Tuomisto ja Vesiluoma jatkosopimuksiin EBT:n kanssa

10.7.2020 08:42 EBT:n naisten Korisliiga-joukkueen pallollinen pelaaminen on tulevalla kaudellakin vahvasti seuran omien nuorten kasvattien käsissä. Lotta Vesiluoma ja Sanni Tuomisto jatkavat joukkueessa kaudella 2020-21.

Viime kausi oli tilastojen valossa Lotta Vesiluoman uran toistaiseksi paras. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Lotta Vesiluoma, 22, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa Espoo Basket Teamin kanssa. Alkava kausi 2020-21 on hänen viides kautensa naisten Korisliigassa. Kuluneella kaudella 2019-20 Vesiluoma tilastoi keskiarvoikseen 9.7 pistettä, 2.1 levypalloa ja 1.8 syöttöä. 

- Hienoa että oma kasvattimme jatkaa joukkueessa. Lotta on tehnyt sitoutuneesti töitä kehittymisensä eteen vuosia ja saa nauttia työnsä tuloksista koko ajan enenevissä määrin. Hän oli viime kaudella selvästi sarjan toiseksi eniten rikottu suomalaispelaaja Awakin jälkeen, joka kertoo aktiivisesta hyökkäämisestä ja monipuolisesta viimeistelytaidosta. Rohkean hyökkäämisen lisäksi Lotta tuo joukkueeseen uhrautuvaa puolustamista ja hienon esimerkin itsensä kehittämisestä, kuvailee joukkueen päävalmentaja Niko Hellman seuran tiedotteessa.

- Hienoa päästä jatkamaan tutussa ympäristössä näinä epävarmoina aikoina. Vuosien myötä olen saanut kasvaa rauhassa kasvattajaseurassani saaden aina enemmän roolia ja nyt on aika nauttia siitä vastuusta. Tavoitteena on auttaa joukkuetta ja voittaa omat viime kauden haasteeni. Kesätreeneissä on ollut hyvä meininki ja odotan jo innolla pelien alkamista, iloitsee Vesiluoma.

Sanni Tuomisto, 19, on niin ikään EBT:n oma kasvatti, joka jatkaa vuoden mittaisella jatkosopimuksella joukkueessa. Alkava kausi 2020-21 on juuri 19-vuotta täyttäneelle Tuomistolle jo neljäs Naisten Korisliigassa. Viime kaudella Tuomiston tilastokeskiarvot olivat 9.6 pistettä, 3.6 levypalloa ja 2.6 syöttöä ottelua kohden. 

41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
41 nuorten maaottelua pelanneen Tuomiston kehittyminen jatkui viime kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga


- Sanni on pelannut meillä todella nuorena isossa roolissa jo muutaman vuoden ja suoriutunut erinomaisesti. Hän on kansainvälisen tason kokoinen takapelaaja sinne vaadittavilla nopeusominaisuuksilla varustettuna, joten omaa sitä myöden paljon potentiaalia kansainvälisiin peleihin aikuistasolle. Sanni on ollut sarjan parhaita puolustajia jo useamman vuoden ja kunhan kehitys jatkuu, niin hän on kohta nuoresta iästä huolimatta myös sarjan parhaita hyökkäyspään pelaajia, avaa Hellman. 

- EBTssä jatkaminen tuntuu luontevalta ratkaisulta. On kiva päästä aloittamaan taas uusi kausi varsinkin, kun edellistä ei päästy pelaamaan kunnolla loppuun. Omana tavoitteena on saada lisää varmuutta hyökkäyspäähän ja tiedän, että EBT tarjoaa hyvät mahdollisuudet tähän, kertoo Tuomisto.

Espoo Basket Teamin päävalmentajana jatkaa Niko Hellman apunaan Mikko Rönkä.

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

21.11.2021 20:08 Naisten Korisliiga

Vimpeli palasi voittajaksi

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Se olikin todellinen trilleri, josta voittajana selvisi lopulta ViVe.

20.11.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

19.11.2021 20:47 Naisten Korisliiga

EBT:lle kolmas perättäinen voitto

Perjantaina Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT kaatoi Märskyn 90-71 ja otti kolmannen voittonsa marraskuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

6.11.2021 17:25 Naisten Korisliiga

ToPo maajoukkuetauolle voitolla

Lauantaina pelattiin Naisten Korisliigassa viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa. ToPo otti siinä kotonaan pisteet 79-73.

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

31.10.2021 20:04 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Tampereelta

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Tapiolan Honka matkasi Tampereelle ja vei voiton 73-66.

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga

Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

26.10.2021 21:12 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nappasi selvän voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä Kouvottaret voitti kotonaan Catzin 101-67.

Näytä lisää vastaavia