Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

14.12.2023 00:08 Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

Elias Valtonen pääsi juhlimaan maukasta voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Manresa pääsi juhlimaan jo toista Katalonian paikallisottelun voittoa muutaman päivän sisään, kun viikonloppuna kaatui Girona ja keskiviikkoiltana Manresa aiheutti Barcelonalle sen kauden ensimmäisen kotitappion Espanjan liigassa. Manresa piti pintansa vieraskentällä ottamalla maukkaan 83-82 (39-36). Valtonen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, viidellä levypallolla ja syötöllä. Voitolla Manresa nappasi tiukan otteen Copa del Rey’n paikasta, johon pääsee runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Manresa on nyt kuudentena.

- Lähdimme jenginä ennakkoluulottomasti haastamaan Barcaa tänään ja alussa heitot upposivat hyvin jenginä. Huonoilla hetkillä pääsimme aina takaisin peliin ja lopussa vielä kampesimme itsemme ohi. Pelasimme joukkueena emmekä taipuneet missään vaiheessa. Nyt itsellä 2/2 voitot Palaulla, Valtonen fiilisteli voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen oli teholuvussa (19) mitattuna joukkueensa ykkönen, kun hän tilastoi seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston Paris Basketballin voittaessa Reyer Venezian 100-70 (51-39).

- Mielestäni se oli hyvä peli joukkueelta. Meillä oli vähän vaikea alku ja vastustaja pelasi alussa hyvin, mutta pelasimme omalla identiteetillämme ja intensiteetillämme koko pelin. Toisella puoliajalla se tuotti tulosta ja toi meille tarvittavan eron, että saimme voiton kotiin, Jantunen kertasi ottelun jälkeen.

Tuomas Iisalon miehistö johtaa lohkoaan voitettuaan kymmenestä pelistä yhdeksän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikko Larkaksen Strasbourg ei pystynyt vielä sinetöimään jatkopaikkaansa Mestarien liigassa, kun se taipui Oostenden vieraana jatkoajan jälkeen 84-87 (32-41, 79-79). Lohkon tilanne on kihelmöivä, sillä Strasbourg jakaa lohkon kärkitilaa Karsiyakan kanssa, mutta Oldenburg ja Oostende ovat voiton päässä ja ratkaisut jäävät viimeisten otteluiden varaan. Strasbourg isännöi alkulohkon päätösottelussa Oldenburgia.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin Domazale taipui Triglav Kranjille 72-81 (41-37) suomalaispelaajan kuumasta heittopelistä huolimatta. Blomgren pelasi puolta minuutta vaille koko ottelun ja kiitti vastuusta 29 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Tappiosta huolimatta Domzale jatkaa toisena.
Ottelutilastot

Qatarin liigassa Mubashar Alin Al Khor koki jälleen tappion, kun Al Shamal piti pisteet kotonaan 95-84 (54-41)-voitolla. Ali heitti kahdeksan pistettä, nappasi neljä levypalloa, antoi kaksi syöttöä sekä sai merkinnät myös riisto- ja torjuntatilastoihin. Al Khor on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Tanskassa Ilmari Toikkasen Svendborg Rabbits kukisti Horsensin vieraskentällä 75-81 (41-30) ja tukevoitti otettaan sarjan kakkospaikasta. Toikkasen tilastot täyttyivät kahdella pisteellä, neljä levypallolla ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring hävisi jatkoajan jälkeen BBA Ludwigsburgille 100-103 (40-49, 85-85). Mervola tilastoi komean 23 pisteen ja kymmenen syötön tupla-tuplan ja täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla sekä kolmella riistolla.
Ottelutilastot

 
15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

Näytä lisää vastaavia