Välieräennako 2/2: Kouvottaret ja ToPo ratkaisevat toisen finalistin

5.4.2022 14:10 Toinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona. Siinä kohtaavat sarjakakkonen Kouvottaret ja kolmannen sijan napannut ToPo.

Kaisa Kuisma ja Kouvottaret ovat tällä kaudella olleet askeleen ToPo:a edellä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo selvitti puolivälieräsarjan EBT:tä vastaan otteluvoitoin 2-0. Se joutui kuitenkin koville varsinkin ottelusarjan toisessa ottelussa. Levolla on iso merkitys ennen alkavaa välieräsarjaa.

- Palautuminen on aina tärkeää, varsinkin kun toinen puolivälieräottelu oli intensiivisempi kuin ensimmäinen. Haluamme olla mahdollisimman tuoreina välieräsarjassa, ToPo:n Magdalene Agyei sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljästi. Kouvottaret on voittanut otteluista kolme ja ToPo yhden.

- Kouvottarien kanssa on kohtaamisia ollut paljon ja tappioita on tullut meidän puoleen enemmän kuin olisimme halunneet. Minusta ollaan taas siinä tilanteessa missä voidaan näyttää mitä osataan ja hyvällä yhtenäisellä joukkuepelillä voittamaan Kouvottaret, Agyei pohtii.

Kouvottarilla on kasassa kova amerikkalaiskolmikko Sarah Toeainan, Rashida Timbillan ja Taeler Deerin muodossa. Peleistä voikin tulla hyvin fyysisiä.

- Meidän täytyy heidän kanssaan pelata samanlaista fyysistä peliä kuin hekin ja voittaa 1 vs 1 kamppailut heidän kanssa, Agyei sanoo.

ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi totesi EBT-sarjan jälkeen, että Kouvottaria vastaan palloscreenpelaaminen näyttelee isoa roolia. Ehkä sitäkin tärkeämpää on joukkuepelaaminen.

- Kouvottarilla on kova joukkue kasassa ja meidän täytyy pelissä keskittyä joukkueena pelaamiseen. Myös joukkuepuolustus tulee olemaan isossa roolissa, Agyei sanoo.

Agyei ennakoi tasaista ja jännittävää sarjaa. Lopulta se joukkue vie voiton, joka haluaa voittaa enemmän.

- Minusta tuntuu, että tässä sarjassa tullaan näkemään jännittäviä pelejä. Molemmilla on hyvät joukkueet kasassa ja maaliviiva alkaa häämöttää. Meillä on paljon tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen ja sillä lähdetään välieräsarjaan, Agyei päättää.

Myös Kouvottaret selvitti puolivälieräsarjan Honkaa vastaan suoraan 2-0. Honka haastoi sitä hyvin erityisesti ensimmäisessä ottelussa. Kouvottarien Kaisa Kuisma ennakoi tulevasta välieräsarjasta fyysistä.

- Puolivälieräsarjan jäljiltä ollaan kyllä palauduttu varsin mallikkaasti, mutta tulevaa fyysistä kamppailua ja intensiivistä pelitahtia ennakoiden on lepokin ollut paikallaan, hän sanoo.

Kouvottaret pyrkii ottelusarjassa pitämään kovaa tempoa yllä. Joukkueessa on valmistauduttu tulevaan ottelusarjaan puolustuksen kautta.

- Valmistautumisessa on korostettu uolustuspään asioita eritoten. Stoppeja ja levyjä täytyy saada että päästään juoksemaan meidän tyylillä, Kuisma sanoo.

ToPo:n tehotrion ovat kevään aikana muodostaneet Erika Davenport, Gabriela Bronson sekä kaiken nähnyt Taru Tuukkanen. Lisäksi heidän ympärillään on taitavia ja nälkäisiä pelaajia.

- Tunnetaan pelaajat jo hyvin, pyritään hidastamaan heitä hyökkäyspäässä ja pitämään kiireisinä heidän puolustuspäässään. Ei olla myöskään unohdettu, että trion ympärilläkin on tärkeitä ja taitavia pelaajia, Kuisma kertoo.

Kuten Agyei myös Kuisma ennakoi tasaista ja mielenkiintoista sarjaa.

- Edelliset kohtaamiset korostavat kyllä kuinka tasaiset joukkueet tässä on vastakkain. Molemmat joukkueet valmistautuvat varmasti huolella. Uskon, että tulee olemaan viihdyttävää seurattavaa, kumpi saa jekutettua toista pienissä asioissa paremmin, hän sanoo.

Kouvottaret ja ToPo pyrkivät pelaamaan hyvin erilaista koripalloa. Kouvottaret pyrkii pelaamaan nopeasti, kun taas helsinkiläisryhmä ei halua lähteä juoksukilpailuun kouvolalaisten kanssa. Sarja tuleekin kulminoitumaan pitkälti siihen kumpi pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan.

- Sarja tulee ratkeamaan, siihen kumman tyylillä pelejä pelataan. Pääsemmekö me esimerkiksi pitämään vauhtia ja juoksemaan tai Topo riehumaan rauhassa korin alla, Kuisma päättää.

 
22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliiga

Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

Näytä lisää vastaavia