Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

12.2.2024 15:05 Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Espoo Metro Areenalle 26. helmikuuta. Kuva: Ville Vuorinen

Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Hanki liput nyt!


- Alkaahan siitä olla pian jo puoli vuotta, kun palasimme Okinawan MM-kisakentiltä. Meille on tiedossa iso vuosi kaksine EM-karsintaikkunoineen ja olympiakarsintoineen. Jokainen treeni ja maaottelu on äärimmäisen arvokas kehityksen ja koheesion kannalta, Tuovi summaa.

Susijengi pelaa helmikuussa alkavissa EM-karsinnoissa G-lohkossa yhdessä Serbian, Tanskan ja Georgian kanssa. Karsinnat pelataan kolmessa karsintaikkunassa (helmikuu 2024, marraskuu 2024, helmikuu 2025). Lohkosta syksyn 2025 EM-kisoihin etenevät tulevien EM-kisojen järjestäjämaihin lukeutuvan Suomen lisäksi kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta.

- Historia on osoittanut, että jokaisella maaottelulla on iso merkitys, Tuovi kommentoi EM-karsintalohkon alkuasetelmia.

- Lohko on tasainen, kaikki joukkueet siinä äärimmäisen laadukkaita ja kilpailu kovaa. Tiedossa on kuusi karsintaottelua motivoituneita ja hyvin toisistaan poikkeavia vastustajia vastaan. Karsinnat tarjoavat meille tilaisuuden kasvaa joukkueena ja antaa näyttöjä yksilöinä.

Karsintamiehistössä tuttuja runkopelaajia ja mielenkiintoisia haastajia

Helmikuun karsintaikkunaan koolle kutsuttu susilauma on miehitykseltään varsin tuttu.

Okinawan MM-kisatusinasta päävalmentaja Tuovin kutsun ovat vastaanottaneet Sasu Salin (Teneriffa, Espanja), Henri Kantonen (Mazeikiai, Liettua), Mikael Jantunen (Paris Basketball, Ranska), Elias Valtonen (Manresa, Espanja), Alexander Madsen (Andorra, Espanja), Edon Maxhuni (Le Portel, Ranska), Ilari Seppälä (Saint-Chamond, Ranska) sekä vastikään kolmen kuukauden pestin Espanjan Menorcassa päättänyt Jacob Grandison.

Helmikuun miehistöön kuuluvat myös Prahan ja Berliinin EM-kisajoukkueen heittäjä-ässä Topias Palmi (Karhu Basket), Henri Kantosen joukkuetoverina Liettuassa pelaava Daniel Dolenc (Mazeikiai, Liettua), Tigers Tübingenin peliä Saksan Bundesliigassa johtava Aatu Kivimäki, toista kauttaan Espanjassa pelaava koritykki Remu Raitanen (Caceres), Salon Vilppaan tulokassentteri Luukas Vaara, Belgian pääsarjassa vastikään ensiesiintymisensä tehnyt Max Besselink (Belfius Mons-Hainaut) sekä täysin uutena nimenä viime vuodet HBA-Märskyä miesten divarissa edustanut nuorten maajoukkuejyrä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olavi Suutela.

- Perusmiehistö on jo useammalta vuodelta meille tuttu. Meille tulee olemaan selkeästi etua siitä, että miehistö on pelannut ja treenannut pidemmän aikaa yhdessä ja käynyt läpi niin karsintoja kuin arvokisojakin, Tuovi kuittaa.

Italian Serie A:n ja Euroliigan Virtus Bolognan valmennusjohtoon kuuluva Tuovi on tarkkaillut susimiehistön otteita pitkin kautta tarkalla silmällä ja ollut hyvillään pelaajien suoritustasosta.

- Esimerkiksi Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Elias Valtonen ovat suoriutuneet tonteillaan todella hyvin omissa seurajoukkueissaan. Tervettä kilpailutilannetta takaa sekin, että myös vähemmän maaotteluminuutteja kellottaneiden pelaajien kuntokäyrä on kautta linjan nouseva.

Lassi Tuovin apuna Susijengin valmennuksessa jatkavat Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen ja Kim Forsblom. Viime kesän Okinawan MM-kisajoukkueen valmentajista Sean Sheldon on helmikuun karsintaikkunan aikana Utah Jazzin matkassa NBA:ssa ja Mikko Larkas SIG Strasbourgin valmennusjohdossa Ranskan Pro A:ssa.

- Haluamme jo nyt kiittää Mikko Larkasta hänen kahdeksasta vuodestaan ja ensiluokkaisesta työpanoksestaan Susijengissä. Mikon tietotaidolla ja osaamisella varustetulle valmentajalle löytyy aina käyttöä niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin koripalloperheessä, kiittelee Susijengin urheilujohtaja Henrik Dettmann.

Serbian Euroliiga-miehet mukana, Tanska virittelee yllätystä

EM-karsintojen G-lohkon ehdoton ennakkosuosikki on Susijengille viime vuosien karsinta- ja arvokisakentiltä tuttu Serbia, jolla on juoksuttaa kentälle täysi tusina Euroliiga-pelaajia mm. Partizan Belgradista ja Belgradin Punaisesta tähdestä.

- Serbian tason tietävät kaikki, jotka ovat eurooppalaista koripalloa vähänkin seuranneet. Serbialla on niin kova koripallokulttuuri ja niin paljon taitoa ja leveyttä, että on vaikea pitää yhtäkään toista joukkuetta tämän lohkon suosikkina, Tuovi arvioi.

Vuoden 2022 kisaisäntiin lukeutunut ja pitkää arvokisaputkea pelaava Georgia luottaa kokemukseen, jota miehistössä edustavat mm. vanhat tutut isot miehet Giorgi Shermadini ja Lassi Tuovin komennossa Virtus Bolognassa pelaava Tornike Shengelia.

Lohkon jokerikorttina Tuovi pitää Tanskaa, jolla on koossa yllätyskypsä ryhmä kahden Euroliiga-pelaajansa, niin ikään Tuovin alaisuudessa Bolognassa pelaavan Gabriel ”Iffe” Lundbergin ja Olimpia Milanon Shavon Shieldsin johdolla.

- Georgialla puhuu kokemus ja Tanska on todella yllätyskypsä. Tanska oli jo edellisissä EM-karsinnoissa heiton päässä tiputtaa Liettuan EM-kisoista, ja heidän kokeneimmat pelaajansa ovat parhaassa iässä. Tämä tuo lohkoon ja helmikuun kotimaaotteluumme erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat.

Susijengin karsinnat alkavat perjantaina 23.2. vierasottelulla Belgradissa. Ikkuna huipentuu maanantai-iltana 26.2. Espoo Metro Areenalla otteluun Tanskaa vastaan. 

- Lähdemme yksi harjoitus ja yksi peli kerrallaan pelaamaan susikoripalloa ja jatkamaan siitä, mihin Okinawan MM-jatkosarjassa jäätiin. Toivottavasti saamme Sudenpesään täyden kotiyleisön tuen Tanskaa vastaan.

Susijengi helmikuun EM-karsintaikkunassa 19.-26.2.2024

 

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura 2023-24

4

Aatu KIVIMÄKI

186

1997

Tigers Tübingen (GER)

9

Sasu SALIN

191

1991

Lenovo Tenerife (ESP)

12

Luukas VAARA

207

2001

Salon Vilpas

14

Henri KANTONEN

198

1997

M Basket Mazeikiai (LTU)

18

Mikael JANTUNEN

204

2000

Paris Basketball (FRA)

19

Elias VALTONEN

200

1999

BAXI Manresa (ESP)

20

Alexander MADSEN

208

1995

CB Andorra (ESP)

21

Edon MAXHUNI

188

1998

Le Portel (FRA)

34

Jacob GRANDISON

198

1998

free agent

35

Ilari SEPPÄLÄ

188

1993

Saint-Chamond (FRA)

37

Olavi SUUTELA

204

2006

HBA-Märsky, Helsinki

41

Topias PALMI

196

1994

Karhu Basket

42

Daniel DOLENC

205

1993

M Basket Mazeikiai (LTU)

43

Max BESSELINK

202

2002

Belfius Mons-Hainaut (BEL)

44

Remu RAITANEN

206

1997

CB Caceres (ESP)

Valmennusjohto & staff

Päävalmentaja Lassi TUOVI
Valmentaja Hanno MÖTTÖLÄ
Valmentaja Teemu RANNIKKO
Valmentaja Jussi HIRVONEN
Valmentaja Kim FORSBLOM
Fysioterapeutti Atso LIESMALA
Team manager Jussi LAUKKONEN
Lääkäri Aleksi KALLIONIEMI
Urheilujohtaja Henrik DETTMANN
Tiedottaja Hippo TAATILA
Joukkueenjohtaja Mika MÄKELÄ

 
15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia