ToPon naisille sopimuksia: Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas vahvistamaan joukkuetta

26.9.2022 10:15 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on solminut sopinut kolme mielenkiintoista sopimusta alkavalle kaudelle, kun Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas pukevat ToPon pelipaidan yllensä.

Edellisen kerran Saara Wahlgren nähtiin kotimaan parketeille keväällä 2018. Kuva: Ville Vuorinen

Pidempään ToPon naisten esityksiä seuranneet fanit muistavat Wahlgrenin vajaan kymmenen kauden takaa, jolloin tämä KaPon kasvatti edusti ToPon naisia Korisliigan pronssia juhlineessa joukkueessa. Tämän jälkeen tie on vienyt PeKan ja HyPon kautta ulkomaille, jossa Wahlgren on viimeksi pelannut Belgiassa. Loukkaantumiset ovat kuitenkin sotkeneet viime vuosien koripalloa, ja nyt oli aika palata juurille Helsinkiin.

- Pitkän loukkaantumisen jälkeen elämän muut osa-alueet toivat minut takaisin Helsinkiin ja ToPo oli täten luonnollinen valinta päästä takaisin pelikenttien puolelle. Olin kuullut, että ToPossa on myös hyvä ja tavoitteellinen valmennus sekä pelaajien puolella useampia tuttuja kasvoja, joiden takia paluu ToPo paitaan oli vieläkin helpompi, Wahlgren sanoo seuran tiedotteessa.

Toinen naisten tuore sopimus on solmittu ToPon oman kasvatin Anna Gardziellan kanssa. Menneellä kaudella Gardziella edusti ToPoa useamman ikäluokan valtakunnallisten sarjojen joukkueissa kovin tilastoin. Lisäksi hän pääsi vetämään kesällä myös Suomen paidan päälleen ensimmäistä kertaa urallaan.

- Ekasta maajoukkuekesästä jäi paljon hyviä muistoja sekä uusia oppeja. Pääsin pelaamaan ensimmäiset maajoukkuepelit, jotka menivät hyvin.”

Joukkueen GM Jussi Syrjänen pitääkin Gardziellan uran kannalta tärkeänä sitä, että tällä kaudella hänellä on mahdollisuus pelata niin liigassa, divarissa kuin myös U17 SM-sarjassa.

- Annalla on vaativa harjoitusympäristö sekä kolme eri tasoa, missä pelata. Anna on motivoitunut harjoittelija ja pystyy toteuttamaan erinomaisesti annettuja ohjeita, Syrjänen taustoittaa.

Tällä viikolla käynnistyvään Korisliiga-kauteen valmistautuva joukkue on täydentynyt amerikkalaisvahvistuksella, kun IImar’I Thomas on saapunut vahvistamaan joukkuetta. Thomas aloittaa ammattilaisuransa ToPosta. Viime kauden hän takoi pisteitä UCLA:ssa, ja sitä edeltävät neljä kautta vierähtivät Cincinnatin yliopistossa.

180-senttinen Thomas heilutti sukkaa menneellä kaudella kovatasoisessa UCLA:n yliopistossa keskimäärin 15,7 pisteen edestä ottelua kohden. Pisteiden lisäksi hän kirjasi tilastoihin myös 5,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Kausi 2020–2021 oli Cincinnatissa vieläkin tehokkaampi, tilastoriviksi kirjautui 23,7 pistettä, 7,5 levypalloa ja 3,3 syöttöä per peli. Thomas on valittu yliopistourallaan AAC:n vuoden tulokkaaksi (2018), kolmesti All-AAC First Teamiin sekä konferenssin vuoden pelaajaksi (2021).

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia