Teemu Rannikko: ”Nostettiin selkeästi tasoa toiseen peliin”

7.8.2022 11:25 Historian lehdet havisivat loppuviikolla Tampereella, kun Susijengin peliä kolmella vuosikymmenellä, 149 miesten maaottelussa ja neljissä kansainvälisissä arvokisoissa johtanut Teemu Rannikko, 41, siirtyi joukkueen valmennusjohtoon. Rannikko arvioi ensimmäisiä maaotteluitaan valmentajana positiiviseksi kokemukseksi.

Teemu Rannikko on ottanut paikkansa Susijengin valmennusjohdossa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengin valmentajakollegioon heinäkuun lopussa liittynyt Rannikko oli Hakametsässä pelatun Scandic Cupin Belgia-otteluissa saumaton osa Lassi Tuovin, Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän muodostamaa aivokeskusta.

Pääroolia penkin päädyssä näytteli ansaitusti uusi päävalmentaja Tuovi, mutta Rannikko näytteli rooliaan kokemuksella ja asiantuntemuksella.

- Hienoa tietenkin olla staffissa mukana. Tunsin päässeeni hyvin sisälle hommaan heti ekasta pelistä lähtien, valmentaja arvioi.

Susijengi taipui torstai-iltana Belgialle pistein 71-75, mutta pyöritteli lauantaina suvereenin 80-71-voiton Hakametsän Delfin Basket -yleisön riemuitessa ja mylviessä.

- Tultiin toiseen peliin paremmalla peli-ilmeellä ja aloitettiin peli hyvin, joten päästiin sitä kautta hyvin sisään. Ei me mitenkään vielä ehjää 40-minuuttista pelattu, mutta tasonnosto ensimmäiseen peliin verrattuna oli selkeä, jatkaa Rannikko.

Laboratoriosta uusia näytteitä

Keskikesän MM-karsintaikkunasta Susijengi ansaitsi täydet pisteet kaatamalla ensiksi Ruotsin näytöstyyliin kotonaan ja hakemalla sen jälkeen Kroatiaa vastaan kirivoiton viimeisen kaksiminuuttisen hengästyttämällä venymisellään.

Ottelut Belgiaa vastaan sujuivat pitkälti kokeilumoodissa. Uusia asioita ja pelaajia ajettiin sisään ja kenttätapahtumat muistuttivat aika ajoin laboratoriota, jossa valmennusjohto sai testata harjoituksissa sisään ajettuja valintoja otteluolosuhteissa.

- Kaikki on tietenkin vielä vaiheessa, mutta kahden ottelun välillä parannettiin esimerkiksi puolustusta merkittävästi. Hyökkäyslevypallopelaaminen oli kummassakin pelissä vahvaa. Lauantain ottelussa huomattiin myös joukkueena, että kun pallo liikkuu, tapahtuu hyviä asioita.

Hakametsässä väläyttelivät myös vähemmille minuuteille aiemmin jääneet pelaajat ja heistä erityisesti Olivier Nkamhoua, jonka liikkuvuus, voima ja viimeistelykyky korin läheisyydessä tuovat jo ensitutustumisella joukkueen peliin aivan uuden elementin.

Eikä sovi unohtaa esimerkiksi väkeviä näyttöjä takakentällä antaneita Perttu Blomgrenia ja Henri Kantosta tai välitöntä korintekokykyään jälleen kerran osoittanutta Remu Raitasta.

- Olli (Nkamhoua) osoitti molemmissa peleissä, minkä tason pelaaja on. Hän otti hienosti vastaan aloitusviisikon paikan, teki hartiavoimin töitä molemmissa päässä ja paransi pick and roll -puolustustaan erinomaisesti kahden ottelun välillä, Rannikko analysoi.

- Muutenkin onnistumisia tuli kivasti laajalla rintamalla. Iloinen tietysti Kantosen Henrin puolesta, joka on päässyt pitkän tauon jälkeen treenaamaan käytännössä vasta viikko sitten ja hallitsi peliä molemmissa päissä kenttää sen ajan, kun pääsi pelaamaan.

Kaksitoista paikkaa jaossa kisajengiin

Susijengi jatkaa MM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavia maaotteluitaan ensi viikolla Liettuassa, jossa vastaan asettuu Euroopan ja koko maailman parhaisiin maajoukkueisiin lukeutuva isäntämaa.

Ensimmäinen MM-jatkokarsintaikkuna käynnistyy kahden ja puolen viikon päästä Tampereen Nokia Arenalla Israelia vastaan ja siitä alle viikkoa myöhemmin Susijengi lentää kahdentoista pelaajan vahvuisena Prahaan pelaamaan EM-alkulohkoa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja pelaajien motivaatio korkealla.

- Huomioon pitää ottaa sekin, että Belgia-otteluissa riveistä puuttuivat Lauri (Markkanen), Mädi (Madsen) ja Micke (Jantunen), ja kaikki tietävät, minkä tason pelaajia he ovat, Rannikko hymyilee.

- Näytön paikkoja piisaa vielä koko joukkueelle joka ainoissa treeneissä ja valmistavissa maaotteluissa. Ensi viikolla on kaksi ottelua vielä selkeästi Belgiaa kovempaa joukkuetta vastaan ja sen jälkeen ollaan taas vähän viisaampia.

Susijengi kohtaa Liettuan Kaunasissa keskiviikkona 10.8. klo 19.30 alkaen ja Vilnassa torstaina 11.8. klo 19.30 alkaen.

Henkilöt

 
23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

27.8.2023 07:00 Susijengi

Mikael Jantunen 50. maaottelussaan: ”Nimenomaan nämä pelit kasvattavat”

Susijengin avainkalustoon pidemmän aikaa kuulunut Mikael Jantunen, 23, sai perjantaina ensituntumaa MM-kisojen tasosta ottelussa olympiapronssimitalisti Australiaa vastaan. Uransa 50. miesten maaottelun sunnuntaina pelaava Jantunen muistuttaa, mikä merkitys otteluilla maailman kovimpia maita vastaan on kehityksen kannalta.

26.8.2023 07:41 Susijengi

Susijengin valmentaja Sean Sheldon: ”Tämä on ollut uskomaton kokemus”

Susijengin valmennusjohtoon heinäkuussa liittynyt Utah Jazzin apuvalmentaja Sean Sheldon, 30, kertoi Utah Jazzin Roundball Roundup -podcastin tuoreimmassa jaksosta kesästään valmentajana Suomessa. Sheldon kuvailee Susijengin kanssa viettämäänsä aikaa uskomattomaksi kokemukseksi.

24.8.2023 16:04 Susijengi

Lauri Markkanen MM-avauksesta: ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan”

Elämänsä ensimmäisiin MM-kisoihin valmistautuva Susijengin syömähammas Lauri Markkanen, 26, oli MM-avauksen aattona tyyni, leppoisa ja määrätietoinen. Australia tarjoaa perjantaina Susijengille maailmanluokan haasteen, mutta Markkanen luottaa omaan joukkueeseensa ja sen hyvään, tuttuun perustekemiseen.

23.8.2023 08:15 Susijengi

Edon Maxhuni: ”On meistä itsestä kiinni, miten pärjätään tässä turnauksessa”

Pelinrakentajansa Edon Maxhunin, 25, mukaan Susijengi haki vuoden takaisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa ”positiivista kiukkua” joukkueeseen kohdistuneista epäilyistä ja päättikin kisansa parhaaseen tulokseen yli 50 vuoteen. Sama näyttämisen halu toimii Susijengin johtotähtenä myös perjantaina käynnistyvissä Aasian MM-kisoissa.

19.8.2023 14:05 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi MM-kisojen kynnyksellä: ”Mennään ja nautitaan!”

Kauan odotettu hetki on viimein käsillä ja Susijengi valmis nousemaan MM-kisakoneeseen pitkälle lennolle kohti Aasian MM-kisoja. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan viime viikot antoivat lupaavia signaaleja Susijengin iskukyvystä ja joukkue lähtee Okinawalle nöyränä, mutta itsevarmana.

9.8.2023 09:01 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Haemme hallittua kaaosta!”

Kun Susijengi kukisti perjantaina Tampereen Nokia Areenan ennätysyleisön edessä Liettuan, pyöritti joukkueen hyökkäystä ennennäkemättömässä kunnossa viilettänyt Ilari Seppälä. Susijengin avainpelaajien joukkoon itsensä viime vuosina pelannut Seppälä uskoo olevansa tänä päivänä koripalloilijana parempi kuin koskaan.

7.8.2023 10:18 Susijengi

Elias Valtonen: ”Annetaan keskiviikkona yleisölle kunnon show”

Susijengien luottopelaajien joukkoon viime vuosina murtautuneelle Elias Valtoselle, 24, viime pelikausi oli haastava, mutta opettavainen. Satakuntalaislähtöinen Valtonen uskoo voivansa valjastaa pitkän kauden kokemukset käyttöönsä MM-kisakesän aikana ja kasvavansa entistäkin merkittävämpään rooliin Susijengissä.

5.8.2023 10:58 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Mikäs sen makeampaa kuin voittaa tuollaisen yleisön edessä”

Susijengin syömähammas Lauri Markkanen käynnisti kesänsä 24 pisteen henkilökohtaisella potilla hurmosvoitossa Liettuaa vastaan. Markkanen löysi omasta pelistään vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta kehui vuolaasti sekä joukkuetovereitaan että Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päistä ennätysyleisöä.

4.8.2023 10:17 Susijengi

Miro Little: ”Tampere on koriskaupunki!”

Pitkiä perinteitä jatketaan taas perjantai-iltana, kun Susijengi juoksee saalistamaan kesän avausotteluunsa Tampereen Delfin Basket -turnausyleisön edessä. Joukkueen pirkkalaispelinrakentaja Miro Little, 19, lupaa, että Susijengi tarjoaa kotikaupunkinsa yleisölle kunnon show’n.

1.8.2023 10:50 Susijengi

Alexander Madsen: ”Tavoitteena uran parhaat kisat ja uran paras kausi”

Nousujohteinen kolmivuotinen Latviassa, syyskesän 2022 menestyksekkäät EM-kisat ja erinomainen syksy AEK Ateenassa ovat osoittaneet, että Alexander Madsen, 208 cm ja 28 v., kuuluu koripalloilijana Euroopan kärkitasolle. ”Mädi” uskoo, että alkaneen MM-kisakesän aikana hän pystyy ottamaan vielä suuremman harppauksen huippuaan koripalloilijana.

31.7.2023 14:50 Susijengi

Henri Kantonen: ”Mulla on edelleen paljon ulosmittaamatonta potentiaalia”

ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 25, kohosi vuosi sitten polvivamman ikeestä Susijengin EM-kisajoukkueeseen ja loisti parrasvaloissa neljännesvälierävoitossa Kroatiasta. Kantonen kantoi EM-kisoista ammennetun itseluottamuksen Karhu Basketin paitaan Korisliigaan ja FIBA Europe Cupiin ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

28.7.2023 11:51 Susijengi

Kesäliigakokemuksen vahvistama Mikael Jantunen: ”Kaikki mahdollisuudet on käytettävä”

Susijengin avainpelaajiin jo viiden vuoden ajan kuulunut Mikael Jantunen, 23, on kehittynyt viime vuosina harppauksin. Uutta roolia korintekijänä ottanut Jantunen väläytteli ratkaisuvalmiuttaan kesällä NBA:n kesäliigassa, jota hän piti silmiä avaavana kokemuksena. Jantunen uskoo, että niin hänen kuin Susijenginkin parhaat ajat ovat vielä edessä.

27.7.2023 12:23 Susijengi

Alex Murphy: ”Olen hyvässä paikassa koripalloilijana”

Syyskesällä 2022 Alex Murphy katsoi riemuissaan ja haikeana Susijengin menestyksekästä taivalta Prahan ja Berliinin EM-kisoissa. Heti kisojen jälkeen Murphy kävi Henrik Dettmannin kanssa pitkän keskustelun, jonka seurauksena hän on sitoutunut Susijengiin vahvemmin kuin koskaan ja odottaa MM-kisakesältä 2023 suuria.

26.7.2023 13:25 Susijengi

Olivier Nkamhoua: “Tässä saattaa olla edessä sellainen pätkä, että ollaan aika kova jengi”

Suomalainen koripalloyleisö sai kesän 2022 aikana esimakua siitä, mitä Olivier Nkamhoua voi Susijengiin tuoda. Viime kaudet Tennesseetä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut 203-senttinen Helsingin NMKY:n kasvatti uskoo, että Susijengillä on mahdollisuudet yltää seuraavien vuosien aikana ennennäkemättömiin korkeuksiin.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

30.6.2023 11:15 Susijengi

Dettmann Rising Stars -leirityksestä: ”Lupaavalta näyttää”

Suomen Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Henrik Dettmann seurasi Susijengi Rising Stars -leirityksen harjoitukset ja pelit paraatipaikaltaan kentän laidalta. Dettmann kertoo pitäneensä näkemästään ja toteaa leirityksen antaneen hyviä signaaleja Susijengin kesästä ja lähitulevaisuudesta. Myös ottelu MM-kisaisäntä Filippiinejä vastaan synnytti ajatuksia.

Näytä lisää vastaavia