Täysi kierros Naisten Korisliigassa – Kouvottarille avausvoitto

14.10.2017 Kouvottaret haki kauden avausvoiton lauantaina murskaamalla HBA:n 93–57 (43–28). Tapiolan Honka jatkoi vierasvoittoputkeaan päihittämällä Hyvinkään Pontevan 80–60 (45–30). Lappeenrannan Catz haki voiton Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 75–66 (37–29). Kotkan Peli-Karhut voitti Forssan Alun kotihallissaan 93–67 (43–35) ja Vimpelin Veto ylsi 96–80 (54–26) vierasvoittoon Äänekosken Huimasta.

Brittany Carter heitti 25 pistettä lauantaina Kouvottarien voittaessa HBA:n. Kuva: Matti Koskinen

Tapiolan Hongan Heta Korpivaara on ollut todella kovalla pelipäällä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Natalie Dayn tärkeät korit auttoivat Catzin voittoon lauantaina. Kuva: Ville Vuorinen

Akilah Sims on ollut naisten Korisliigan tehokkain pisteidentekijä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Sydney Coffey upotti lauantaina 25 pistettä Vimpelin voittaessa Äänekosken Huiman. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kouvottaret ei antanut lauantaina helsinkiläisvierailleen juurikaan saumaa päästä otteluun mukaan. Kotijoukkue dominoi kentän tapahtumia ja nakutteli tasaisella pelillä murskaavaan 93–57 -voittoon HBA:sta. Voitto oli Kouvottarille kauden ensimmäinen.

 

Kouvolan Kouvottaret otti kuskin paikan lauantaina jo avausminuuteilla. Ensimmäisen neljänneksen 26–8 -numeroilla erinomaisen alun otteluun saanut joukkue ei hidastanut tekemistään missään vaiheessa. HBA pääsi paremmin mukaan otteluun toisella jaksolla, mutta tauon jälkeen Kouvottarien puolustus mykisti helsinkiläishyökkäyksen toisensa jälkeen. Päätösjaksolla HBA sai jälleen palloa paremmin sukkaan, mutta kotijoukkueen suuri etumatka oli liikaa.

 

Kouvottarien amerikkalaisvahvistuksien taso oli lauantaina korkealla. Brittany Carter (25/5/1) oli joukkueensa pistekärki. Whitney Frazier (19/10/4) ja Layne Murphy (13/10/4) viimeistelivät tupla-tuplat. Roosa Frimodig (14/3/2) heitti kolmoset (4/4) täydellisellä tarkkuudella ja Vimpelistä Kouvolaan siirtynyt Ulriikka Latvala (12/5) sai palloa upotettua pirteästi. HBA:n riveistä peliä johti takapelaaja Sara Bejedi 17 pisteellä, 7 levypallolla ja 5 syötöllä. Myös Ebba Pekonen (10/2) pelasi kaksinumeroisille lukemille.

 

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näki, että pelissä näkyi harjoitusten tulokset.

– Pystyimme toteuttamaan niitä asioita, mitä olimme harjoitelleet. Meidän hyökkäyspelissä tuli aukinaisia heittoja sen kautta, että saimme palloon enemmän liikettä. Toinen asia tämän päivän pelissä oli se, ettemme lähteneet mukaan juoksukilpailuun.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen näki, että joukkueella ei ollut lauantaina juurikaan mahdollisuuksia voittoon.

– Meillä on paljon oppimista. Puolustus vuosi, emmekä päässeet juoksemaan sitä kautta. Jäimme staattiseksi emmekä saaneet palloa liikkeelle. Iloista on se, että Ebba Pekonen otti tänään askeleen eteenpäin.

Kotijoukkueen Ulriikka Latvala kiitteli ottelun jälkeen koko joukkueen hyökkäyspelaamista.

– Hyökkäyspään peli rullasi koko joukkueelta hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja.

HBA:n Sara Bejedi näki vaikeuksia joukkueensa yhteispelissä lauantaina.

– Emme pystyneet pelaamaan joukkueena tarpeeksi hyvin. Jätimme heittäjät usein auki puolustuspäässä. Heillä upposi kolkit ja he pääsivät myös sisältä skoraamaan hyvin.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–HBA

 

Tapiolan Honka oli tyly lauantaivieras Hyvinkään Pontevalle Martinhallissa. Joukkue nappasi jo kolmannen vierasvoittonsa putkeen kun Ponteva kaatui lukemin 80–60. Kovaa tempoa ylläpitänyt vierasjoukkue ei päästänyt hallitsevaa mestaria kunnolla otteluun mukaan.

 

Ottelun avausneljännes käytiin melko tasaisissa tunnelmissa, mutta toisella jaksolla Honka alkoi käynnistelemään moottoriaan hyökkäyspäässä. Honka onnistui nykäisemään Wilesia Hardyn ja Heta Korpivaaran hyvien heittojen ja onnistuneen levypallopelin avulla johtoaseman reiluun kymmeneen pisteeseen.

Kolmas jakso jatkui tasaisesti, mutta päätösneljänneksellä Honka nosti jälleen tasoaan asteella. Ottelussa nähtiin dramaattinen hetki päätösneljänneksellä kun HyPon Taru Tuukkanen sai kovan iskun leukaansa, mutta palasi kentälle myöhemmin ottelussa. Hongan tiivis puolustus varmisti sen, ettei Ponteva päässyt enää iskuetäisyydelle ottelun loppuminuuteilla.

 

Ottelun paras pistenainen oli Hongan Heta Korpivaara (27/8/3). Wilesia Hardy (20/13/3) viimeisteli tupla-tuplan ottelussa. Roosa Lehtoranta (11/3/4) ylsi myös kaksinumeroisille lukemille. Hyvinkään Pontevan pistekärski oli Candice Warthen (14/9/1). Taru Tuukkanen (11/10/3) tilastoi tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Ponteva–Honka

 

Lappeenrannan Catz haki lauantaina 75–66 -vierasvoiton Espoo Basket Teamista. Voitto oli lappeenrantalaisille kauden kolmas. Joukkue ei ole kokenut Tapiolan Hongan tapaan vielä tappioita kuluvalla kaudella.

 

Vierasjoukkue pääsi hienoisesti niskan päälle avausneljänneksellä, mutta toinen jakso mentiin tasaisemmissa merkeissä. Tauon jälkeen vierasjoukkue piteli noin kymmenen pisteen johtoasemaa. Päätösneljänneksellä joukkue pysyi Natalie Dayn onnistuneilla heitoilla voitossa kiinni, eikä EBT päässyt kaventamaan eroa kuin parhaimmillaan seitsemään pisteeseen.

 

Natalie Day (28/7/1) oli kentän paras pistenainen lauantaina. Myös Valencia McFarland (17/2/5) ja Veera Pirttinen (10/4/1) olivat iskussa. Espoo Basket Teamin riveistä erottuivat Zykira Lewis (20/7/2) ja tupla-tuplaan yltäneet Kamilah Jackson (13/16/5) ja Lotta Aaltonen (13/13/4).


 

Catzin Jelena Reshetko (10/10/2) otti lauantaina neljä riistoa. Näin hänen kaikkien aikojen riistomääränsä Korisliigan runkosarjassa on nyt tasan 600. Hän on kuudes pelaaja liigahistoriassa, joka on yltänyt kyseiseen satamäärään. Reshetkon ennätys riistoissa yhdessä pelissä on kahdeksan.


 

Ottelutilastot: EBT–Catz

 

Kotkan Peli-Karhut liittyi lauantaina kolmen voiton joukkueiden joukkoon päihittämällä Karhuvuoren urheilutalolla Forssan Alun lukemin 93–67. Peli-Karhut hallitsi kentän tapahtumia pitkälti läpi ottelun, mutta erinomainen päätösneljännes auttoi kasvattamaan voittolukemia.

 

Peli-Karhut piti hienoista johtoasemaa hallussaan kolme neljännestä, mutta viimeisellä jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Päätösjakso merkittiin Peli-Karhujen hyväksi lukemin 31–13. Amerikkalaisvahvistuksista Akilah Sims oli ottelussa ilmiliekeissä. Alkukauden tehokkaasti pelannut laituri viimeisteli ottelussa 40 pistettä, 11 levypalloa ja syötön. Myös Daisha Simmonsilla (21/3/8) ja Megan Mullinsilla (14/8) oli tehokas pelipäivä. Forssan Alun pistekärki oli tupla-tuplan tilastoinut Mia Loyd (23/10).

 

Ottelutilastot: Peli-Karhut–FOA

 

Myös Äänekoskella päästiin suuriin pistelukemiin kun Vimpelin Veto oli Huimaa vahvempi lukemin 96–80. Päätösjaksolla Huima pääsi peliin mukaan, mutta Vimpelin johto oli kotijoukkueelle liikaa. Vedon johto ottelussa oli parhaimmillaan 37 pistettä.

 

Vimpeli sai otteluun erittäin vahvan alun. Joukkue onnistui tukkimaan Huiman hyökkäysyritykset ja viimeistelemään omassa hyökkäyspäässä tehokkaasti. Tauon jälkeen Huima pääsi otteluun paremmin mukaan ja viimeinen neljännes oli lähestulkoon kotijoukkueen näytöstä. Veto onnistui kuitenkin pitämään piste-eron tarpeeksi suurena Huiman hyvästä vireestä huolimatta.

 

Voittajajoukkueen tehokkain pelaaja oli 25 pistettä, 3 levypalloa ja 4 syöttöä tilastoinut Sydney Coffey. Myös Noora Järvikangas (14/8/5), Pachiyaanna Roberts (16/11/5) ja Avyanna Young (16/8/1) olivat pelipäällä. Äänekosken Huiman pistekärki oli tupla-tuplan viimeistellyt Tyler Gilbert (15/12/3).

 

Ottelutilastot: Huima–Vive

 

Naisten Korisliiga jatkuu 19.10. ottelulla HBA–Äänekosken Huima.

 
22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

Näytä lisää vastaavia