Tahvanainen vedossa tuplaotteluissa, Amzil ja Dayton venyttivät voittoputkeaan

19.1.2021 09:00 Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Ville Tahvanainen heitti 13 ja 12 pistettä, kun Bradley voitti viikonloppuna Evansvillen kahdesti. Mustapha Amzilin edustama Dayton taas venytti voittoputkensa kolmeen Atlantic 10 -konferenssissa.

Ville Tahvanainen heitti erinomaisesti kolmosensa viikonloppuna. Kuva: Ville Vuorinen.

Missouri Valley -konferenssissa Bradley palasi kotikentälleen ensimmäisen kerran sitten 28 päivän ja voitti viikonloppuna Evansvillen kahdesti. Lauantain ottelussa Evansville kaatui numeroin 60-69 (27-34).

Läpi kauden Bradleyn aloitusviisikossa pelannut Tahvanainen oli yksi kolmesta joukkueen pelaajista, jotka ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille. Tahvanaisen illan saldo oli 13 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja yksi riisto 29 minuutissa.

> Ottelutilastot

Sunnuntaina Bradley oli dominoiva, kun Evansville kaatui lukemin 55-86 (21-49). Tahvanainen säkitti 12 pistettä, joiden kylkeen hän tilastoi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Tahvanaisen sihti oli viikonloppuna kohdillaan: ensimmäisessä pelissä hän heitti kolmosensa 3/4 ja toisessa 4/6.

Bradley on pelannut nyt neljä konferenssiottelua, joista joukkue hävisi ensimmäisen, mutta on nyt voittanut kolme putkeen.

> Ottelutilastot

Atlantic 10 -konferenssissa Mustapha Amzilin edustama Dayton voitti kolmannen peräkkäisen pelinsä, kun Dayton päihitti George Washingtonin 67-54 (35-22). Amzil sai vastuuta peräti 36 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa, yhden syötön ja riiston.

> Ottelutilastot

Jantunen ja Utah hävisivät Californialle

Mikael Jantunen ja Utah kärsi tappion Pac-12-konferenssissa, kun California jylläsi ohitse toisella puoliajalla 72-63 (22-34) -voittoon. Jantunen pelasi aloitusviisikossa 29 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhouan edustama Tennessee venytti voittoputkensa kolmeen, kun Tennessee voitti Vanderbiltin 61-81 (24-34). Nkamhoua heitti kaksi pistettä neljässä peliminuutissa.

> Ottelutilastot

Tulokaskauttaan pelaava Teemu Suokas ja Ball State voittivat Mid-American-konferenssissa Northern Illinoisin 58-78 (19-34). Suokas pelasi vaihdosta kymmenen minuuttia heittäen kolme pistettä ja napsien kaksi levypalloa.

> Ottelutilastot

Murphy jälleen tehokkaana pienillä minuuteilla

Tomas Murphyn edustama Vermont haki kaksi voittoa America East -konferenssin otteluissa Mainea vastaan. Lauantaina Vermont päihitti Mainen ylivoimaisesti 30-65 (12-31). Murphy pelasi 16 minuuttia, joiden aikana hän saalisti seitsemän pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Sunnuntaina Maine pisti paremmin kampoihin, mutta Vermont voitti silti numeroin 60-88 (28-47). Murphy pelasi seitsemän minuuttia keräten yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Big West -konferenssissa Tuukka Jaakkola ja Cal Poly hävisivät viikonloppuna kahdesti UC Riversidelle. Perjantaina vahvan toisen puoliajan pelannut UC Riverside oli parempi loppunumeroin 86-51 (36-37). Jaakkola keräsi kaksi pistettä ja yhden levypallon kahdeksassa minuutissa.

> Ottelutilastot

Lauantaina UC Riverside oli toistamiseen parempi; tällä kertaa numeroin 70-53 (30-26). Jaakkola sai peliaikaa 17 minuuttia, joiden aikana hän upotti kahdeksan pistettä, noukki kaksi levypalloa ja riisti kerran.

> Ottelutilastot

Perjantaina Jesper Granlund ja Longwood hävisivät Winthropille 50-70 (22-36). Granlund pelasi viisikossa 28 minuuttia tilastoiden viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

> Ottelutilastot

Asiat

 
18.4.2024 10:23 Susijengi

Federiko Federiko Texas Techin riveihin

Viimeiset kaksi kautta mainioita otteita Pittsburghin riveissä esittänyt Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 22, vaihtaa joukkuetta Yhdysvaltain NCAA-liigassa. Susijengin vahvuuteen kuuluvan 211-senttisen Federikon uusi joukkue on Big 12 -konferenssissa pelaava Texas Tech.

4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Näytä lisää vastaavia