Tapiolan Hongan miesten I divisioonajoukkueen runko lähes kasassa

1.6.2011 Tapiolan Hongan miesten I divisioonajoukkueen runko pelikaudelle 2011/12 alkaa olla koossa. Honka on sopinut pelaajasopimukset Anselmi Vanjoen, Panu Vertion ja Ilkka Sirolan kanssa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa kuudetta kautta Jussi Syrjänen, 29.

Anselmi "Pamppu" Vanjoki siirtyy Korisliigan Hongasta I divarin Honkaan.

Hongan paidassa jatkaa myös Ilkka Sirola. Kuvat: Tuomas Venhola ja Francois Perthuis.

Viimeiset viisi kautta Korisliigaa Espoon Hongassa pelannut 22-vuotias Anselmi Vanjoki siirtyy tulevaksi kaudeksi kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan riveihin. 193-senttinen Vanjoki heitti viime kaudella liigassa vajaassa 14 minuutissa keskimäärin 3,5 pistettä ottelua kohden ja pelasi yli 10 minuutin keskiarvolla myös kansainvälistä VTB-liigaa.

25-vuotias Panu Vertio pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa espoolaisryhmässä. Erinomaisena puolustajana tunnettu 192-senttinen Vertio urakoi keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 5,4 levypalloa ja 1,6 riistoa ottelua kohden.

Kuudennen kautensa Hongassa aloittava 197-senttinen, 25-vuotias iso laituri Ilkka Sirola kuuluu joukkueen vakiokasvoihin. Viime kaudella Sirola takoi 9,7 pistettä ja 5,6 levypalloa ottelua kohden.

Päävalmentaja Syrjänen on tyytyväinen solmittuihin pelaajasopimuksiin.

- Vanjoki on minulle tuttu pelaaja pitkältä ajalta. Hän oli mukana jo kaudella 2006/07 A-poikien Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa ja oli silloinkin joukkueen luottopelaaja. Uskon, että Anselmi tulee pelaamaan divarissa erittäin hyvän kauden, Syrjänen kertoo.

- Panu Vertio on esimerkillinen urheilija ja sopii loistavasti nuoreen joukkueeseemme. Panun tekemisestä junioripelaajamme voivat ottaa mallia. Ilkka Sirola on todellinen luottopelaaja, joka missaa otteluita tai harjoituksia erittäin harvoin ja tekee ottelusta toiseen nöyrästi duunia.

Vanjoen, Vertion ja Sirolan lisäksi joukkueen runko muodostuu seuran A-junioreista sekä mahdollisesti muutamasta juniori-iän ohittaneesta pelaajasta. Kesäharjoitteluryhmä muodostuu noin 25 pelaajasta, joista I divisioonajoukkue sekä seuran A-poikien edustus- ja 2-joukkueet tullaan muodostamaan. Divarijoukkue saattaa saada lisävahvistuksia myös Korisliigan Espoon Hongasta.

Syrjäsen apuna valmennusportaassa toimivat Niko Nyholm sekä Jesse Taalikka.

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia