ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

Carmen Tyson-Thomas onnistui Peli-Karhuja vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

ToPo vei nimiinsä kärkikamppailun

Torpan Pojat jatkavat edelleen ilman tappioita. Päivän ottelussa sarjakkonen PeKa jäi helsinkiläisten jalkoihin 92-67.

ToPo nappasi vieraskentällä johdon avausjaksolla. Isoja eroja ei kuitenkaan avauspuolikkaalla syntynyt vaan vieraiden puoliaikajohto oli kuusi pistettä.

Tasaisuus jatkui myös kolmannella jaksolla. Päätösjaksolla PeKa nousi pisteen päähän seitsemän minuuttia ennen loppua. Viimeiset seitsemän minuuttia olivat kuitenkin ToPo:n näytöstä. Ne merkittiin vieraille 28-4 ja sarjapisteet matkasivat Helsinkiin.

Ilmar’I Thomas pussitti 26 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Carmen Tyson-Thomas oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhujen Randi Brown heitti 24 pistettä.

Pyrintö kesti Kouvottarien kirin

Pyrintö ja Kouvottaret kohtasivat Tampereella. Kotijoukkue nappasi sarjapisteet jännittävästä ottelusta 78-76.

Ensimmäisellä puoliajalla ei syntynyt isoja eroja. Kotijoukkue pääsi puoliajalle kolmen pisteen johdossa.

Jälkimmäisen puolikkaan Pyrintö aloitti paremmin ja kasvatti vähitellen johtonsa jo 17 pisteeseen. Kouvottaret ei kuitenkaan luovuttanut. Joukkue nousi viimeisillä minuuteilla aina kahden pisteen päähän. Kotijoukkue piti kuitenkin päänsä kylmänä päätöshetkillä ja voitto jäi Tampereelle.

- Menetimme vain kuusi kertaa tänään. Siinä meillä oli viime pelissä parannettavaa. Paransimme edelliseen peliin verrattuna kokonaisuutena. Koko joukkue onnistui. Johdimme jo reilusti ja päästimme vastustajan turhan lähelle. Tärkeintä kuitenkin, että saimme sarjapisteet, Saana Kujala kertasi.

Kujala loisti Pyrinnön tähtenä. Hän heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 30 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.  Kayla Shaw 24/7/7 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös vahvasti. Vieraista Shaiquel McGruder 19/11 teki tupla-tuplan.

Ottelutilasto

Vimpeli haki vierasvoiton EBT:stä

Vimpelin Veto otti toisen peräkkäisen voittonsa. Illan ottelussa se kaatoi EBT:n 81-72.

Vieraiden alku oli vahva. Joukkueen hyökkäyspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle kahdeksan pisteen johdossa. EBT paransi ottelun edetessä, mutta ennen puoliaikaa vierasjohto kasvoi kuitenkin 11 pisteeseen.

Vimpeli aloitus myös kolmannelle jaksolle oli hyvä ja joukkueen johto kasvoi 22 pisteeseen. Sen jälkeen EBT paransi ja kavensi eroa vähitellen. Vimpeli kuitenkin nappasi sarjapisteet

- EBT on todella hyvä joukkue. Onneksi saimme aikaan ison johdon. EBT pystyy tulemaan takaisin mistä tilanteesta vain. Jouduimmekin taistelemaan loppuun asti, Samatha Breen sanoi.

Breen oli tehokas. Hänelle kirjattiin 31 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Silja Viita säesti 12 pisteellä. Emännistä Erika Mace pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen 24 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa