Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

Liisa Taponen ja Pyrintö ottivat kauden avausvoiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti pisteitä

Sarjakärki PeKa kohtasi Vimpeliin Vedon. Tappioitta kauden pelanneen kotkalaisjoukkueen hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja se voitti ottelun 117-83.

Avauspuoliskolla vierasjoukkue pysyi vielä hyvin pelissä mukana. Puoliajalla PeKan johto oli vain kuusi pistettä.

Toinen puoliaika oli sitten Peli-Karhujen näytöstä. Kolmannen jakson päättyessä tilanne oli 82-63.

Peli jatkui samanlaisena myös paatösjaksolla. PeKa kasvatti johtoaan vielä 15 pisteellä ja voittivat pelin lopulta 117-83.

- Hyökkäyksessä ei mitään hätää. Ekaan 20 minuuttiin ei saatu puolustusta toimimaan, kotijoukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Vimpelin aloitusviisikko teki kaikki joukkueen pisteet, eikä apuja penkiltä herunut. PeKa:n vaihtopelaajat puolestaan tekivät 36 pistettä.

- Kaksi ensimmäistä jaksoa molemmat onnistui hyvin ja oltiin hyvin pelissä mukana alussa. PeKa:n laaja materiaali alkoi puoliajan jälkeen painamaan jaloissa hieman, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala totesi

Zykera Rice oli jälleen hyvällä pelipäällä. Hän teki 25 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Anissa Pounds upotti 17 pistettä. Hän upotti kaikki neljä kolmen pisteen heittoaan. Doniyah Cliney oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 22 pistettä, jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja otti yhdeksän levypalloa. Kayla Gordon teki 31 pistettä.

Ottelutilasto

Pyrintö avasi voittotilinsä

ToPo matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Kotijoukkue metsästi otteluun lähdettäessä vielä avausvoittoaan, mutta enää sen ei tarvitse sitä tehdä sillä se onnistui nappaamaan avausvoittonsa 80-64.

Vierasjoukkue hallitsi hieman avauspuoliskoa. Se onnistui viemään molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 40-28.

Ottelu kääntyi kotijoukkueelle kolmannella jaksolla. Pyrintö teki sen aikana melkein mitä tahtoi varsinkin hyökkäyspäässä ja pääsi viimeiselle tauolle johdossa 59-50.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö ei luopunut enää johtoasemastaan. Se onnistui kasvattamaan johtoaan ja voitti pelin lopulta 80-64.

- Kyllähän tämä voitto hymyilyttää! Erityisesti sen takia, että tämä oli koko joukkueen voitto ehdottomasti, tähän tarvittiin koko joukkuetta, ja kaikki onnistui tänään, myös valmennus ja penkki. On hyvä nähdä, että meidän työ tuottaa tulosta, koska ollaan jo pitkään tehty hyvää työtä, ja tiedettiin, että se voitto tulee sieltä vielä. Tästä saatiin itseluottamusta, voi olla ylpeä koko jengistä, Pyrinnön Anni Jämsä kertasi.

Pyrinnön avausviisikko teki ottelussa 59 pistettä, kun taas ToPo:n vastaava jäi 36 pisteeseen.

- Ensimmäinen 20 minuuttia pelattiin erittäin hyvin, ja pidettiin Pyrintö pienissä lukemissa. Kolmannella jaksolla meidän puolustus levähti, Pyrintö pystyi tekemään 31 pistettä, mikä käänsi tämän pelin, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Jämsä teki tamperelaisille 18 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Liisa Taposelle kertyi tupla-tupla 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Nea Kuisma teki vieraille 11 pistettä.

Ottelutilasto

EBT vei Märskyä

HBA-Märsky matkasi EBT:n vieraaksi. Kolmannelta sijalta otteluun lähtenyt EBT ei antanut vieraiden yllättää ja vei ottelusta pisteet 90-73.

EBT vei ottelua heti alusta alkaen. Se karkasi jo avauspuoliajan aikana johtoon 46-32.

Kotijoukkue oli askeleen edellä myös kolmannella jaksolla. Se kasvatti johtoaan neljällä pisteellä amerikkalaiskaksikkonsa johdolla.

Viimeisellä jaksolla Märsky ei pystynyt nousemaan taistelemaan voitosta. Lopulta pisteet matkasivat Espooseen 90-73.

Espoolaiset pääsivät ottelussa heittämään huomattavasti enemmän kahden pisteen heittoja. Se onnistui niissä 34 kertaa, kun vieraat onnistuivat vain 13 kahden pisteen heitossa.

Hannah Little teki ottelussa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 13 levypalloa. Morgan Batey heitti myös 22 pistettä. Vieraista Saga Ukkoselle merkittiin 19 pistettä.

Ottelutilasto

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia