Turun NMKY:n koripallotoiminta laajenee – ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat syksyllä

22.2.2022 16:00 Ensi syksynä Turun NMKY:ssa käynnistyy merkittävä uusi aikakausi, kun jo pitkän historian ja maineen omaavan poikakoripallon rinnalle perustetaan tyttökoripallojoukkueita. Ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat kautensa syksyllä 2022.

Ensi syksynä Turun NMKY:ssa käynnistyy merkittävä uusi aikakausi, kun jo pitkän historian ja maineen omaavan poikakoripallon rinnalle perustetaan tyttökoripallojoukkueita. Ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat kautensa syksyllä 2022. Viimeksi seurassa tyttökoripalloa on pelattu noin 30 vuotta sitten. Jatkossa Turun NMKY tulee tarjoamaan koripallon kilpa- ja harrastustoimintaa myös tytöille kaikissa ikäkausissa. Kaikki harrastajat ovat tervetulleita!

Turun NMKY:n koripallotoiminnan laajentaminen käsittämään myös tytöille tarjottavaa kilpa- ja harrastustoimintaa on suunniteltu jo pidempään, mutta varsinainen työ lähti käyntiin useiden asiaa koskevien yhteydenottojen johdosta. Nyt ensimmäiset valmentajasopimukset on jo tehty, ja Turun NMKY:n liikuntasihteeri Juha ”Ronde” Ruohonen myhäilee tyytyväisenä. Eikä suotta – tuleva valmentajakaarti on vaikuttava.

Salon Vilppaan kasvatti, 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen apuvalmentaja Reetta Hämeenoja on suorittanut huippukoripallovalmentajatutkinnon, sekä koripallovalmennuksen maisteritutkinnon Liettuassa. Lisäksi hänellä on liikunnanohjaajan AMK-tutkinto ja liikuntaneuvojan tutkinto.

Emma Vesa on Vantaan Tiksin kasvatti. Hän on juuri saanut valmiiksi 2. tason koripallovalmentajatutkinnon.

Laura Utunen on pelannut naisten liigatasolla ja hallussa on mm. A-tyttöjen Suomen mestaruus. Lauralla on myös taustaa Turun NMKY:n toiminnassa, nuoriso- ja leiritoiminnassa ja mm. Harvan saaren leirikeskuksessa.

Kaikilla jo pestatuilla valmentajilla on odotukset ja fiilikset korkealla: ”On hienoa päästä valmentamaan seuraan, jossa halutaan panostaa aidosti sekä kilpa- että harrastustoimintaan” sanailee Reetta Hämeenoja.

Myös Emma Vesan odotukset ovat positiiviset: ”Turun NMKY:ssa halutaan tehdä töitä laadukkaan koripallotoiminnan eteen, mutta selvästi huomaa, että toimintaa tehdään nuori edellä. Se on hienoa!”

Laura Utunen odottaa jo innolla, että ​päästään kehittämään yhdessä turkulaista tyttökoristoimintaa. ” Turun NMKY:n vahvuus on myös siinä, että koripallon lisäksi yhdistyksessä on monenlaista muuta toimintaa. Ymmärtääkseni yhteisöllisyys on täällä vahvaa, toiminnat tukevat toisiaan”.

Valmentajasopimuksia tullaan tekemään lisää kevään aikana. ”Jos valmennustehtävät Turun NMKY:ssa kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä” Ronde vinkkaa.

”Tytöt tulevat olemaan vahva osa Turun NMKY:n koripallotoimintaa, kaikki joukkueet pelaavat jatkossa Turun NMKY:n nimellä ja toimintaa kehitetään yhdessä, yhteistyö tyttö- ja poikakoripallojoukkueiden välillä tulee olevaan vahvaa” kertoo Ruohonen.

Myös turkulainen, maailman pelikentillä mainetta kerännyt koripalloilija Tiina Sten ilahtui uutisen kuultuaan: ”Olen todella iloinen kuullessani Namikan päätöksestä aloittaa työ tyttöjen koripallon eteen! Kaikki toiminta, joka vie Suomen nais- ja tyttökorista eteenpäin, on tervetullutta ja kannustamisen arvoista. Olemmekin sopineet, että autan ja olen mukana kehittämässä Namikan tyttökoripalloa oman kokemukseni kautta, vaikka keskustelujemme pohjalta olenkin luottavainen heidän ammattitaitonsa, tahtotilansa ja seuran resurssien suhteen.

Korona-ajoista huolimatta Suomessa on juuri tehty kautta aikain ennätys koriksen lisenssimäärissä, joten uskon ja toivon, että myös Turussa on mahdollista saada paljon uusia harrastajia lajin pariin, ja kenties synnyttää jälleen pieni korisbuumi. ”

Lisätietoa: Liikuntasihteeri Juha Ruohonen juha.ruohonen@ymca.fi p. 0400 525 630

 
18.10.2023 11:40 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö ja Loop Basketball Training yhteistyösopimukseen

Suomen tunnetuin heittovalmentaja Jussi Pärssinen, joka tunnetaan Loop Basketball Training -ohjelmastaan, on tehnyt Pyrinnön kanssa yhteistyösopimuksen pelaajien heittovalmennuksesta ja valmentajien heittovalmennuksen kehittämisestä.

18.10.2023 11:29 Läntinen alue

Johtajuusseminaari

Ura Basket järjestää syksyn kiinnostavimman markkinointia ja urheilua käsittelevän seminaarin Kaarina-talolla torstaina 2. marraskuuta klo 8.30 alkaen.

7.9.2023 16:19 Läntinen alue

BC Nokian MATKA HUIPULLE -foorumi 19.10.2023

BC Nokia järjestää MATKA HUIPULLE -foorumin tukeakseen lasten ja nuorten koripalloharrastusta sekä nyt käynnistyneen Nokian Koripalloakatemian valmennustoimintaa.

30.8.2023 11:11 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Junioriturnaus Salossa

Mesucan 20 Junioriturnaus 16.-17.9.23 Salossa

30.8.2023 11:08 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Jokinen Basket aikuisturnaus Salossa

Jokinen Basket 20 Aikuisturnaus 16.-17.9.23 Salossa.

7.7.2023 09:18 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2023-24

Tampereen Pyrintö on valmiina kauteen 2023-24. Kaikki päävalmentajat on nimetty, ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

6.7.2023 15:27 Läntinen alue

Raholan Pyrkivä valmistautuu kauteen 23-24

Divisioona A:han noussut Raholan Pyrkivä panostaa entisestään juniorivalmennukseen – Anssi Niemestä seuran neljäs päätoiminen valmentajana

30.6.2023 12:00 Läntinen alue

Hella Street Basket -katukoristurnaus Raumalla 27.7.-28.7.2023

Rauma Basket ja Hella Street Food co. järjestää katukoristurnauksen Raumalla pitsiviikon kuhinassa! Kerää neljän hengen joukkue kasaan ja ilmoittaudu mukaan, ilmoittautuminen on auki NYT!

29.6.2023 09:47 Läntinen alue

Antti Nikkilä jatkaa Pyrinnössä juniorivalmentajana

Tampereen Pyrintö lisää valmennusosaamistaan junioripuolella ja nyt mukaan päätoimiseksi valmentajaksi tulee Antti Nikkilä, joka on ollut mukana seuran toiminnassa jo monta vuotta niin valmentaja kuin pelaajana.

Näytä lisää vastaavia