ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

4.12.2021 19:09 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Anni Kujala heitti ennätyspisteensä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpelin vahva alku liikaa Pyrinnölle

Vimpelin Veto jatkoi vahvojen kotiotteluidensa sarjaa. Tällä kertaa joukkueen kotitaian sai kokea Tampereen Pyrintö. Kotijoukkue voitti 85-70.

Vimpeliläisryhmä tuli otteluun ryminällä ja otti heti alussa luulot pois vierailtaan. Se vei avausjakson 28-12.

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat, kun Pyrintö sai paremmin ottelun juonesta kiinni ja kavensi eron kuuteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla peli tasoittui hieman. Vimpeli kasvatti jälleen johtoaan ja päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 61-50.

Pyrintö taisteli päätösjaksolla hienosti, mutta ei onnistunut enää saamaan kunnollista kirivaihdetta päälle. Vimpeli vei voiton 85-70 ja jatkaa kotonaan tappioitta.

- Pyrintö puolusti paikkapuolustusta ja tällä kaudella ei ole ollut vastassa joukkueita, jotka pelaavat sitä. Löysimme keinoja tehdä koreja eri paikoista. Puolustuksessa saatiin oltua tarpeeksi aggressiivisia, eikä annettu Pyrinnön tehdä liian helppoja koreja. Kirivaiheessa Pyrinnöllä meni kolkkeja sisään ja saivat hyvän fiiliksen. Meillä taas muutama kolmonen meni ohi. Vaikka meillä on tällä kaudella tullut ottelussa lyhyt huonompi jakso, olemme kuitenkin pystyneet palaamaan meidän omalle tasollemme, Riikka Kujala kertasi ottelua.

Shaylen Burnett oli illan hahmo. Hän upotti 26 pistettä, nappasi 17 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Anni Kujala oli hurjassa heittovireessä ja heitti pääsarjauransa ennätyspisteet. Hän teki 24 pistettä. Pyrinnön Anna Peltola heitti niinikään oman ennätyksensä. Hänelle kirjattiin 16 pistettä.

- Alku oli tosi tahmea, emmekä pystyneet suoriutumaan niin kuin ajattelin eli otettua kolmosia pois vähän paremmin. Saatiin itseluottamus kuntoon jossain vaiheessa ja ihan hyvin taisteltiin takaisin pelin. Annoimme liian helppoja kolmen pisteen heittoja ja levypallopeli hävittiin, vieraiden päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Peli-Karhujen puolustus myrkkyä EBT:lle

Espoo Basket Team sai vieraakseen hienosti viime aikoina pelanneen sarjakärjen. Peli-Karhut haki pisteet 71-56.

Kotijoukkue oli vaikeuksissa vieraiden puolustuksen kanssa avaujaksolla. Se sai kasaan vain viisi pistettä. Pisteillä ei juhlinut myöskään PeKa, mutta avausjakso päättyi heidän hyväkseen 14-5.

Kotkalaiset saivat hurmoksen päälle hyökkäyspäässä toisella jaksolla. Sen ansiosta joukkue kasvatti johtoaan puoliajalle mentäessä lukemiin 43-21.

EBT tuli pukusuojasta sisuuntuneena ja onnistui kaventamaan eroa kolmannella jaksolla. Päätösjaksolle jäi kuitenkin kirittävää, sillä vierasjohto oli viimeisellä tauolla 16 pistettä.

Viimeisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei juhlinut pisteiden valossa. Ero pysyi lähes samana ja Peli-Karhut pääsi juhlimaan voittoa 71-56.

Inga Orekhova pelasi hienon ottelun ja teki 19 pistettä ja repi 16 levypalloa. Naomi Davenportille kirjattiin 15 pistettä ja 13 levypalloa. Kelsey Mcclure teki EBT:lle 14 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

Catz jäi ToPo:n jalkoihin

Lappeenrannan Catz sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Lappeenrannan urheilutalolle. Kotijoukkue oli täysin vastaantulija, kun ToPo haki vieraspisteet 85-48.

Helsinkiläisjoukkue teki Catzin hyökkäyspelaamisen vaikeaksi avausjaksolla. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-10.

Vieraat kasvattivat johtoaan toisella jaksolla. Catz sai hyökkäyspelinsä toimimaan hieman paremmin, mutta puoliajalle mentiin tilanteessa 43-27.

ToPo oli kolmannella jaksolla omaa luokkaansa. Se kasvatti johtoaan 30 pisteeseen.

Päätösjakso oli enemmänkin kosmeettinen. Vieraat veivät senkin nimiinsä ja voittivat ottelun 85-48.

Taru Tuukkanen teki 24 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport kirjautti tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Elena Melto teki Catzille 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

 
5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

27.7.2022 13:56 Naisten Korisliiga

Riikka Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Vimpelin Veto ja seuran oma kasvatti Riikka Kujala, 27, ovat solmineet jatkosopimuksen.

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga

Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

25.7.2022 08:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Anni Kujalan, 29, kanssa. Kujalalle tuleva kausi tulee olemaan jo hänen kymmenes naisten Korisliigassa.

22.7.2022 10:08 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari jatkaa Tampereen Pyrinnössä

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt jatkosopimuksen jo kahdeksanteen liigakauteensa valmistautuvan Iina Keski-Saaren, 24, kanssa.

22.7.2022 09:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarille tukku jatkosopimuksia ja uutena pelaajan Timperi – Frimodig jatkaa valmennuksessa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kouvottaret on tehnyt tukun jatkosopimuksia, kun Saara Sandell, Roosa Frimodig, Yasmine Blomfelt sekä päävalmentaja Joonas Frimodig ovat tehneet jatkosopimukset. Uutena pelaajana Kouvottarissa nähdään Johanna Timperi.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

21.7.2022 08:33 Naisten Korisliiga

Breon Gunnels täydentää Forssan Alun ulkomaalaiskolmikon

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Breon ”Bre” Gunnels, 23, käynnistää ammattilaisuransa Forssassa.

20.7.2022 12:07 Naisten Korisliiga

Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Cierra Walkersin, 24, kanssa. Walker päätti seniorikautensa keväällä Gonzagan yliopistossa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliiga

Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

Näytä lisää vastaavia