Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

8.11.2021 14:18 Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Veera Pirttinen siirtyi täksi kaudeksi Slovakiaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut Saksan Bundesliigassa sekä Islannissa. Täksi kaudeksi veri veti jälleen ulkomaille ja uudeksi osoitteeksi valikoitui Slovakia. Piestanske Cajky on maan kärkiseuroja ja osallistui myös EuroCupin karsintoihin, mutta joukkue ei selvinnyt lohkovaiheeseen.

- Minulla oli selkeänä ja ensisijaisena päämääränä löytää ulkomailta joukkue ja Slovakiasta löytyi kilpailukykyinen joukkue. Pelasimme EuroCupin karsintoja ja se oli myös yksi painava syy miksi tulin tänne, Pirttinen valottaa.

Piestanske Cajky sai EuroCupin karsinnoissa vastaansa ranskalaisen Flammesin. Ranskalaisjoukkue oli otteluparissa vahvempi edeten lohkovaiheeseen yhteispistein 152-116.

- Meille tuli siihen tosi kova vastustaja, joka on pelannut Euroliigaa ja EuroCupia. Pelasimme ensimmäisessä pelissä ihan hyvin. Toisessa sitten meidän joukkueen pelaaja mursi sääriluunsa neljännen jakson alussa. Peli oli keskeytettynä puoli tuntia ja otteluun loppu olikin sitten pomputtelua ja heittämistä. Meidän olisi muutenkin pitänyt voittaa se peli 14 pisteellä eikä siinä ollut hirveästi saumoja. Oli kuitenkin hieno päästä pelaamaan noita pelejä, Pirttinen analysoi EuroCupin karsintaotteluita.

Piestanske Cajky pelaa Slovakian liigan lisäksi myös Itä-Euroopan naisten koripallosarjaa EWBL:ää. Siinä on mukana Slovakian lisäksi joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Liettuasta, Latviasta ja Tshekistä. Kilpailussa on mukana 12 joukkue, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Lohkovaiheen jälkeen lohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Kilpailu huipentuu maaliskuussa pelattavaan Final Four -turnaukseen.

Lohkovaiheet pelataan kolmena turnauksena. Cajky pelasi jo ensimmäisen turnauksen, jossa se hävisi niukasti liettualaiselle Kibirkstisille 47-51, mutta voitti toisessa valkovenäläisen Olimpia Grodnon 74-57. Olimpiaa vastaan Pirttinen heitti 20 pistettä ja valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

- On kiva saada kansainvälisiä pelejä muun maalaisia joukkueita vastaan. Se tuo kauteen oman mausteensa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Cajky on aloittanut pelinsä Slovakian liigassa vahvasti. Alla on kuudesta ottelusta yhtä monta voittoa ja mukaan mahtuu myös muutama murskavoitto. UMB Banska Bystrica kaatui 77 pisteen erolla, Poprad jäi jalkoihin 50 pisteellä, Slovan Bratislava 46 pisteellä ja Samorin 30 pisteellä.

- Tasoerot ovat kyllä isoja. Sarjassa on muutama kovempi kärkijoukkue, jotka ovat samalla tasolla, mutta sitten on aika paljon myös heikompia joukkueita, Pirttinen arvioi sarjaa.

Vaikka sarjassa riittää vaihtelua, niin Pirttinen on ollut tyytyväinen seuravalintaansa. Kova kilpailu joukkueen sisällä kompensoi sarjassa tulevia selviä voittoja.

- Organisaatio on hoitanut kaiken hyvin ja ammattimaisesti. Ei tarvitse murehtia mistään kentän ulkopuolella, vaan kaikki on hoidettu. Meillä on tosi hyvä joukkue ja joukkueesta löytyy syvyyttä. Se tarkoittaa sitä, että treeneissäkin mennään tosi kovaa koko ajan ja treenaamme todella hyvin. Vaikka jotkut pelit ovat vähän helpompia, niin kovien treenien ansiosta arki on erittäin laadukasta, kehuu Pirttinen.

Cajky on peluuttanut joukkuettaan laajalla rotaatiolla, sillä kaikkien pelaajien peliajat pyörivät keskimäärin 12-25 välillä. Pirttiselle minuutteja on kertynyt tähän mennessä keskimäärin 20 ja sinä aikana hän on tilastoinut keskiarvoikseen 8,3 pistettä, 3,0 levypalloa, 2,2 riistoa ja 1,2 syöttöä.

- Toivon itseltäni tasaista kautta. Pystyn harjoittelemaan täällä hyvin ja sillä on varmasti positiivisia vaikutuksia jatkoa ajatellen. Olen ollut todella tyytyväinen.

Slovakialaista naiskorista ovat hallinneet Ruzomberok sekä Kosice, sillä kertaakaan mestaruus ei ole mennyt näiden kahden joukkueen ulkopuolelle. Ruzomberok on voittanut kolme edellistä mestaruutta ja sitä ennen Kosice voitti 15 mestaruutta peräkkäin katkaisten Ruzomberokin 10 mestaruuden putken. Piestanske Cajky on iskenyt kiilaa kahden menestysjoukkueen väliin, ja on viimeisen seitsemän kauden aikana sijoittunut kuudesti hopealle. Tällä kaudella tavoitteena on murtaa hopeakirous.

- Joukkueemme on pitkän linjan hopeajoukkue Slovakiassa, joten tavoite on mestaruus. Muissa sarjoissa ja cupissa sitten päästä mahdollisimman pitkälle.

EM-karsinnat alkavat

Pirttinen on mukana myös Susiladiesin joukkueessa, joka kokoontui maanantaina Helsinkiin valmistautuakseen edessä häämöttäviin EM-karsintoihin. Suomi kohtaa torstaina vieraskentällä Liettuan ja Ukrainan sunnuntaina kotikentällä.

- Ukraina on meille tuttu vastustaja. Se on tietenkin kova joukkue ja Alina Iagupova on todella hyvä pelaaja. Liettuaa ei olla taidettu kohdata muutamiin vuosiin, mutta sielläkin on isoja nimiä.

Susiladies pääsee samalla pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, kun Ukraina-ottelu pelataan uudessa URHEA-hallissa ja otteluun pääsee myös katsojia. Pirttinen odottaa jo innolla pääsyä kotiyleisön eteen.

- Tuntuu todella hienolta päästä pelaamaan kotiyleisön edessä. Suurin osa on pelannut koko viime kauden tyhjille katsomoille, niin on ihan mahtavaa päästä pelaamaan katsojien eteen. Vielä kun pääsemme pelaamaan uuteen Urhea-halliin, niin mikäs sen hienompaa, hehkuttaa Pirttinen.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna marraskuu 2021

  • To 11.11.2021 klo 19:00 Liettua – Susiladies, Kedainiai Arena (LTU)
  • Su 14.11.2021 klo 17:00 Susiladies – Ukraina, Urhea-halli, Helsinki

Liettua-ottelu näkyy suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Susiladiesin kotiottelu Ukrainaa vastaan taas näkyy suorana lähetyksenä BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Selostajana toimii Kristian Palotie.

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Ukraina. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

Näytä lisää vastaavia