Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

5.8.2021 09:07 Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vahvistaa ensi kaudella ToPoa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Viime kaudella Tapiolan Hongassa 43-vuotias Tuukkanen näytti, että hän on edelleen huippupelaaja. 38 ottelussa Tuukkanen pelasi keskimäärin yli 33 minuuttia ottelua kohden iskien 18 pistettä ja napaten 13 levypalloa per ottelu. Koriin johtaneita syöttöjä tuli 4,3 kappaletta ottelua kohden. Kausi päättyi lopulta voitettuun SM-hopeaan finaalisarjassa Peli-Karhuja vastaan.

- Minulla oli todella hyvä kausi Hongassa. Onnistuimme joukkueena hienosti, ja myös ensimmäistä kertaa töiden tekeminen pelaamisen ohella onnistui hyvin. Siihen tuli hyvä tuki valmennukselta ja seuralta, Tuukkanen sanoo ToPon tiedotteessa.

Alkavalle kaudelle nähdään siis pitkään odotettu paluu kasvattajaseuraan. Vaikka Tuukkanen ei pelaajana ole ToPossa vaikuttanut vuosikausiin, niin hän on mukana ToPon seuratoiminnassa eri tavoilla.

- Olen täällä valmentanut ja myös tytär on ToPossa pelannut. Eli paljon on aikaa tullut vietettyä Mykissä, vaikka itse toisaalla olen ollutkin pelaamassa.

Edellisen ja tätä ennen toistaiseksi ainoan kautensa ToPon kanssa naisten Korisliigassa Tuukkanen pelasi kaudella 2010–11. Viime kaudella ToPo sijoittui naisten Korisliigassa yhdeksänneksi. Tuukkanen myöntää, että alkavalla kaudella tavoitteet ovat korkeammalla, mitalipeleissä.

- Se on iso ja kova tavoite, mutta haluaisin taistella ToPon kanssa mitaleista. Kun olen Suomessa pelannut, niin aina olen tähdännyt siihen, että pelaan mitalipeleissä ja sen haluan tehdä myös täällä. Olen ollut treenaamassa kesällä tyttöjen kanssa, meillä on nuoria ja hyviä pelaajia joukkueessa ja uskon, että saamme hyvin yhteispelin toimimaan. Niin pitää myös tapahtua, jos haluamme edetä pitkälle sarjassa.

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on koko seuran puolesta iloinen, että Tuukkanen palaa Munkkiniemeen.

- Meiltä on kaksi kautta ToPossa puuttunut kokemusta, pituutta ja syöttötaitoa. Taru tuo joukkueeseemme nämä kaikki ja paljon muuta. Tarun kokemus on todella arvokasta myös meidän nuorille pelaajille. Toimiminen samassa ympäristössä auttaa heitä varmasti ottamaan seuraavan askeleen pelaajina. Kokonaisuutena hieno juttu koko seuralle, että Taru palaa ToPoon.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vietti Xavier-yliopistovuosien jälkeen suurimman osan ammattilaisurastaan Espanjassa, jossa hänelle kertyi maan pääsarjassa, Liga Femeninassa, peräti 208 ottelua yhdeksän kauden aikana. Tuukkanen juhli Suomen mestaruutta Hyvinkään Pontevan kanssa kaudella 2016–17.

Kanerva ja Ahola jatkavat, Tuomi uutena mukaan joukkueeseen

ToPo solmi jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. 17-vuotias Kanerva teki läpimurtonsa viime kaudella naisten Korisliigassa, kun hän viimeisteli 6,9 pistettä ottelua kohden.

- Viime kausi oli ihan hyvä. Oli kiva pelata ja saada vastuuta enemmän kuin edellisellä kaudella. Nyt katseet ovat kuitenkin ensi kaudessa. Omat tavoitteet ensi kaudelle on pystyä pelaamaan hyvä sekä nousujohteinen kausi ja odotan innolla mihin taidoillani pystyn. Keskityn tällä hetkellä saamaan oman pelini uudelle tasolle, Kanerva sanoo.

- Merillä on halutessaan potentiaalia olla nopeallakin aikataululla naisten maajoukkuepelaaja. Merin pelin ymmärrys on korkealla tasolla ja hän pystyy tekemään kerta toisensa jälkeen oikeita valintoja, Syrjänen kommentoi.

Lisäksi ensi kaudella joukkueessa nähdään viime kaudella loukkaantumisista kärsineet Henna Ahola ja Senja Tuomi.

Naisten Korisliiga-joukkueiden sopimustilanteet >

 
23.1.2022 15:00 Naisten Korisliiga

HBA:lle viikonlopun toinen voitto

HBA ja Pyrintö kohtasivat Helsingissä. Peli oli molemmille jo toinen lyhyen ajan sisään. Märsky otti ottelusta sarjapisteet 86-62.

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Näytä lisää vastaavia