KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

8.10.2021 20:19 Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

Kotkalaiset nappasivat 22 hyökkäyslevypalloa voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä luvuin 87–77. Kovan kamppailun jälkeen kotkalaiset isännät hoitivat pisteet taskuunsa, vaikka Pyrintö pärjäsi ottelussa paremmin kaikissa heittokategoriassa eli kahden pisteen, kolmen pisteen ja vapaaheittojen osumatarkkuudessa. KTP hallitsi kuitenkin levyjä ja joukkueelle merkittiin yhteensä peräti 22 hyökkäyslevypalloa.

Illan sankariksi yksilösuorituksissa nousi jälleen kerran vanha tuttu Remu Raitanen. Korinteon ammattilainen tykitti tauluun 21 pistettä, vaikka kaukoheitot takkuilivatkin – vain kolme osumaa 14:stä – ja nappasi sensaatiomaiset 13 levypalloa.

Tärkeää työtä teki myös amerikkalaisvahvistus Flenard Whitfield, jolle merkittiin 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Tämänkaltaisessa paikkapelaamisessa hyökkäyslevypalloja on aina tarjolla, joten me käytimme asian hyödyksemme. Käytimme kokoamme, ja se toi meille voiton, totesi Whitfield Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön riveissä paras pistesuoritus nähtiin Shaquille Keithiltä, joka merkkautti niitä 19. Pyrinnöllä on nyt kaksi tappiota kolmesta ottelusta, kun taas voittajajoukkue KTP:llä on samalla ottelumäärällä kaksi voittoa.

Ottelutilastot

Kouvot sai puoliajalla potkua

Kouvot otti kauden kolmannen perättäisen voittonsa kaataessaan kotikentällään Lahti Basketballin 114–88. Lahdelle ottelu puolestaan oli toinen tappio kolmesta pelistä.

Voittajajoukkueen pistehirmuina työskentelivät illan ottelussa Amir Hinton ja Isiah Osborne. Hintonille merkittiin 29 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun taas Osborne keräsi 24 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kapteeni Tuomas Hirvonen jäi korinteossa seitsemään pisteeseen mutta jakoi huimat kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

Puoliaikaan asti Kouvojen ja Lahden käynti sujui rinta rinnan, mutta kolmannella jaksolla Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tarttui joukkueensa merkittäviin ongelmakohtiin ja virheiden korjaamisen jälkeen ero repesi roimasti.

– Ensimmäisellä puoliajalla tuli neljä kommunikointivirhettä ja heti suoraan 12 pistettä kaukoheitoista vastustajalle. Lisäksi parikymmentä pistettä hyökkäyslevypalloista. Puoliajalla oli helppo ottaa kiinni juuri niistä asioista. Halusimme peliin lisää vauhtia. Vaikka Lahti onkin ollut jo vuosia se vauhdikas joukkue, niin halusimme lähteä nokittamaan, Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden puolella monipuolisimmat esitykset nähtiin Admon Gilderiltä ja Henri Ventoniemeltä. Gilder keräsi 16 pistettä ja kymmenen levypalloa, ja Ventoniemi puolestaan 16 pistettä ja kuusi syöttöä.

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga