Uusi Urhea-hallin avautuu kesällä – Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta käynnistyy

11.6.2021 17:00 Mäkelänrinteeseen valmistuvasta Urhea-hallista tulee Helsinki Basketball Academyn uusi päämaja, joissa joukkueet harjoittelevat ja pelaavat. Uudet ja nykyaikaiset harjoitustilat luovat nuorille huippu-urheilijoille huippuolosuhteet.

Uusi Urhea-halli sijaitsee Mäkelänrinteen koulun kyljessä Helsingissä. Kuva: Urhea-halli

Suomen Koripalloliitto on yksi uuden Urhea-hallin pääkäyttäjistä, jotka tulevat ottamaan täyden hyödyn pian valmistautuvasta kokonaisuudesta. Uusi hallikokonaisuus tarjoaa nuorille urheilijoille hienot puitteet päivittäiseen harjoitteluun. Koripalloliitto tulee keskittämään toimintojansa uuteen ympäristöön.

Urheilutilat toteutetaan kolmessa kerroksessa ja koripallon lisäksi uudessa Urhea-hallissa on tilat muun muassa telinevoimistelulle, yleisurheilulle, judo- ja painisalit sekä tilat rytmiselle ja joukkuevoimistelulle. Lisäksi lukuisat oheistilat palvelevat urheilijoita. Kampukselle valmistuu kahdeksan kerroksinen asuintalo, johon tulee yksiöitä, kaverikaksioita ja neljän hengen soluja opiskeleville urheilijoille.

- Haluan esittää ison kiitoksen Koripallosäätiölle, joka hallin osaomistajana on ollut mukana mahdollistamassa projektin toteutumista. Toivon vilpittömästi, että pääkaupunkiseudun seurat löytävät hallin ja ottavat sen poikkeuksellisen hienot tilat käyttöönsä, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara rohkaisee.

Urhea-hallin myötä HBA:n tyttö- ja poikajoukkueet saavat päivittäiseen harjoituskäyttöön upeat olosuhteet. Uudessa hallissa järjestetään elokuussa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintaturnaus, johon Suomen tyttömaajoukkue osallistuu.

Uudessa Urhea-hallissa puitteet tulevat koripallolijoille olemaan huippuluokkaa. Kuva: Urhea-halli
Uudessa Urhea-hallissa puitteet tulevat koripallolijoille olemaan huippuluokkaa. Kuva: Urhea-halli

- Kovaakin kansainvälistä vertailua kestävät uudet, upeat harjoitustilat antavat vihdoin mahdollisuuden tasavertaiseen asemaan kaikille ammattiurheilijaksi tähtääville nuorille. Siitä on syytä olla iloinen ja ylpeä, maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsee.

Urhean urheiluakatemia ja Helsingin uusi olympiavalmennuskeskus toimivat tiiviissä vuorovaikutuksessa

Uudenkarhean Urhea-kampuksen myötä samalla myös Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta käynnistyy. Huippu-urheilun omaamiskeskus tulee vauhdittamaan suomalaisia kärkiurheilijoita kohti kansainvälistä menestymistä.

Helsingin olympiavalmennuskeskus toimii osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa. Urhea-kampuksen myötä olympiavalmennuskeskukselle rakentuu sydän, joka tuo kansainvälisen tason olosuhteet ja osaamisen urheilijoiden valmentautumisen tueksi.

Urheiluakatemia on alueellinen verkosto, joka sitoo yhteen urheilijoita yläkouluikäisistä huippuvaiheen urheilijoihin, valmentajia ja asiantuntijoita, seuroja ja lajiliittoja sekä oppilaitoksia. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilijan kaksoisuran eli valmentautumisen ja opiskelu- tai työuran yhdistämisen tai ammattilaisuuden urheilussa. Suomalainen kaksoisuramalli alkaa yläkouluvaiheesta ja jatkuu aina huippu-urheilu-uran päättymisen jälkeiseen urasiirtymään. Urhean piirissä on tällä hetkellä noin 5600 urheilijaa yläkouluikäisistä urheilijoista aina olympiaurheilijoihin saakka.

Olympiavalmennuskeskustoiminta keskittyy valikoituun määrään lajeja, urheilijoita ja valmentajia. Pääpaino on kesä- ja jäälajeissa. Keskuksen toimintaa kuvaa suomalaisen huippu-urheilun toimintatapa, jossa parhaat urheilijat valmentautuvat parhaiden kanssa, parhaissa olosuhteissa ja parhaassa valmennuksessa. Helsingin olympiavalmennuskeskuksesta tulee järjestyksessään toinen: Vuokatti-Rukan valmennuskeskus on suunnattu talvilajeille.

 
12.3.2024 08:15 Yhteistyökumppanit

WSOY jatkaa Susiladiesin kumppanina monivuotisella sopimuksella

Suomalaisen kirjallisuuden kustantaja WSOY:n ja Susiladiesin vuonna 2021 alkanut yhteistyö jatkuu pitkällä, vuoteen 2027 ja EM-kotikisoihin asti solmitulla sopimuksella.

27.2.2024 07:19 Pääjuttu

Koripalloliitto mukana liikuttamassa lapsia Liike on lääke -hankkeessa

K-ryhmän käynnistämä lajirajoja rikkova yhteishanke kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Koripalloliiton lisäksi mukana ovat Suomen Palloliitto ja Suomen Tennisliitto, jääkiekkoseuroja sekä LIIKE-kampanjabiisin tehnyt JVG. Hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna yli sata maksutonta liikuntatapahtumaa ympäri Suomea, mukaan lukien Pirkka Street Basket -tapahtumia.

13.2.2024 09:58 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 83 stipendiä vähävaraisten perheiden korisharrastusta. Kaikkiaan rahasto on jakanut historiansa aikana jo yli 1000 stipendiä.

22.1.2024 11:00 Tukijärjestelmät

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae tukea 31.1. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 15. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea keskiviikkoon 31. tammikuuta mennessä.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

12.12.2023 09:40 Yhteistyökumppanit

Kohti Susijengin EM-kotikisoja: Koripalloliitto jatkaa tapahtumatuotantoyhteistyötään

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen Stamenion kanssa. Sopimuksen myötä jatkuu Koripalloliiton järjestämien ottelutapahtumien tuottamista ja ohjaamista koskeva yhteistyö.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

25.9.2023 13:40 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 8.10. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 14. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 8.10. mennessä.

Näytä lisää vastaavia