun pääsee kokemaan tällaisen aivan uuden konseptin. On aina kunnia-asia päästä edustamaan Suomea ja Korisliigaa ulkomaille.

– Veikkaan, että siellä on paikalla paljon pelaajia, valmentajia ja muita laji-ihmisiä, joita en tunne välttämättä kovinkaan hyvin ainakaan parketin ulkopuolella. Toisaalta myöskään moni siellä ei tunne minua valmentajana tai ihmisenä. On etuoikeus päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja samalla tietysti myös Viron ja Latvian korikseen.

Viime vuonna Viron ja Latvian liigojen keskinäisessä tähdistöottelussa Tallinnassa oli peräti 5000 katsojaa.

– Näin ihan henkilökohtaisesti ajatellen siellä on mahdollisuus päästä näkyville uusiin ympyröihin. Tartossa on varmasti paljon mediaa ja korisväkeä paikalla.

Pelillisiä tavoitteita on hankala asettaa

Iisalo myöntää, ettei ole vielä tarkemmin miettinyt, miten hän aikoo joukkuettaan Tartossa valmentaa. Korisliigan tähdistöjoukkueen valmennustiimin vielä täydentää sarjassa toisena olevan joukkueen valmentaja.

– Rehellisesti, en ole valmennuksellisia asioita vielä tapahtumaan juurikaan miettinyt. Lähinnä ajatuksia on ollut peluutuksesta, että miten saada koko 12-miehen kokoonpanolle hyvät minuutit. Sinne mennään pitämään hauskaa ja tarjoamaan yleisölle elämyksiä, Iisalo linjaa.

– Pelillisesti on vaikea asettaa mitään tavoitteita. Sen verran mitä olen viime vuoden vastaavaa tapahtumaa nähnyt, niin se ainakin oli tyyliltään näytösottelu. Puolustus ei ole välttämättä ihan tiukimmillaan, vaan pääpaino on hauskanpidossa. Näin sen pitää ollakin, pääasia on, ettei kukaan All Star -tapahtumissa ainakaan loukkaantuisi.

Iisalolle All Star -huuma on uusi kokemus

Lauantain 33 vuotta täyttävällä Iisalolla ei ole aiemmalta uraltaan pelaajana tai valmentajana kokemuksia All Star -menoista.

– Kun Suomessa on viimeksi tällaisia järjestetty, niin olen ollut sen verran junnu, että niistä on vain hämäriä muistikuvia. Muistan niitä kyllä televisiosta katselleeni. Mutta lähinnä kokemukseni on NBA:n All Star -viikonlopusta, niitä on tullut aina jossain muodossa seurattua.

Oman jännitysmomenttinsa Tartoon tuo valmentajien keskinäinen heittokisa.

– Olen ymmärtänyt, että kilpailu käydään puolesta kentästä. Täytyy alkaa treenaamaan siis puolen kentän heittojaan. Seuraavan kerran kun Mikko (Koivisto), Henkka (Henri Kantonen), Teemu (Rannikko) ja Juho (Nenonen) ottavat jo perinteeksi käyneen kisansa, niin pitää mennä itsekin jonon jatkeeksi, Iisalo lupaa kannattajille.

Korisliigan All Stars -joukkue haastaa 16.2.2019 Viro-Latvia-liigan tähdet Tarton yliopiston urheiluhallissa: https://www.korisliiga.fi/allstars/

Henkilöt

 
16.2.2019 11:02 All Stars

All Stars -viisikkoon äänestetty Topias Palmi: "Pidetään hauskaa ja laitetaan show käyntiin"

Korisliigan ja Viro/Latvia-liigan All Stars -tapahtuma nähdään suorana Elisa Viihde Sportilla klo 16.50 alkaen. Kanavat ovat viikonlopun ajan vapaassa katselussa.

14.2.2019 15:28 All Stars

Rannikko ja Kaunisto edustavat Korisliigaa kolmoskisassa – Tarton All Star -tapahtuma täynnä seurattavaa

Donkkikilpailussa Korisliigan mainetta puolustavat Kenneth Manigault ja Juwan Staten.

13.2.2019 15:49 Susijengi

Korista tarjolla runsaasti VeikkausTV:ssä ja Elisa Viihde Sportilla: Launtain huipentaa Korisliigan All Stars -tapahtuma Tartossa

Viikon Veikkauspeli: Keskiviikkona VeikkausTV tarjoaa monikameratuotantona viime kauden Korisliiga-finaalien uusinnan, Vilpas-Karhu Basket.

7.2.2019 19:11 All Stars

Avery Woodson korvaa loukkaantuneen Okko Järven Korisliigan tähdistöjoukkueessa

Ura Basketin tarkkakätinen heittäjä täydentää Joonas Iisalon luotsaaman nipun.

6.2.2019 13:57 All Stars

Korisliigan All Stars -ottelu vapaassa katselussa suorana Elisa Viihde Sportilta

Lähes kolmetuntisen lähetyksen selostaa Toni Flink kommentaattorinaan Miikka Luosmaa.

28.1.2019 17:30 All Stars

Korisliigan tähdistötusina selvillä – Tartoon lähtee peräti neljä vuoden pelaajaa

Päävalmentaja Joonas Iisalo: ”Arvokas asia, että myös kokeneemmat tähdet ovat innolla mukana.”

17.12.2018 12:16 Korisliiga

Korisliigan All Stars -ottelun pelaajaäänestys on käynnissä

Tartossa 16. helmikuuta järjestettävän Korisliigan ja Viro-Latvia-liigan All Stars -ottelun pelaajaäänestys on käynnistynyt. Yleisö pääsee äänestämään tähdistöjoukkueen aloitusviisikon ja ensimmäinen äänestyskierros päättyy 31.12.2018.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Näytä lisää vastaavia