Tuukkanen auttoi Pontevan kolmossijan tuntumaan, Veto venyi Kouvottarien ohi

31.1.2018 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella Hyvinkään Ponteva löylytti Kotkan Peli-Karhuja ottamalla kotihallissaan 86—77 (36–43) -voiton. Vimpelin Veto karkasi Kouvottarilta loppuminuuteilla 73–68 (36–36) -voittoon. Lisäksi Espoo Basket Team piti kotihallissaan pintansa 89–82 (51–38) -voitolla Forssan Alkua vastaan ja Tapiolan Honka ei jättänyt Äänekosken Huimalle juurikaan saumoja 100–64 (47–33) päättyneessä ottelussa.

Taru Tuukkanen palasi hiljattain takaisin naisten Korisliiga-parketeille Espanjan komennukselta.

 

Hyvinkään Ponteva punnersi keskiviikkona jo neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi naisten Korisliigan kolmossijaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. 86–77 (36–43) -lukemiin päättyneen ottelun avaintekijöitä oli Ponteva-paitaan hiljattain palannut Taru Tuukkanen, jonka pelaaminen kentän molemmissa päissä jäädytti Peli-Karhujen tekemistä. PeKa on keskiviikon jälkeen HyPoa taulukossa vain kahden pisteen etumatkalla.

 

Peli-Karhut onnistui hidastamaan Pontevan heittopeliä kotijoukkueen pirteän avausjakson jälkeen. Tauon jälkeen seurasi kuitenkin lähes totaalinen kotkalaislamaannus Pontevan nakuttaessa 19–0-pisteputken kolmannen jakson alussa. Viimeisellä jaksolla PeKa sai hyytyneen koneen jälleen käyntiin, mutta 16 pisteen karkumatka oli liian kova pala kurottavaksi.

 

Taru Tuukkanen oli 19 pisteellään ja kahdeksalla levypallolla Pontevan avainpelaajia Henna Salomaan (15/2/2) tarjotessa tulitukea pommittamalla kolmoset (3/3) sataprosenttisesti. Myös Annika Köster (14/4/3) osallistui piristävästi talkoisiin. HyPo missasi ottelussa vain yhden vapaaheiton. Kotkalaisjoukkueen avainpelaaja oli 30 pistettä urakoinut Akilah Sims, joka lisäsi tupla-tuplaan 12 levypalloa.

Pontevan laituri Henna Salomaa oli tyytyväinen etenkin kolmannen jakson puolustusilmeeseen.
– Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla

 

Ottelutilastot: HyPo–PeKa

 

Vimpeli porskutti Kouvottarien ohi

 

Kouvolan Kouvottarien tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi kun Vimpelin Veto kävi rohmuamassa sarjapisteet mukaansa keskiviikkona. Tiukkana loppuminuuteille pysynyt kamppailu päättyi lopulta vieraiden 73–68 (36–36) -voittoon. Voitto oli Vedolle kauden 11. Voitto kasvatti entisestään eroa pudotuspelipaikasta taisteleviin Kouvottariin.

 

Tahtipuikko pysyi lauantaina vuorotellen sekä kouvolalaisten että vimpeliläisten hallussa. Kotijoukkueen johtoasema ei päässyt toisella jaksolla karkaamaan Sydney Coffeyn pussitusten ansiosta. Kolmas jakso noudatti samaa kaavaa: Kouvottaret kasvattivat Layne Murphyn koreilla piste-eroa, mutta ViVe kuroi eron tasaiseksi. Päätösjaksolla ViVe sai käytettyä heittopaikkansa astetta tehokkaammin. Kouvottarien Kaisa Lind toi eron kolmosellaan kahteen kun peliaikaa oli noin kaksi minuuttia. Loppusekuntien heitot eivät löytäneet pussin pohjalle. ViVen Noora Järvikangas (10/4/5) viimeisteli kolmosellaan lopputuloksen.

 

ViVen Sydney Coffeyn urakointi näkyi keskiviikkona tilastoissa. Coffey pussitti 25 pisteestään kolme heittoa kaaren takaa. Lisäksi hän haki 5 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Pachiyaanna Roberts (15/7) ja Jennifer Mathurin (7/8/2) auttoivat pelin kääntämisessä ViVen hyväksi. Kouvottarien tähti oli Layne Murphy 17 pisteellä ja 13 levypallollaan. Myös Brittany Carter (13/13/4) teki tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–ViVe 

 

EBT ratkaisi voiton lopussa

 

Espoo Basket Team venyi keskiviikkona voittoon Forssan Alusta. Viimeisillä peliminuuteilla tarvittavan kaulan kiskaissut espoolaisryhmä piti sarjapisteet kotonaan lukemin 89–82 (51–38). EBT pyrähti voitolla pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Joukkueella on kasassa kuluvan vuoden sarjasta 8 voittoa.

 

EBT hallitsi keskiviikkona pitkälti kentän tapahtumia. Toisen jakson murskaava pelivire vaihtui kuitenkin tauon jälkeen taisteluun sarjapisteistä kun Forssan Alku alkoi härnäämään espoolaisryhmää toden teolla. FOA nykäisi päätösjakson alussa 13–0 -pisterallin, johon kuului muun muassa Mia Loydin, Hanna Vapamaan ja Alexandra Greenin kolmen pisteen säkitykset.

Loyd toi ottelun lay-upilla 82–82-tasatilanteeseen kun pelikello näytti reilua kahta minuuttia.

EBT sai kuitenkin tehtyä tärkeät pysäytykset viimeisillä hetkillä ja loppunumerot ratkaistiin vapaaheittoviivalta.

 

EBT:n Zykira Lewis oli kentän avainpelaajia 26 pisteellään. Myös Lotta Aaltosen (24/4/1) panos voitossa oli valtaisa. Forssan Mia Loyd tehoili tupla-tuplat 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Hän lisäsi tilastoihinsa 6 syöttöä ja kaksi pallonriistoa. Hanna Vapamaan (19/7) ja Meral Bedretdinin (19/4/5) peli-ilta oli pirteä.

 

Ottelutilastot: EBT–FOA

 

Hongalle sadan pisteen suoritus

 

Naisten Korisliigan sarjataulukossa Lappeenrannan Catzin takana pysyttelevä Tapiolan Honka iski rutiinivoiton Äänekosken Huiman vieraana keskiviikkona. Honka ilakoi tasaisten suoritusten myötä voittolukemiksi 100–64 (47–33).

 

Äänekosken Huima pysyi avausjakson espoolaisvieraiden kannassa, mutta toisella jaksolla Honka porhalti tehokkaamman heittokoneiston avulla selkeään johtoasemaan. Kolmannen jakson Honka vei 34–19 -lukemin. Pelitempo hidastui hieman päätösjaksolla, mutta ottelun voittotaistelu oli karannut kotijoukkueen tavoittamattomiin.

 

Peräti kolme pelaajaa Hongan riveistä urakoi keskiviikkona tasan 20 pistettä. Kiana Johnson (20/7/4), Heta Korpivaara (20/8/3) ja Roosa Lehtoranta (20/4/1) pitivät joukkueen heittotempoa yllä Wilesia Hardyn (10/10/2) tehoillessa tupla-tuplan.

Huiman riveistä tupla-tuplassa onnistui Tyler Gilbert (16/10/2). Jazmine Perkins (14/7/2) ja Heta Äijänen (14/1/3) urakoivat kaksinumeroiset lukemat Kenya Robinsonin (8/13/6) dominoidessa joukkueen levypallotilastoa.

 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näki hyvää heitto- ja levypalloprosenteissa.

– Jokaiseen voittoon on oltava tyytyväinen. Levypalloissa pärjättiin hyvin Huimaa vastaan. Heitto upposi hyvin alun ensimmäistä 5 minuuttia lukuunottamatta. Asiat johon oltiin valmistauduttu, onnistui.
Myös Heta Korpivaara piti Hongan peliä pirteänä alkua lukuun ottamatta.
– Alku oli vähän kankea ja Huima pääsi hyvin levypalloihin. Myöhemmin saatiin stoppeja ja pallo liikkui hyvin. Jokainen pelaaja on valmis heittämään kun on paikkoja.

 

Ottelutilastot: Huima–Honka 

 

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia