Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

19.8.2022 10:37 Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

Kouvojen kasvatti Henriikka Vähäuski tehtaili viime kaudella 6,0 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen

185-senttiselle Henriikka Vähäuskille tuleva kausi tulee olemaan viides Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Kouvojen kasvatti tehtaili hopeajoukkueen paidassa 6,0 pistettä, 4,2 levypalloa 19 minuutin peliajalla. 

- Henriikka on sarjan parhaita heittäviä isoja pelaajia, joka on erittäin tärkeä ominaisuus meidänkin konseptissa. Lisäksi hän pystyy pelaamaan korin läheisyydessä eikä pelkää ottaa mustelmia puolustuspäässä. Vaikka Henkka on kuulunut runkopelaajiimme jo kolmen kauden ajan on kyseessä vasta parikymppinen pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat edessäpäin, päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi seuran tiedotteessa.

Johanna Rädylle tuleva kausi tulee olemaan toinen Naisten Korisliigassa. Debyyttikaudellaan 172-senttinen takamies kirjautti 3,2 pistettä, 1,5 levypalloa sekä 1,5 syöttöä reilun 13 minuutin peliajalla.

- Johanna osoitti heti ensimmäisellä kaudellaan, että hän kuuluu Naisten Korisliigaan. Hän on taitava takapelaaja, joka pystyy pelaamaan tehokkaasti myös heittävän takamiehen tonttia. Johanna on yksi joukkueen kovimpia harjoittelijoita ja uskon, että se tulee ensi kaudella näkymään tasaisempana suorittamisena sekä mahdollisuutena vielä isompaan rooliin.

16-vuotiaalle Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelälle ensi kausi tulee olemaan ensimmäinen naisten Korisliigassa. Suomen tyttöjen U16-maajoukkueeseen kuuluva Mäkelä raivasi tiensä EM-kisajoukkueseen, jossa Suomi pelaa A-divisioonassa 19.8. alkavassa turnauksessa Portugalissa. Mäkelä on ehtinyt edustaa Suomea tänä kesänä 12 ottelussa tehtaillen niissä 7,8 pistettä.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia